Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

On line novinarstvo i novi mediji

On line novinarstvo i novi mediji


OSNOVNI PODACI

Šifra:

131741

ECTS:

5.0

Nositelji:

izv. prof. dr. sc. Domagoj Bebić

Izvođači:

izv. prof. dr. sc. Domagoj Bebić - Seminar pred. Tomislav Klauški - Seminar

Prijava ispita:


DETALJNE INFORMACIJE

1. KOMPONENTA

  • Predavanja 30
  • Seminar 30

* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)

OPIS PREDMETA:

Cilj kolegija "Online novinarstvo i novi mediji" je studente upoznati i obučiti novim medijskim trendovima i promjenama u medijskom okruženju. Novi mediji uveli su promjenu u svim segmentima komunikacije i ne samo da su promijenili poslovanje brendova i tvrtki, promijenili su i medijske procese. Također, medijski sadržaji sadržaji više nisu masovni, nego su specijalizirani za točno određenu publiku pa korisnici sada prema svojim interesima posjećuju, prate i čitaju specijalizirane blogove i stranice na društvenim medijima. Budući da ovaj segment komunikacije postaje sve važniji na svim komunikacijskim razinama cilj je studente upoznati s načinom funkcioniranja novog medijskog okruženja.
Cilj je stvoriti naviku pisanja kod budućih novinara i medijskih djelatnika. Zato će studenti u sklopu kolegija pisati za studentsku blog platformu Studosfera.net

LITERATURA:

  1. Brautović, Mato; Online novinarstvo; _Školska knjiga (2011)
  2. Bebić, D. i Grbeša, M.; Going offline: how online initiatives revive offline civic engagement, The Future of Information Sciences: INFuture2007 - Digital Information and Heritage / Seljan, Sanja; Stančić, Hrvoje (ur.).; Zagreb: Odsjek za Informacijske znanosti, Filozofski fakultet Zagreb (2007), str. 243-254
  3. Brautović, M., Milanović-Litre I.,; John Romana, Journalism and Twitter: Between Journalistic Norms and New Routines,; Medianali, Vol. 7, No. 13 (2013)
  4. Huang E.; Davison K., Shreve S; Davis T.,; Elizabeth Bettendorf and Anita Nair A.; Facing the Challenges of ConvergenceMedia Professionals Concerns of Working Across Media Platforms; .; SAGE (2006)
  5. Ricchiardi S.; Can quality journalism survive digital age; ; Vol.1 No.1, 2012.
  6. Oblak T.; Internet kao medij i normalizacija kibernetskog prostora; Medijska istraživanja, Vol.8 No.1 (2002)
  7. McBride K.; Rosenstiel T.; The New Ethics of Journalism Principles for the 21st century; SAGE (2014), str. 1-59


NASTAVA

4. SEMESTAR

Izborni NOV 2-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Izborni NOV 2-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo


TERMINI KONZULTACIJA


Obavijesti

08.05.2022
ODGODA NASTAVE 10.5.
Poštovane kolegice i kolege,    Zbog službenog putovanja, predavanje predviđeno za utorak, 10.5. neće se održati.    Vidimo se idućeg tjedna!    Velik pozdrav,  D.B. 
21.03.2022
OTKAZIVANJE NASTAVE
Poštovane kolegice i kolege,  zbog bolesti otkazuje se sutrašnje predavanje.    Velik pozdrav,  D. Bebić 
12.07.2021
ROK 6.7.2021.
  Poštovane kolegice i kolege,    U nastavnik materijalima nalazi se popis ostvarenih ocjena. Ocjene će biti upisane sutra tijekom dana.  Ako je netko predao rad, a ne nalazi se na popisu neka proslijedi rad/mail. 
28.06.2021
ROK 23.06.
Poštovane kolegice i kolege,    U nastavnim materijalima objavljene su ocjene drugog ispitnog roka.  Ocjene će u sustav biti unesene sutra, ukoliko je netko poslao završni rad, a nije ocijenjen, molim vas da PROSLIJEDITE poslani mail.    Velik pozdrav, 
14.06.2021
ROK 9.6.2021.
Drage kolegice i kolege,    U nastavnim materijalima nalaze se ocjene ostvarene nakon zbroja svih bodova. Zbog zaštite podataka ocjene su upisane pod JMBAG-om.  Upis ocjena bit će izvršen sutra na studomatu .  *Ukoliko je netko poslao rad a njegova ocjena nije upisana ljubazno vas molim da ponovno proslijedite rad  isti će biti pregledani i upisan s ovim rokom. 
28.05.2021
Gostujuće predavanje danas!
  Drage kolegice i kolege,    Kako sam na predavanjima najavio danas s početkom u 16:00 održat će se gostujuće predavanje predstavnika tvrtke Xiaomi. Tema predavanja su online i društveni mediji u komunikaciji korporacije.  Predavanje nije obavezno, ali svi koji žele mogu se pridružiti!    U nastavku se nalazi pozivni link za sudjelovanje online.  Topic: Xiaomi - gostujuće predavanje  Time: May 28, 2021 04:00 PM Europe/Zagreb   Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/ 85458378428?pwd= K2tzb2VPRTVIRDA3OHc0RGJBeHFYUT 09   Meeting ID: 854 5837 8428 Passcode: 586198   Velik pozdrav,    D. Bebić
27.05.2021
ZAVRŠNI RAD
Seminarski rad neka bude logično strukturiran rad temeljen na znanstvenoj i stručnoj literaturi. Rad mora biti potkrijepljen s minimalno 5 jedinica znanstvene i stručne literature relevantne za vašu temu i područje novih medija. Rad mora biti povezan s društvenim i online medijima. Osim na literaturi rad se temelji i na mini istraživanju koje ćete sami provesti, možete na primjer analizirati određeni sadržaj ili provesti anketu.  Opseg rada je 2000-2500 riječi .  Elementi rada: Naslovna stranica  Sadržaj  Uvod  Teorijska razrada Istraživanje (metodologija i interpretacija istraživanja)  Zaključak  Popis literature  Napomene: prilikom pisanja obavezno je pridržavati se uputa za pisanje akademskog rada (upute su dostupne na web stranici Fakulteta). Osobito pripazite kod citiranja i parafraziranja.    Rad predajete do termina ispitnog roka koji prijavite (npr. ako prijavite prvi ispitni rok, rad morate predati do 9.6. u 10:00). 
25.05.2021
Odgoda predavanja
Poštovane kolegice i kolege,    zbog privatnih razloga odgađam današnje predavanje.    Srdačan pozdrav,  D. Bebić
16.03.2021
Završni rad
Poštovane kolegice i kolege,    Seminarski rad neka bude logično strukturiran rad temeljen na znanstvenoj i stručnoj literaturi. Rad mora biti potkrijepljen s minimalno 5 jedinica znanstvene i stručne literature relevantne za vašu temu i područje novih medija. Osim na literaturi rad se temelji i na mini istraživanju koje ćete sami provesti, možete na primjer analizirati određeni sadržaj ili provesti anketu. Opseg rada je 2000-2500 riječi.  Elementi rada: Naslovna stranica  Sadržaj  Uvod  Teorijska razrada Istraživanje (metodologija i interpretacija istraživanja)  Zaključak  Popis literature  Napomene: prilikom pisanja obavezno je pridržavati se uputa za pisanje akademskog rada (upute su dostupne na web stranici Fakulteta). Osobito pripazite kod citiranja i parafraziranja.     
01.03.2021
Odgoda predavanja
Poštovane kolegice i kolege,  Sutrašnje predavanje je odgođeno. Na idućem susretu ćemo nadoknaditi predavanje predviđeno za sutra. Seminarska nastava se odvija normalno (kako ste se već dogovorili s kolegom Klauškim).    Lijep pozdrav, 
19.05.2020
NAČIN POLAGANJA ISPITA
Drage kolegice i kolege,    U nastavku ćete pronaći više informacija o načinu polaganja ispita.    Način polaganja ispita: Umjesto standardnog ispitnog upitnika, a obzirom na epidemiju COVID-19 virusa,  student imaju priliku raspisati rad na temu novih medija i online novinarstva.   Pronađite područje novih medija koje vas zanima (koje vam je izazovno, koje može pomoći vama u zaposlenju, koje može pomoći vašem klijentu/poslodavcu, vašem studiranju…) U prosjeku neka to bude logičko strukturirani rad temeljen na pročitanoj literature te eventualnom kratkom istraživanju. Prosjek 2.000 – 2.500 riječi. Rad raspišite i pošaljite do zakazanog ispitnog roka, odnosno do zadnjeg susreta u semestru kada je bilo predviđeno održavanje kolokvija ( do 2. lipnja 2020 .) na mail: domagoj@edemorkacija.hr   Prilikom pisanja rada pridržavajte se uputa za pisanje akademskih radova (upute su dostupne na stranici Fakulteta).   Cilj ovakvog načina polaganja ispita je:   -Napredovanje u akademskom smislu -Primjena znanja i praksi u pisanju -Razvijanje metodičkog, analitičkog i istraživačkog načina pisanja -Pronalazak najboljeg rješenja za izvršavanje svih obaveza studenata bez odgađanja   U nastavku teksta pronaći ćete okvirne teme za vaše radove. Napominjem, to nisu naslovi vaših eseja, niže napisane teme samo su smjer kako bi lakše odabrali odgovarajuću temu!   OKVIRNE TEME ZA ESEJE!   Uloga mema u kriznim situacijama i širenju informacija, na primjeru COVID-19 epidemije Tko su novi influenceri nakon korone? Andrija, virtual asistent u zdravstvu Uloga društvenih medija u periodu izvještavanja o COVID-19 epidemiji i potresa u Zagrebu Je li epidemija COVID-19 vratila povjerenje u medije, ako da u koje i zašto? Strateško prebacivanje interne i eksterne komunikacije tvrtki na nove medije Kako je COVID-19 prmijenio poslovanje mnogih tvrtki Digitalizacija Hrvatske u manje od 14 dana Digitalni medijski život iza Korone (novo normalno)   Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju putem maila.    Velik pozdrav! 
17.03.2020
Online predavanje 13.03.2020.
Drage kolegice i kolege,    Na Google Classroom-u možete pronaći prvo video predavanje.    Velik pozdrav! 
16.03.2020
ODRŽAVANJE NASTAVE NA DALJINU
Drage kolegice i kolege,  Siguran sam kako ste svi upoznati sa situacijom u kojoj se nalazimo, te da će se zbog iste iduća dva tjedna nastava održavati na daljinu.  Kako da pratite nastavu? - Kako bi što lakše prebrodili ovo razdoblje i kako ne bi bili u zaostatku s nastavom, molim vas da na svojim mobilnim uređajima, računalima ili tabletima, intalirate aplikaciju Google Classroom .  - Redovito pratite obavijesti na Intranetu.  - Za sva pitanja, dvojbe i poteškoće obratite mi se na mail: domagoj@edemokracija.hr Kako ćemo održati nastavu? Prezentacije koje su predviđene za svako predavanje bit će vam objavljene na Intranetu, ali i na Google Classroom-u.  Osim toga, na Google Classroom-u za svako predavanje objavit ću vam i kratki video u kojem ću vam detaljnije objasniti ono najvažnije iz svakog susreta. Video će biti objavljen na dan održavanja nastave, dakle utorkom. Prvi video ide sutra.  Važno je da pratite objavljen sadržaj na Classroom-u!    KOD ZA PRISTUP KOLIEGIJU PUTEM GOOGLE CLASSROOM-A:  cky7bl5 
05.03.2022
ROTACIJA SEMINARSKIH GRUPA
Dragi kolege, nakon konzultacija s obje seminarske grupe, obavještavam sve da ćemo ipak pristupiti rotaciji seminarskih grupa svakog petka. Pa će tako drugi tjedan, 11. ožujka, u prvi termin doći druga seminarska (abecedna) grupa, tjedan nakon toga opet se rotiraju grupe i tako do kraja semestra. Hvala na suradnji, Tomislav Klauški
01.03.2022
RASPORED SEMINARSKIH GRUPA
Dragi kolege,  šaljem raspored seminarskih grupa za Online novinarstvo i nove medije s kojima startamo ovoga petka 4. ožujka. Prva grupa BALEN - KOPRIVNJAK Druga grupa KOŠTA - VIDOVIĆ Možemo se dogovoriti o tome da svaki tjedan mijenjamo raspored grupa, tako da nisu uvijek isti studenti u kasnijoj grupi u petak navečer. O tome ćemo kad se vidimo. Tomislav Klauški
22.02.2022
ODGOĐENI SEMINAR
Dragi kolege, zbog bolesti predavača neće biti održana seminarska nastava ovoga petka, 25. veljače. Do idućeg tjedna poslat ću raspored grupa pa se vidimo drugi petak. Hvala na razumijevanju, Tomislav Klauški
12.05.2020
FAKE NEWS
Dragi svi, za ovaj tjedan na Online novinarstvu imate par stvari: dovršavajte prezentacije, dovršavajte projekte za portale i pogledajte nekoliko video klipova u fake newsu na Ted talks. Šaljem vam jedan link  https://www.youtube.com/watch?v=4XGTTKJJsEw&t=22s   Pogledajte još nekoliko njih, neobavezno, za vašu informaciju i inspiraciju. Što se tiče projekata za portale, pojedinačno ću svakoj grupi odgovoriti na mejl i prokomentirati njihov koncept i predložiti što i kako dalje. Ali uglavnom, gledajte da dovršite to do KRAJA SVIBNJA. Onda ćete ih sve staviti u vašu grupu da ostali vide. Šteta što ne možemo to izvesti na predavanju pa da svi prokomentiraju, ali možete komentirati na Fejsu. To ćemo se još dogovoriti. To su vam, dakle, zadaci za ovaj tjedan. Fake news, prezentacije i portali. Ugodan rad Tomislav Klauški
05.05.2020
ZADATAK ZA 5. SVIBNJA
Dragi svi! Ovoga tjedna nemate specijalan zadatak za seminar, ali zato imate zadatak polako dovršavati vaše koncepte portala. Do idućeg tjedna pošaljite mi nacrt ili kostur kako ste postavili portal, u natuknicama, ništa formalno: naziv portala, tema, vlasnička struktura, financiranje (to ste nešto već slali), podjela rubrika, multimedija, PR, promocija... Da vidim dokle ste došli i kako to izgleda, da vam stignem dati neku sugestiju. To je, dakle, zadatak za ovaj tjedan.  Lijepi pozdrav.
21.04.2020
Tema za seminar - Julien Assange: Heroj ili zločinac?
Dragi kolege, imate jedan sladak zadatak za ovotjedni seminar. Tema je Julien Assange i WikiLeaks.  Podijeljeni po grupama prokopajte, zguglajte, pogledajte neke klipiće na Youtubeu i napišite do tri kartice teksta pod naslovom "Julien Assange: Heroj ili zločinac?". Analizirajte zašto je heroj, zašto je zločinac. I stavite vaš zaključak i argumentirajte ga. Ima toga puno, ali ne morate ići previše široko ni preduboko, dovoljno da steknete sliku o njemu i ocijenite je li bio pozitivac ili negativac. Recimo, slučaj provaljivanja mejlova Demokratske stranke na izborima u SAD-u 2016. godine koji su pomogli Donaldu Trumpu.  Ili pomoć koju je dobio od The Guardiana i New York Timesa u objavljivanju svojih informacija. Zašto su mu trebali tradicionalni mediji?  Ili objava informacija koje su ugrozile ljudske živote. U ovome nema točnog odgovora, tako da si dajte slobode da o tome složite nešto suvislo.  Slobodno se podijelite unutar grupe na one koji su za i one koji su protiv Assangea i WikiLeaksa kao necenzuriranog, hakerskog izvora informacija. Bit će vam to fora. Dobra vježba za buduće novinare.  Eto, radujem se vašim radovima. Rok je idući ponedjeljak. Ne treba više od tri kartice.
14.04.2020
Zadatak za seminar 14. travnja
Dragi svi danas ćemo se po grupama baviti podcastom. U prilogu imate dva video klipa Dana Carlina, prvo pogledajte kraći, a onda dulji, i neka vam to bude uvod u zadatak.  Dakle, morate po grupama pronaći jedan podcast, svoj omiljeni ili bilo koji da nađete, predstavite ga i analizirate, dobre i loše strane, zadatak podcasta i općenito, po čemu su podcasti danas zanimljivi i atraktivni. Također, u sklopu vašeg projekta, razmislite o tome da imate i jedan podcast kojim ćete obogatiti portal i proširiti se na Youtube i video ili audio produkciju. Tu si dajte mašte. Imate ovdje jedan primjer Guardiana i njihova audio podcasta   https://www.theguardian.com/news/audio/2020/apr/14/why-have-the-uk-and-germany-taken-different-approaches-to-covid-19-testing  pa vam to može biti možda zanimljivo.   Tema je, dakle, podcast, pogledajte ova dva klipa, pronađite jedan podcast (strani, domaći, sportski, modni, politički...) i kroz njega opišite ulogu podcasta kao sve važnije i utjecajnije (ne)novinarske forme. Hvala na pažnji i uživajte.    https://www.youtube.com/watch?v=_zgctx6nmCw   https://www.youtube.com/watch?v=5K57kcs15DY  
31.03.2020
ZADATAK ZA SEMINAR 31.3.
Dragi svi, hvala vam svima na dobroj suradnji na seminaru za online medije, jako sam zadovoljan vašim angažmanom i ozbiljnim pristupanjem zadacima. Nadam se da vam je ovakav način rada zadovoljavajući. Vjerojatno bolji nego sjediti u predavaonici do navečer. Ovoga tjedna poslat ću vam komentare na vaše prošlotjedne vježbe o društvenim mrežama i potresu, a z aovaj tjedan imam novi zadatak, opet po grupama kako ste podijeljeni. Dakle, tema je zašto ljudi vjeruju više internetu? Ima te dva linka: jedan gdje psihologinja objavljuje da ljudi vjeruju internetu, drugi s Guardiana o fake newsu i koronavirusu. Napišite mi na tri kartice vaše mišljenje o tome što je dobro i što je loše u tome da ljudi više vjeruju internetu. Što je tome uzrok? Što bi mogla biti posljedica? Možete to provući kroz primjer koronavirusa, ali možete zahvatiti i šire. Ne morate se nužno držati ovih linkova i slobodno potražite neke svoje da se informirate i inspirirate. Ovo je samo kao šlagvort. (guglajte šlagvort) Opet možete u slobodnoj formi, slobodnim stilom, ali da bude pametno i zanimljivo i bez ograničenja. Ne pišite ono sa čime mislite da bih se ja složio, niti morate nužno iznositi svoje mišljenje i zaključke, slobodno iznesite sve teze o kojima bi vrijedilo raspravljati u budućnosti. Toliko za ovaj tjedan, javite ako nešto trebate ili ako biste mijenjali ovakav način rada na seminaru. Uživajte i čuvajte se Tomislav Klauški http://hr.n1info.com/Video/ Info/a489001/Psihologinja- otkrila-Ljudi-vise-vjeruju- internetu-nego-sluzbenim- izvorima.html   https://www.theguardian.com/ commentisfree/2020/mar/30/ fake-news-coronavirus-false- information?CMP=Share_ AndroidApp_Gmail  
24.03.2020
Zadatak za seminar 24.3.
Dragi studenti, među nastavnim materijalima naći ćete prezentaciju o financiranju portala, pomoću kojeg ćete odrediti model financiranja vašeg portala kojeg radite kao seminarski projekt. Također, moram vas pohvaliti na seminarskim radovima o koronavirusu pa ću vam odmah dati novi zadatak: uloga društvenih mreža u doba potresa. Kako služe građanima, novinarima, službama, politici, javnosti. Analizirajte sve to i komentirajte dobre i loše strane, u istim grupama, na negdje tri kartice. Opet u slobodnoj formi. Komentare na prošlu seminarsku vježbu slat ću svakoj grupi povratno na njihov mail. VAŽNO: počnite smišljati teme za prezentacije.  Lijep pozdrav i čuvajte se biblijskih pošasti Tomislav Klauški
16.03.2020
ZADATAK ZA SEMINAR
Dragi kolege budući da se nećemo vidjeti ovoga utorka na seminarskoj nastavi, imat ćete za domaću zadaću jedan zadatak. U grupama kako ste podijeljeni za projekt izrade koncepta portala napravit ćete analizu o tome na koji način tehnologija i novi mediji pomažu u doba koronavirusa: u medijima, informiranju, komuniciranju, u radu u drugim resorima, u funkcioniranju društva, u svakodnevnim kontaktima, dostavi hrane, ugostiteljstvu, zabavi... Pronađite sve moguće aspekte društva i analizirajte kako im tehnologija, internet, novi mediji mogu pomoći u doba pandemije. Slobodno iznesite neku svoju ideju ili dajte neki svoj prijedlog.  Primjerice, kako bi se mogli održati parlamentarni izbori u doba korone uz pomoć tehnologije. I vi ovaj zadatak naravno možete obaviti na daljinu :-) Nadam se da će vam biti zanimljivo. Pošaljite mi neke ideje mejlom do idućeg ponedjeljka. Lijepi pozdrav i ponašajte se odgovorno :-) Tomislav Klauški
10.06.2019
UPIS OCJENA
Upis ocjena iz predmeta Online novinarstvo i novi mediji održat će se u utorak, 11. lipnja, u 15 sati u dvorani C na drugom katu. U 15, 30 održat će se ispitni rok. Tomislav Klauški
03.06.2019
Ispitni predrok
Ispitni predrok iz predmeta Online novinarstvo i novi mediji održat će se ovoga utorka, 4. lipnja, u 15,30 sati u dvorani C. Predviđeno vrijeme trajanja ispita jest 45 minuta. Podsjećam da ocjenu iz predmeta čini prosjek ocjena iz ispita, seminarskog rada/prezentacije i članka za Studosferu. Hvala i vidimo se. Tomislav Klauški
09.07.2018
Odgoda ispitnog roka
Zbog bolesti nastavnika ovoga utorka 10. srpnja neće će održati ispitni rok iz predmeta Online novinarstvo i novi mediji. Hvala na razumijevanju Tomislav Klauški
28.05.2018
Termin za kolokvij 2
Dragi kolege drugi kolokvij za Online novinarstvo održat će s 5. lipnja u 15,30 sati u dvorišnoj dvorani. Do tada svi moraju predati seminarski rad i članak za Studosferu. Hvala i vidimo se. Tomislav Klauški
28.05.2018
Odgoda predavanja 29.5.2018
Poštovani kolege, zbog sudjelovanja na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Dubrovniku neću biti prisutan na sutrašnjem predavaju, tako da odgađamo sutrašnji susret. Veliki pozdrav! doc.dr.sc. Domagoj Bebić
16.04.2018
Termin za kolokvij
Prvi kolokvij održat će se u utorak, 17. travnja 2018. u 17,15 sati u dvorišnoj dvorani. Predviđeno trajanje je 45 minuta. Hvala i vidimo se Tomislav Klauški
09.04.2018
Odgođena seminarska nastava
Poštovani kolegice i kolege, zbog bolesti predavača ovoga utorka 10. travnja neće se održati seminarska nastava iz On line novinarstva i novih medija. Hvala na razumijevanju. Tomislav Klauški
12.09.2017
Upis ocjena
Poštovane kolegice i kolege, ponovljeni upis ocjena za sve one koji nisu uspjeli upisati ocjenu na ljetnom roku, će biti sutra, srijeda, 13.09.2017., u 11 sati u dvorani D.  Srdačno, Milica 
30.05.2017
Odgoda predavanja 31. svibnja
Poštovani kolege, zbog sudjelovanja na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u četvrtak, 31. svibnja, neće se održati predavanje iz kolegija "Online novinarstvo i novi mediji". Seminarski dio nastave će se održavati prema rasporedu.  Veliki pozdrav!    doc.dr.sc. Domagoj Bebić
24.03.2017
Prvi kolokvij
Poštovane kolegice i kolege, nastavno na naš jučerašnji dogovor, samo da i pismenim putem potvrdim kako će prvi kolokvij biti 6. travnja , u terminu predavanja. Literatura za prvi kolokvij je knjiga profesora Mate Brautovića, Online novinarstvo. Ugodan vikend, Milica Vučković
11.09.2015
Rezultati ispita Online novinarstvo i novi mediji
Poštovane kolegice, u nastavku su vaše završne ocjene iz kolegija Online novinarstvo i novi mediji. Upis ocjena će biti u ponedjeljak, 14.9. u 15h. Srdačan pozdrav, Milica Vučković   Rezultati: Alapić Nikol - dobar (3) Miklaužica Jožica - dobar (3)