Jezik | Language: HRV ENG
Metode istraživanja medijskih publika
Šifra: 132858
ECTS: 7.0
Nositelji: doc. dr. sc. Antonija Čuvalo
doc. dr. sc. Dina Vozab
Izvođači: Antonija Čuvalo - Seminar
Dina Vozab - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je kolegija upoznati studente/studentice s kvalitativnim i kvantitativnim metodama istraživanja koje se najčešće koriste u istraživanju medijskih publika i pripremiti studente za praktičnu primjenu odabrane metode na konkretnom primjeru. Nastava se izvodi u obliku predavanja i seminara u okviru kojih će studenti dodatno raditi na primjeni teorijskih i epistemoloških pretpostavki na konkretnom istraživačkom problemu.
Seminarska nastava prati predavanja i priprema studente za praktičnu primjenu određene metode. Uz vodstvo nastavnika na kolegiju, studenti/studentice će samostalno provesti istraživanje i napisati istraživački izvještaj. Studenti će dobiti uvid u epistemološke i ontološke temelj istraživanja i etičke aspekte u društvenim znanostima i istraživački dizajn. Upoznat će se s fazama istraživačkog procesa, što uključuje izradu nacrta istraživanja, pregled literature, razvoj teorijskog i konceptualnog okvira, operacionalizaciju pojmova, formuliranje istraživačkih pitanja, odabir primjerene metode istraživanja, uzorkovanje, prikupljanje podataka, analizu podataka i interpretaciju, te povezivanje rezultata istraživanja s teorijom.
Literatura:
 1. Bryman, Alan; Social Research Methods; Oxford University Press (1), str. 2004
 2. Schroder, Kim, Kirsten Drotner, Stephen Kline + Catherine Murray; Researching Audiences; Hodder: Arnold (1), str. 2003
Preporučena literatura:
 1. Jensen, B. K. i Jankowski, W. N.; A Handbook of Qualitative Methodologies for Mass Communication Research; Routledge (1), str. 1991
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
 • doc. dr. sc. Dina Vozab :

  Srijeda, 10:00, IV kat u Fabkovićevoj ulici

  Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 22. 9. 2020. u 13:53
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

upis ocjena u indeks bit će ovog petka. Molim vas da ostavite indekse do 9 sati na porti (i zapišete na kojem ste roku prijavili ispit). Upisat ću ocjene i vratiti indekse natrag do 10 sati.

Lijep pozdrav,

Dina Vozab

Objavljeno: 20. 9. 2020. u 17:23
Antonija Čuvalo

Ocjene za seminarske grupe koje su slušale metodu intervjua upisane su u e-indeks svima koji su predali izvještaje na dekanskom roku.

Upis ocjena bit će sutra u ponedjeljak 21.9.2020.

Ostavite indeks na porti do 8:30 ili 13:30 u mom pretincu (Antonija Čuvalo) i ocjena će vam biti upisana, a indekse ćete moći pokupiti na porti.

Ako upisujete ocjenu s nekog drugog roka stavite poruku u indeks (datum kada ste polagali i ocjenu).

Pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 8. 9. 2020. u 12:38
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

upis ocjena u običan indeks biti će u srijedu 9.9. oko 11:00. Na porti će biti kutija u koju do 11:00 treba ostaviti indeks, a ocjene će biti upisane i indeksi vraćeni u kutiju do 12:30.

Molim vas da na porti ostavite indeks s nazivom kolegija za koji trebate upis ocjene i naznačenim datumom na koji vam je opisana ocjena u studomat.

Srdačan pozdrav, Dina Vozab

Objavljeno: 2. 9. 2020. u 18:33
Antonija Čuvalo

Poštovane kolegice i kolege,

ocjene iz Metoda istraživanja medijskih publika će u indeks sutra na fakultetu upisivati prof. Vilović u terminu između 9:00 i 10:00 sati.

 

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 2. 9. 2020. u 08:36
Antonija Čuvalo

Zbog zdravstvenih problema, upis ocjena iz Metoda kod A. Čuvalo se odgađa na četvrtak u isto vrijeme.

Molim Vas pratite obavijesti na intranetu jer ne znam kako će se stanje razvijati.

 

AKo Vam hitno treba upisati ocjenu, javite se prodekanici prof. Vilović ili doc. Dini Vozab.

 

Hvala na razumijevanju!

Srdačan pozdrav,

Antoija Čuvalo

 

Objavljeno: 31. 8. 2020. u 10:34
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

ocjene za izvještaje poslane na roku 25.8. sam javljala mailom i upisivala u e-indeks.  

Upis ocjena u običan indeks biti će u srijedu 2.9. oko 11:00. Na porti će biti kutija u koju do 11:00 treba ostaviti indeks, a ocijene će biti upisane i indeksi vraćeni u kutiju do 12:30.

Ako ste ostvarili ocjenu na prošlim rokovima a niste stigli na upis u obični indeks, ostavite indeks na porti s datumom roka na kojem ste prijavili ispit pa će se i to upisati.

Srdačan pozdrav, Dina Vozab

Objavljeno: 27. 8. 2020. u 15:54
Antonija Čuvalo

Poštovane kolegice i kolege, u e-indeks će danas do 17:00 biti upisane ocjene iz metode intervjua na trećem roku (25.8.2020.). Svima koji su mi slali izvještaj na mail sam javila bodove i konačnu ocjenju. Molim Vas provjerite je li Vam upisana ocjena. Ako ste poslali izvještaj ili ga učitali na intranet, a ocjena Vam nije upisana javite mi na email antonija.cuvalo@fpzg.hr. Također, javite mi se svi koji odbijate upisanu ocjenu.

 

Upis ocjena u običan indeks biti će u srijedu 2.9. oko 11:00. Na porti će biti kutija u koju do 11:00 treba ostaviti indeks, a ocijene će biti upisane i indeksi vraćeni u kutiju do 12:30.

 

Srdačan pozdrav, Antonija Čuvalo

Objavljeno: 1. 6. 2020. u 09:59
Antonija Čuvalo

ZA SVE: OBAVEZNA LITERATURA
U nastavnim materijalima je popis obavezne literature po temama i konceptima. Ovu literaturu možete slobodno koristiti za teorijski okvir (2. DIO izvještaja) neovisno o metodi koju ste radili. U popisu je naveden i naziv foldera u nastavnim materijalima u kojem možete pronaći ovu literature.

Za svu ostalu literaturu koja nije na ovom popisu morate se javiti nastavnicama vaše seminarske grupe da ju provjere i odobre.

Sve što vam treba za metodološko poglavlje je u knjizi Bryman (2012) u nastavnim materijalima i materijalima koje smo slale umjesto predavanja i seminara.

Srdačan pozdrav,
Antonija Čuvalo

Objavljeno: 21. 5. 2020. u 20:01
Antonija Čuvalo

METODA INTERVJUA:
Molim Vas ispunite obrazac ukoliko trebate konzultacije iz METODE INTERVJUA sutra u petak 22.5.2020. preko ovog linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScy11qS97IcOkdYvdiihOW8CEJBEi-QjBsGX7Vndrqq8VfuaQ/viewform?usp=sf_link

Molim Vas da obrazac ispunite do sutra u 10:00.

Upišite i pitanje ili bar temu koja vas zanima (npr. analiza, pisanje izvještaja).

Ako vas bude više zainteresiranih organizirati ću Zoom seminar u terminu/terminima koji većini najviše odgovara. U slučaju manjeg broja zainteresiranih imati ću individualne konzultacije.
Srdačan pozdrav,
Antonija

Objavljeno: 15. 5. 2020. u 13:47
Uređeno: 15. 5. 2020. u 13:50
Antonija Čuvalo

u nastavnim materijalima su upute za pisanje istraživačkog izvještaja koje je većina dobila i kao GoogleClassroom Assignment. Izvještaj možete predati zadnji tjedan nastave (5.6.2020) ili u terminima ispitnih rokova i to tako da ga učitate preko Google Classroma ili na intranetu u folder Izvještaji Metoda intervjua.
Ne morate predati tiskanu verziju rada.

Svi kojima treba pomoć ili imate pitanja možete se javiti za Zoom konzultacije petkom.
Danas je Zoom od 14:30 do 15:30 (po potrebi i duže), a možete pristupiti preko linka koji je dolje u ranijim objavama.

Srdačan pozdrav,
Antonija Čuvalo

Objavljeno: 8. 5. 2020. u 16:57
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege,

u Nastavnim materijalima u rubrici SEMINARSKA LITERATURA I MATERIJALI - metoda intervjua je objavljen dokument  Wordu s uputama za Zadaću 4.

 

Rok za predaju zadaće je 15.5.2020. i to putem Google Classrooma ili na email antonija.cuvalo@fpzg.hr.

Za studente kojima treba pomoć oko zadaće održat će se kratke Zoom konzultacije u utorak 12.5.2020. u 11:00.

Link i poziv objavit ću naknadno.

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 24. 4. 2020. u 15:18
Antonija Čuvalo

U nastavnim materijalima je dokument  u Wordu Kako pisati transkript i zašto s kratkim uputama o tome kako pisati transkript. Na kraju dokumenta je obrazac prema kojem trebate pisati transkripte.

Gotove transkripte učitajte ovdje, preko Google Classrooma ili pošaljite na email. Zbog bolje preglednesti sve svoje transkripte učitajte u jednom dokumentu, jedan za drugim.

Rok je 5.5.2020.

U tjednu od 27.4.2020. do 3.5.2020. je praznik i nema predviđene nastave, ali se ako vam treba možete javiti na email pa ćemo dogovoriti Zoom konzultacije.

 

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

 

Objavljeno: 20. 4. 2020. u 20:33
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege

U nastavnim materijalima (u mapi Metoda intervjua) su dorađena verzija finalnog vodiča i upute za intervjuiranje.


Prije intervjua naučite vodič i detaljno proučite upute. Ako imate pitanja ili nedoumica javite se za konzultacije ili se priključite kada objavim link za redovne (neobavezne) konzultacije petkom.


Ako je ikako moguće, obavite oba intervjua u prvom tjednu (do kraja travnja) i prije popuštanja mjera.

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 13. 4. 2020. u 19:56
Antonija Čuvalo

U nastavnim materijalima je zajednički finalni vodič i vodič za intervjue u redakciji (za studente s kojima sam dogovorila da će raditi intervjue u redakcijama).

Do subote treba napraviti probni intervju. Pripremite se za intervju tako što ćete proči sva pitanja i naučiti tijek odvijanja intervjua na pamet.

U nastavnim materijalima je i evaluacijski obrazac za probni intervju u koji upišite iskustva s intervjua i vrijeme koliko je intervju trajao. Obrazac ispunite na Google Classroomu ili mi pošaljite na email u subotu 18.4.2020.

 

Za sve koji imaju pitanja video konzultacije će biti u petak 17.4.2020.  u dva termina 

1. 14:00 - 14: 45.

2. 15:00 - 15: 45

Do petka ću staviti i linkove s pozivom na video konzultacije.

 

Antonija Čuvalo

 

Objavljeno: 10. 4. 2020. u 12:34
Uređeno: 10. 4. 2020. u 18:51
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege
Vidim da je bilo dosta problema s vodičima. Budući da svi trebate napraviti po dva intervjua stići ćemo i ako malo usporimo ritam nastave.
Zato ćemo idući tjedan nakon Uskrsa testirati vodič, a s intervjuima ćemo početi tjedan nakon toga.

Do ponedjeljka 13.3.2040. ćete dobiti vodič koji će vrijediti za sve i u kojem će biti još par tema za koje ste pokazali interes, od kojih možete odabrati jednu.

Za studenticu koja radi intervjue u redakciji ću pripremiti poseban poseban vodič.

Preko vikenda ćete imati zadatak napraviti probni intervju s vašim vodičem koji ste poslali za zadaću (dobit ćete danas zadatak preko Google Classroma intraneta).

Video konzultacije idući tjedan će biti:
1) Ponedjeljak 13.4.2020. u 14:00
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/750691570?pwd=RElVK0dKbHRBN0ZDTEMzQ2ZRMCtWQT09

Meeting ID: 750 691 570
Password: 017308

2) Utorak 14.4.2020. u 18:00
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/999475379?pwd=bU1saUVpT1d6ZDdXUU0waFFtc2M3UT09

Meeting ID: 999 475 379
Password: 009506


2) Petak 17.4.2020. u 14:00
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/437259998?pwd=UFNKcXc4T0pSMGJRNEVhMHg0SmhnZz09

Meeting ID: 437 259 998
Password: 012613

Javite mi molim Vas na email tko planira doći na konzultacije 13.4.2020. na Uskrsni ponedjeljak.
Pozdrav,
Antonija

Objavljeno: 6. 4. 2020. u 17:39
Antonija Čuvalo

Studenti koji slušaju metodu intervju mogu u nastavnim materijalima pronaći materijale za seminarsku nastavu ovog petka 10.4.2020. (prezentacija i obrazac informiranog pristanka).

Nastava će se održati preko Zooma u obliku konzultacija (pogledajte prethodnu obavijest).

U prezentaciji (pdf) su i linkovi koje obavezno poslušajte prije petka (prva tri linka i bar jedan primjer intervjua).

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 5. 4. 2020. u 12:44
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege,
Za vas koji slušate metodu intervjua ću u petak 10.4.2020. u 14:00 održati video konzultacije/nastava preko Zooma, a kojima možete pristupiti pomoću ove poveznice:
https://us04web.zoom.us/j/710041973?pwd=N3p3WjV6K1ViUXVKSjhHNXJXM3B2QT09

Meeting ID: 710 041 973
Password: 002730

Na konzultacijama možete pitati sve što je nejasno, a proći ću i sam proces intervjuiranja.
Ako niste u mogućnosti sudjelovati u video nastavi u ovom terminu, javite mi se preko google classrooma ili na email da dogovorimo alternativni termin u tjednu nakon Uskrsa.

Materijali o intervjuiranju će biti i na intranetu i ovdje za one koji nikako nisu u mogućnosti pristupiti Zoomu.

Srdačan pozdrav,
Antonija Čuvalo

Objavljeno: 3. 4. 2020. u 16:42
Uređeno: 3. 4. 2020. u 16:47
Antonija Čuvalo

ZADATAK ZA SVE STUDENTE:

Umjesto nastave za danas (Petak 3.4.2020) trebate pročitati poglavlja iz Bryman (2012):
Uzorci u kvantitativnim istraživanjima: str. 183 – 207
Uzorci u kvalitativnim istraživanjima: str. 415 – 429
Etička pitanja: str. 129 -156.


Ova poglavlja su ujedno ispitna literatura za teme koje obrađuju.
U roku od 2 tjedna dobit ćete poveznicu s kvizom koji se odnosi na ovo gradivo.

SEMINARSKA NASTAVA IZ METODE INTERVJUA:
Umjesto nastave za danas trebate pročitati o sastavljanju vodiča (U Bryman, 2012: 471 - 474 ).

Zadaća za idući tjedan je sastaviti vodič za intervju (Upute i materijale ćete dobiti direktno preko GoogleClassrom, a bit će i na intranetu).

Prije sastavljanja vodiča pročitate i dio o intervjuiranju (Bryman, 2012: 474 - 482), a vodič sastavite na temelju ciljeva istraživanja i istraživačkih pitanja u dokumentu Istraživački cilj i istraživačka pitanja_MiMP_Metoda intervjua_20192020.Sva pitanja vezano uz sam proces intervjuiranja i vodič imate ćete priliku postaviti direktno preko Zoom-a idući tjedan u terminima seminara, možete pitati i porukama preko Google Clasrroma. 

 

Poveznicu i upute za seminarsku nastavu 10.4.2020. ćete dobiti na intranetu i  Google Classroomu.

 

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 27. 3. 2020. u 18:58
Dina Vozab

Dragi svi,
u nastavnim materijalima pod predavanja je postavljen tekst/skripta o današnjoj temi- kvantitativnim metodama. Tekst koji je postavljen slobodno možete koristiti kao skriptu za ispit, većinom se referira na udžbenik koji koristimo u nastavi (Bryman, 2012).
Umjesto dolaska na predavanje, kao vaša aktivnost će se bilježiti odgovaranje na pitanja preko sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfs4JSu4g_KyraGvEs3DYHS9vewmotgE4ZkhlSzot4WZ_VHg/viewform
Ovaj zadatak vrijedi za sve!

Kako bi mogli odgovoriti na pitanja, koristite tekst predavanja objavljen u materijalima (Predavanje 27.3. Kvantitativne metode). Kviz će biti otvoren do sljedećeg petka do 12:00, nakon čega će biti objavljeni točni odgovori. Najbolji odgovori će biti nagrađeni dodatnim bodovima.

 

Ako se još niste prebacili na Google Classroom, molim vas da to učinite preko ove šifre: 3mv6bjm

Ako ne uspijete, javite mi mailom da vam pošaljem pozivnicu.


Slobodno pitajte ako nešto nije jasno!

Puno pozdrava svima,
Dina

Objavljeno: 26. 3. 2020. u 18:46
Antonija Čuvalo

U nastavnim materijalima je tekst za sutrašnju seminarsku nastavu.

U tekstu su zadaci o kojima razmislite, napišite bilješke i odgovore, a idući tjedan u petak ćemo raspraviti o tome i Zadaći 2 na platformi Google Classroom pa vas molim (ako niste) da se uključite pomoću koda: 3mv6bjm

 

Do tada razmislite i želite li u svoje istraživanje uklopiti ili se možda želite fokusirati isključivo na to kako se mladi/stariji nose s aktualnom krizom. Ako da, u novom folderu je i literatura koja donekle pokriva ove teme pa možete pogledati. Neki su već izrazili takav interes u dosadašnjim zadaćama.

 

Za Vas koji ste se odlučili za autoetnografiju (za dodatne bodove i/ili pisanje izvještaja na temelju autoetnografije) sam isto stavila dodatne materijale u folder.

 

Malo ćemo usporiti ritam savladavanja gradiva jer je kvalitativni istraživački dizajn epistemološki i teorijski zahtjevniji od kvantitativnog.

 

Srdačan pozdrav i čuvajte se.

Antonija Čuvalo

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 24. 3. 2020. u 17:09
Dina Vozab

Drage kolegice i kolege,

postavljeni su materijali za današnji seminar na daljinu, danas još uvijek na intranetu- PPT prezentacija o konstrukciji upitnika i template za treću zadaću. Nastavu ćemo polako prebaciti na Google Classroom kako bi svi lakše mogli komunicirati- sutra ćete svi moći imati pristup.

Tematski ćemo se u istraživanju medija/nostalgije najviše baviti psihološkim pristupom i strategijama suočavanja sa stresom, temom koja nam je svima nama sada bliska i potrebna. Kao što je već navedeno u prethodnoj obavijesti, nastava ne bi smjela činiti dodatan stres u ovoj situaciji, a mi ćemo dati sve od sebe da učinimo situaciju što lakšom za sve nas.

Čuvajte se,

Dina Vozab

Objavljeno: 24. 3. 2020. u 16:55
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege, nadam se da ste svi dobro i na sigurnom. Primamo dosta uspaničenih mailova oko nastave. Znamo da je situacija oko nas je izvanredna. Neki ste možda ostali bez krova nad glavom, nemate svi stalan pristup internetu, Intranet ne funkcionira kako treba. Neki  ste možda bolesni, zabrinuti i pod stresom. Svjesne smo situacije i ne očekujemo čuda. Trudimo se nastavu i syllabus prilagoditi novim okolnostima. No, i mi radimo u neizvjesnosti i ne znamo do kada će ovo trajati. Zbog toga vas molim za strpljenje i smirenost. Čitajte poglavlja iz zadane literature koja se odnose na teme iz syllabusa, pratite obavijesti na intranetu i polako se uključujte u Classroom. Zbog ograničenja sustava Google Classroom ne možemo Vas još sve uključiti u taj sustav, ali sutra bi svi trebali imati pristup. Sve što vam treba je dalje i na intranetu. Rokovi koje vam zadajemo su okvirni. Nastojte ih se držati . Šaljite zadaće čim ste gotovi, sve ćemo uzeti u obzir. Najvažnije je sad da čuvate sebe i druge. Zato ostanite doma i ponašajte se odgovorno. Ako ovo i potraje, naći ćemo način kako nastavu i godinu privesti kraju. Neka vam najmanja briga bude stres oko nastave već ovo shvatite kao pokušaj da održimo kakvu takvu normalnost u kaosu. Kad proradi Classroom za sve, nastojite se uključiti i u live diskusiju. Sve ćemo vam javiti na vrijeme.

Dina i Antonija

Objavljeno: 20. 3. 2020. u 19:10
Antonija Čuvalo

Drage kolegice i kolege,

Treće predavanje je u pdf-u dostupno u nastavnim materijalima na intranetu. U tekstu su i zadaci od kojih su neki obavezni kao nadoknada dolaska na nastavu (vrijedi za sve studente bez obzira na seminarsku grupu). Ovaj tekst možete koristiti kao skriptu za ispit i samo u tu svrhu. 

 

Link na google form gdje treba upisati odgovore na pitanja je na ovoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYX5aUINiQTp0aWcOrCZqcBYjvYQwPnx1ABD79KrLgpucP1Q/viewform?usp=sf_link

Rok za ispunjavanja zadatka je idući petak 27.3. u 12:00.

 

Druga zadaća za studente koji slušaju Metodu intervjua (Grupe petkom kod A. Čuvalo):

Cilj zadaće je definirati cilj istraživanja i istraživačka pitanja. Zadatak je sažeto prikazati ono što je ključno iz prve zadaće (uklopiti i glavne zaključke iz 2. zadaće koja je bila nadoknada dolaska na seminarsku nastavu 13.3.2020.). Na temlju toga definirajte cilj istraživanja i nekoliko istraživačkih pitanja. Uz pitanja koja proizlaze iz literature možete navesti i ona koja vas osobno najviše zanimaju, a povezana su s temom. 

Rok za predaju 2. seminarske zadaće je nedjelja 29.3.2020.

 

Objavljeno: 17. 3. 2020. u 16:49
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

u nastavnim materijalima objavljeni su sljedeći materijali:

 • Template za drugu zadaću 
 • PPT prezentacija pod naslovom Seminar 17.3. Metoda ankete- istraživačka pitanja i hipoteze
 • znanstveni rad pod nasovom Natterer 2014

Svi će vam ovi materijali biti potrebni kako biste mogli odgovoriti na pitanja postavljena za zadaću (posebno PPT prezentacija). Rok za predaju zadaće je sljedeći utorak, 24.3. do ponoći

Sada ćemo pokušati ovako održavati nastavu na daljinu, a ako se ovako nastavi vidjet ćemo kako je unaprijediti. Molim vas da mi javite mailom ako zadatak nije dovoljno jasan pa ću ga prilagoditi. Osim mailom, u ovom periodu me možete kontaktirati preko Skypea, preko kojeg možemo održati konzultacije (moj kontakt je dina.vozab).

Srdačan pozdrav,

Dina Vozab

 

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 18:02
Uređeno: 16. 3. 2020. u 18:05
Antonija Čuvalo

Dragi studenti i studentice,

 

Zbog prestanka kontaktne nastave u Hrvatskoj naš fakultet prelazi na on-line nastavu. U ovom trenutku moguće ju je organizirati na sljedeći način na koji ćemo raditi do prestanka mjera ograničenja.

 1. Predavanja: slajdove predavanja stavljat ćemo na intranet a uz i pisana predavanja barem u skraćenom obliku. U nastavnim materijalima imate udžbenik Bryman (2012) pa konzultirajte i literaturu koja se odnosi na temu predavanja.
 2. Seminar: slajdove s uputama za pisanje teorijskog okvira i kreiranje upitnika i vodiča stavljate ćemo u seminarske foldere, kao i upute za pisanje zadaća. Po potrebi možemo organizirati i Skype konzultacije. Kontakte za skype ćemo objaviti.
 3. Za sva pitanja javite se nastavnicima za pojedinu metodu: a) Intervju (antonija.cuvalo@fpzg.hr) i Anketa (dina.vozab@fpzg.hr)
 4. SVIM STUDENTIMA NUDIMO I MOGUĆNOST SKUPLJANJA DODATNIH BODOVA , A ONI KOJI BUDU USPJEŠNI U OVOM ZADATKU I TO ŽELE MOGU NA TEMELJU TOGA PISATI ZAVRŠNI ISTRAŽIVAČKI IZVJEŠTAJ: Za dodatne bodove možete raditi autoetnografiju vaših iskustava za vrijeme pandemije COVID-19 s fokusom na ulogu medija. Odmah možete početi pisati svoja iskustva, misli, ono što zapažate u svojoj okolini i kako se to odnosi na vas i to od prvog dana kada ste čuli za obustavu nastave. Upute za pisanje bilješki s primjerom su u Nastavnim materijalima (u posebnom folderu). Pokušajte pisati svaki dan. Ako ste zaintersirani  za ovakvo istraživanje, možete pročitati 4. metodološko poglavlje i 5. poglavlje doktorske disertacije A. Čuvalo (u nastavnim materijalima u posebnom folderu) i pogledati priloge disertacije. Studenti koji su zainteresirani molim da do kraja tjedna (u Nedjelju 22.3.2020) pošalju mail antonija.cuvalo@fpzg.hr sa svojim prvim bilješkama i skeniranu potpisanu suglaslnost za sudjelovanje u istraživanju koja će također biti u nastavnim materijalima.

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo i Dina Vozab

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 10:31
Dina Vozab

Drage kolegice i kolege,

sutra ću na intranet postaviti materijale koji se odnose na postavljanje istraživačkih pitanja i hipoteze u istraživanju te opisati zadatak koji ćete dobiti za sljedeću zadaću. Zadaću ćete moći uploadati u zaseban folder kao i zadnji put. Prezentacije svih predavanja do sad su postavljene na intranet i uglavnom se odnose na teme pokrivene u udžbeniku koji je također postavljen na intranet (Bryman, 2012).

Dobila sam više takvih upita, pa samo da još jednom ponovim za sve: obavijest koju je poslala prof. Čuvalo o zadaći za nadoknadu nastave ne vrijedi za grupe koje pohađaju seminarsku nastavu o metodi ankete.

Čujemo se još sutra oko detalja, pozdrav!

Dina Vozab

Objavljeno: 13. 3. 2020. u 15:26
Antonija Čuvalo

U nastavnim materijalima se nalazi i literatura za pisanje zadaću koja predstavlja nadoknadu dolaska na nastavu 13.3.2020.

Dodani su:

1) znanstveni članka Signe Opermann (2013)

2) Intevju s Ingrid Volkmer o projektu GLobal Media Generations 2000.

3) novinski članak In-the-war-between-millennials-and-baby-boomers-we-have-forgotten-about-the-work-hard-play-hard-Generation-X- -The-Independent.

U ppt prezentaciji imate i još neke linkove, a ostalo potražite sami.

 

Pozdrav,

Antonija Čuvalo

Objavljeno: 13. 3. 2020. u 13:40
Uređeno: 13. 3. 2020. u 15:22
Antonija Čuvalo

Poštovane kolegice i kolege, 

Ako ste učitali danas u petak 13.3.2020.elektronsku verziju zadaće, tiskanu zadaću za danas možete predati i na porti u moj pretinac.

 

Isto vrijedi i za druge zadaće ali nije obavezno kao što nije obavezno ni za danas. 

 

Srdačan pozdrav, 

Antonija Čuvalo 

Objavljeno: 13. 3. 2020. u 09:47
Antonija Čuvalo

Poštovane kolegice i kolege,

budući da prema preporukama Kriznog stožera pohađanje seminarske nastave do daljnjeg nije obavezno u nastavnim materijalima možete naći prezentaciju današnjeg seminara za grupe kod doc. Čuvalo (pdf).

 

U prezentaciji je i zadaća koja predstavlja alternativu dolasku na nastavu. Rok za predaju je idući četvrtak 19.3.2020.

Zadaću učitajte na intranet u Folder koji se odnosi na ovu Zadaću. Ne morate slati zadaću mailom. Isto vrijedi i za sve buduće zadaće.

Iako seminarska nastava nije obavezna, održavati će se u redovnim terminima prema rasporedu sve dok ne dobijemo drugačije upute.

 

Ova pravila  do daljnjega vrijede i za studente koji su na Erasmusu.

Ako imate pitanja javite se na email antonija.cuvalo@fpzg.hr.

 

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

 

 

 

Objavljeno: 12. 3. 2020. u 14:40
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

vjerojatno ste već informirani da je su od sutra otkazana predavanja na obaveznim kolegijima, pa je tako otkazano i sutrašnje predavanje iz Metoda istraživanja medijskih publika. Seminarska nastava se za sad nastavlja održavati po uobičajenom rasporedu. 

Budući da se predavanja neće održavati dok ne dobijemo druge preporuke i smjernice, trudit ćemo se što bolje prezentirati nastavni sadržaj na daljinu. Na intranet će biti postavljene sve prezentacije s predavanja, s dodatnim priloženim tekstom tamo gdje će biti potrebno. Također, slobodni ste javiti se za konzultacije koje možemo održavati po dogovoru. Razmislit ćemo o još nekim modelima izvođenja nastave na daljinu ukoliko to bude potrebno, no nadajmo se da ćemo se ubrzo vratiti na uobičajen način rada.

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo i Dina Vozab

Objavljeno: 26. 2. 2020. u 11:10
Antonija Čuvalo

Poštovane kolegice i kolege,

u  nastavnim materijalima je objavljen syllabus za ovu akademsku godinu 2019/2020. Syllabus će biti predstavljen na uvodnom predavanju. Do tada ga detaljno pročitajte da možemo sve nedoumice, pitanja i probleme riješiti na našem prvom susretu.

 

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo

 

Objavljeno: 25. 2. 2020. u 13:03
Uređeno: 25. 2. 2020. u 13:05
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

molimo vas da ispunite anketu o preferencijama ponuđenih metoda i tema istraživanja za ovu akademsku godinu kako bi nastavu prilagodili vašim preferencijama.U akademskoj godini 2019/2020. u fokusu istraživanja će biti medijske generacije koje ćemo istražiti pomoću kvalitativnih i kvalitativnih metoda. Na temelju rezultata orijentacijske ankete, nastavnice će odabrati temu/teme i metode na kojima će se raditi tokom semestra. Rezultati će se nastojati maksimalno uzeti u obzir pri organiziranju seminarskih grupa u okvirima naših prostornih i ljudskih kapaciteta. Molimo vas da anketu ispunite do prvog predavanja ovog petka.

Anketa se nalazi ovdje: Odabir metode istraživanja i teme na kolegiju MIMP

Srdačan pozdrav,

Antonija Čuvalo i Dina Vozab
 

Objavljeno: 24. 2. 2020. u 11:21
Antonija Čuvalo

Nastava iz Metoda ovaj će tjedan biti samo u petak. U prvom tjednu nema seminara već će se održati samo uvodno predavanje na kojem će biti predstavljen syllabus i način rada. 

U ovom tjednu možete očekivati i anketu o preferencijama ponuđenih metoda i tema istraživanja za ovu  akademsku godinu. Rezultati će se nastojati maksimalno uzeti u obzir u okvirima naših prostornih i ljudskih kapaciteta.

Anketa će biti online (preko linka koji će biti objavljen na intranetu, nije anonimna i molimo sve studente da ju ispune kako bi znali koju metodu i temu istraživanja preferirate.

 

Hvala na suradnji i razumijevanju!

Dina Vozab i Antonija Čuvalo