Jezik | Language: HRV ENG
Psihologija edukacije
Šifra: 55533
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Aleksandra Huić
Izvođači: Vanja Putarek - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenti će upoznati glavne pojmove, teorijske modele i metode istraživanja u području učenja i poučavanja. Znanja iz ljudskog razvoja, procesa učenja i optimalnog planiranja poučavanja studentima će služiti za lakše donošenje odluka i vrednovanje svog rada u školskom kontekstu.
Literatura:
  1. Vizek Vidović, V., Rijavec, M., Vlahović-Štetić, V., Miljković, D; Psihologija obrazovanja; Zagreb: IEP (2014)
Preporučena literatura:
  1. Zarevski, P.; Psihologija pamćenja i učenja.; Naklada Slap (1996)
  2. Berk, L.; Psihologija cjeloživotnog razvoja; _Naklada Slap, str. 2007
8. semestar
Izborni pol 4-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Izborni pol 4-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 17. 9. 2020. u 10:46
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na današnjem ispitu iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori ispit te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena danas do 20 sati). Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) danas do 20 sati. Ocjene će biti javljene studentima danas tijekom dana na mail.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 7. 9. 2020. u 12:17
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na današnjem ispitu iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori ispit te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena do sutra u 15 sati). Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do sutra u 15 sati. Ocjene će biti javljene studentima danas tijekom dana na mail.

Sljedeći ispit rok je 17. rujna i način polaganja, kao i forma ispita, bit će jednaki današnjem.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 31. 8. 2020. u 10:16
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

upis ocjena u indeks bit će 18. rujna u 10 sati u dvorištu Fakulteta. Indeks će biti moguće poslati po kolegi/ici ako nećete moći doći osobno.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 31. 8. 2020. u 10:15
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

ispitni rokovi 7.9. i 17.9. iz kolegija Psihologija edukacije bit će u 9 sati na Moodlu (https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/view.php?id=67175). Vrijeme koje ćete imati na raspolaganju za pisanje ispita bit će 60 minuta (do 10:00 sati).

U ispitu će biti 34 pitanja i nalazit će se na dvije zasebne stranice ispita. Pitanja su T/N, višestruki izbor, dosjećanje i esejskog tipa. Pitanja T/N imaju negative bodove (tj. za netočan odgovor dobivate -1 bod, a za točan odgovor +1 bod). Vaši odgovori na pitanja esejskog tipa neka budu elaborirani, ali isto tako što konkretniji (tj. s konkretnim primjerima na mjestima u kojima se takvo nešto traži od vas), koncizni i jasni.

Odgovore koje unosite možete pohraniti tako da pritisnete tipku Završi test, koja se nalazi u lijevom kutu na početku testa (kod dijela u kojem piše navigacija u testu). Pritiskom te tipke ne završavate u potpunosti ispunjavanje testa, već samo pohranjujete svoje odgovore. Nakon što pritisnete Završi test moći ćete odabrati želite li dalje nastaviti ispunjavati test ili ćete odabrati opciju da u potpunosti predate test.

Za vrijeme pisanja ispita bit ću vam dostupna ako budete imali nekih hitnih pitanja i tehničkih problema: pošaljite mail ili nazovite na 0917353746.

Na ispitu možete ostvariti najviše 70 bodova, a za prolaz morate imati 60% riješenosti ispita (42 boda).

Na ispit smiju izaći samo studenti koji su ostvarili pravo izlaska na ispit i pravo na potpis iz kolegija („odslušali“ su kolegij) i pritom su prijavili ispitni rok u ISVU (Studomat).

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 7. 7. 2020. u 09:32
Uređeno: 7. 7. 2020. u 09:33
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

upis ocjena u indeks bit će kada će to dopustiti epidemiološka situacija. Ocjene su upisane u ISVU. Indeks će biti moguće poslati po kolegi/ici ako nećete moći doći osobno.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 6. 7. 2020. u 17:49
Uređeno: 6. 7. 2020. u 17:56
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na današnjem ispitu iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori ispit te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena do sutra u 15 sati). Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do sutra u 15 sati.

Sljedeći ispit rok je 7. rujna, a o načinu polaganja ispit bit ćete naknadno obaviješteni.

 

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 30. 6. 2020. u 18:22
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

zbog kolizije s ispitom iz drugog kolegija, ispitni rok iz kolegija Psihologija edukacije u ponedjeljak, 6. srpnja, održat će se u 14 sati. Ispit će trajati 60 minuta.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 30. 6. 2020. u 13:09
Uređeno: 30. 6. 2020. u 13:10
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na drugom ispitnom roku iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori test koji ste pisali jučer te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena do sutra u 15 sati. Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do sutra u 15 sati.

Na Moodlu su pod temom Ocjene objavljene ocjene iz kolegija koje imaju studenti koji su prošli ispit. Žuto su označene ocjene studenata koji, sukladno uputama na uvodnom predavanju, imaju pravo odgovarati za višu ocjenu jer imaju između jednog boda i tri boda do više ocjene. Do sutra u 15 sati označeni studenti moraju javiti na moj mail (vputarek@ffzg.hr) hoće li ili neće izaći na usmeni ispit. Usmeni ispit bio bi u četvrtak (2. 7.) u 15 sati i usmeni ispit održao bi se online putem aplikacije Webex.

Također, ako ne prihvaćate ocjenu iz kolegija koju biste imali nakon drugog ispitnog roka, javite mi na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do sutra u 15 sati da ne prihvaćate ocjenu i da želite izaći na neki od narednih ispitnih rokova.

Sljedeći ispit rok je u ponedjeljak, 6. 7., u 9 sati i imat će istu formu i broj pitanja kao i ljetni rokovi (T/N, višestruki izbor, dosjećanja i esejska pitanja; ukupno 34 pitanja). Ispit ćete pisati 60 minuta. Prilikom rješavanja ispita odgovore možete sačuvati tako da pritisnete tipku Završi test (u gornjem lijevom kutu), a odgovori se automatski spremaju nakon isteka vremena. Pitanja T/N nose negativne bodove. Prepisani odgovori sa slajdova neće biti uvaženi. Za prolaz morate ostvariti 60% bodova (42 boda).

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 20. 6. 2020. u 11:09
Uređeno: 20. 6. 2020. u 11:12
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

zbog kolizije s ispitom iz drugog kolegija, drugi ljetni ispitni rok iz kolegija Psihologija edukacije održat će se 29.6. u 14 sati. Ispit će trajati 60 minuta i održat će se preko e-kolegija na Moodlu. Imat će istu formu i broj pitanja kao i prvi ljetni ispitni rok (T/N, višestruki izbor, dosjećanja i esejska pitanja; ukupno 34 pitanja). Prilikom rješavanja ispita odgovore možete sačuvati tako da pritisnete tipku Završi test (u gornjem lijevom kutu), a odgovori se automatski spremaju nakon isteka vremena. Pitanja T/N nose negativne bodove. Prepisani odgovori sa slajdova neće biti uvaženi. Za prolaz morate ostvariti 60% bodova (42 boda).

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 19. 6. 2020. u 12:49
Uređeno: 19. 6. 2020. u 12:54
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

usmeni ispit za višu ocjenu održat će se u utorak, 23. 6., u 14 sati, putem aplikacije Webex, a poveznica putem koje se možete priključiti je https://meetingsemea10.webex.com/meet/vanja.putarek (instalirajte prije usmenog aplikaciju Webex). Na usmeni ispit izlaze studenti koji su javili da će odgovarati za višu ocjenu (Ivona Jarža, Vido Kaznačić, Sara Sinčić). Važno je da za vrijeme usmenog ispita imate uključenu kameru pa ako na računalu/laptopu nemate kameru, možete aplikaciju instalirati i na mobitel pa se na taj način priključite kamerom. Usmeni ispit držat će profesorica Huić.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 16. 6. 2020. u 15:03
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

kratko pojašnjenje oko usmenog ispita za višu ocjenu: usmeni ispit održat će se online putem aplikacije Webex koja je besplatna i možete ju skinuti s interneta (Webex meetings: https://www.webex.com/content/webex/c/en_US/index/downloads.html/).

Točnu poveznicu za usmene ispite dobit ćete naknadno.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 16. 6. 2020. u 13:51
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

upis ocjena u indeks bit će i početkom srpnja i najesen. Točan način i raspored bit će objavljeni na intranetu naknadno. Indeks će biti moguće poslati po kolegi/ici ako nećete moći doći osobno.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 16. 6. 2020. u 13:30
Uređeno: 16. 6. 2020. u 13:32
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

na Moodlu možete vidjeti bodove koje ste ostvarili na prvom ispitnom roku iz kolegija Psihologija edukacije. Svatko bi trebao moći vidjeti svoje bodove tako da otvori test koji ste pisali jučer te bi na početku trebao pisati broj bodova, a trebali biste moći vidjeti i broj bodova po pojedinim pitanjima (ova opcija bit će uključena do petka. Ako imate pitanja oko ovog ispitnog roka, slobodno se javite na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do petka u 12 sati.

Na Moodlu su pod temom Ocjene objavljene ocjene iz kolegija koje imaju studenti koji su prošli ispit. Žuto su označene ocjene studenata koji, sukladno uputama na uvodnom predavanju, imaju pravo odgovarati za višu ocjenu jer imaju između jednog boda i tri boda do više ocjene. Do petka u 12 sati označeni studenti moraju javiti na moj mail (vputarek@ffzg.hr) hoće li ili neće izaći na usmeni ispit. Usmeni ispit bio bi u utorak (23. 6.) u poslijepodnevnim satima, a točne termine i raspored za usmeni dobit ćete naknadno, nakon što vidimo koliko studenata namjerava izaći na usmeni ispit.

Također, ako ne prihvaćate ocjenu iz kolegija koju biste imali nakon prvog ispitnog roka, javite mi na moj mail (vputarek@ffzg.hr) do petka u 12 sati da ne prihvaćate ocjenu i da želite izaći na neki od narednih ispitnih rokova.

Što se tiče molbe za produženjem trajanja pisanja ispita, žao nam je što vam je vremenski pritisak stvorio anksioznost. Uvidom u odgovore na pitanja kraćeg ili dužeg esejskog tipa uočava se poveća količina prepisivanja i vaših odgovora koji su identični natuknicama navedenima na prezentaciji te primjera koji su identični kod pojedinih studenata. Molimo vas da ubuduće ne dolazi do takvih ponašanja jer će ona biti sankcionirana. Kako bismo izbjegli akademsko nepoštenje, a istovremeno udovoljili vašoj molbi za produženjem trajanja pisanja ispita, produžit ćemo na sljedećem roku trajanje pisanja ispita na 60 minuta.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 10. 6. 2020. u 12:34
Uređeno: 15. 6. 2020. u 09:25
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

prvi ispitni rok iz kolegija Psihologija edukacije bit će u ponedjeljak u 9 sati na Moodlu (https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/view.php?id=67175). Vrijeme koje ćete imati na raspolaganju za pisanje ispita bit će 50 minuta (do 9:50 sati). Sam test nalazit će se na početku e-kolegija, pod temom 1. ljetni ispitni rok 19/20.

U ispitu bit će ukupno 34 pitanja i nalazit će se na dvije zasebne stranice ispita. Pitanja su T/N, višestruki izbor, dosjećanje i esejskog tipa. Pitanja T/N imaju negative bodove (tj. za netočan odgovor dobivate -1 bod, a za točan odgovor +1 bod). Vaši odgovori na pitanja esejskog tipa neka budu elaborirani, ali isto tako što konkretniji (tj. s konkretnim primjerima na mjestima u kojima se takvo nešto traži od vas), koncizni i jasni.

Odgovore koje unosite možete pohraniti tako da pritisnete tipku Završi test, koja se nalazi u lijevom kutu na početku testa (kod dijela u kojem piše navigacija u testu). Pritiskom te tipke ne završavate u potpunosti ispunjavanje testa, već samo pohranjujete svoje odgovore. Nakon što pritisnete Završi test moći ćete odabrati želite li dalje nastaviti ispunjavati test ili ćete odabrati opciju da u potpunosti predate test.

Za vrijeme pisanja ispita bit ću vam dostupna ako budete imali nekih hitnih pitanja i tehničkih problema: pošaljite mail ili nazovite na 0917353746.

Rezultati će biti tijekom sljedećeg tjedna, najkasnije do nedjelje.

Na ispitu možete ostvariti najviše 70 bodova, a za prolaz morate imati 60% riješenosti ispita (42 boda).

Na ispit smiju izaći samo studenti koji su ostvarili pravo izlaska na ispit i pravo na potpis iz kolegija („odslušali“ su kolegij) i pritom su prijavili ispitni rok u ISVU (Studomat).

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 5. 6. 2020. u 09:45
Uređeno: 5. 6. 2020. u 09:49
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

molim studente koji imaju viška nepredanih zadaća (višak "izostanaka") da se jave na moj mail kako bi nadoknadili neizvršene obaveze i time stekli pravo na potpis (izlazak na ispit).

Studenti koji imaju višak nepredanih zadaća su: Ivona Jarža, Vido Kaznačić, Ursula Klisović i Marcela Kordić. Ako je netko od navedenih studenata prijavio ispitni rok, ne smije izaći na ispitni rok koji je pravio te ispit neće biti prihvaćen ni ispravljen ako izađe na ispitni rok. Izlazak na ispit bit će moguć tek nakon odrađene nadoknade.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 27. 5. 2020. u 13:56
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

poslala sam Vam na mail povratne informacije o motivacijskom toolboxu. Ako imate kakvih pitanja oko povratne informacije javite se do kraja tjedna meni na mail.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 27. 5. 2020. u 09:50
Aleksandra Huić

Postovane studentice i studenti, 

u repozitoriju su objavljene dvije ppt - nasilje u skoli i elektroničko nasilje. Sadržaj slideova dodatno je objašnjen u notes. 

Kao odradu nastave napravite dva zadatka objašnjena u dodatnom word dokumentu koji je također u repozitoriju, te ih pošaljite do 04.06. u 12h na mail ahuic@ffzg.hr

Lijep pozdrav, 

Aleksandra Huic

Objavljeno: 21. 5. 2020. u 10:00
Uređeno: 21. 5. 2020. u 10:02
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

objavljena je PowerPoint prezentacija o socijalnim procesima u razredu, tj. o razrednoj klimi i upravljanju razredom. U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju i da provjerimo razumijevanje gradiva, molim vas da ispunite zadatak koji je opisan na slajdu 27. Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) do 31. 5.

Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 20. 5. 2020. u 15:11
Uređeno: 20. 5. 2020. u 15:29
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

provjera znanja iz kolegija Psihologija edukacije održat će se u vrijeme ispitnih rokova prema rasporedu: 15. lipnja, 29. lipnja i 6. srpnja, i to u 9 sati u sva tri termina.

Provjera znanja bit će online i bit će samo pisana provjera znanja. Ispitu ćete pristupiti na e-kolegiju na Moodlu (https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/view.php?id=67175). Za pristup e-kolegiju morate se ulogirati pomoću svojih AAi podataka i upisati lozinku e-kolegija (psiedufpzg). Molim vas da se ulogirate na taj e-kolegij. Kolegij se na Moodlu nalazi pod nazivom Psihologija edukacije. Do e-kolegija možete doći i putem naslove stranice Moodla (https://moodle.srce.hr/2019-2020/), na kojoj se također trebate ulogirati pomoću svojih AAI podataka i potražite zatim kolegij Psihologija edukacije te upišite lozinku kolegija.

Ako ćete imati tehničkih poteškoća oko prijate na e-kolegij, javite mi se na mail.

Studenti prije izlaska na ispitni rok svakako moraju prijaviti ispitni rok u ISVU. Samo studenti koji prijave ispitni rok smiju pristupiti ispitu.

Na ispitu će biti različite vrste pitanja (T/N, višestruki izbor, pitanja dosjećanja i pitanja esejskog tipa).

Informaciju o trajanju pisanja ispita dobit ćete naknadno.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 17. 5. 2020. u 14:21
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

u mapi "Dodatna literatura" objavljeni su radovi i jedna knjiga koji vam mogu poslužiti kao dodatna literatura za učenje, a možete iskoristiti tu literaturu i za izradu motivacijskog toolboxa.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 14. 5. 2020. u 12:05
Uređeno: 14. 5. 2020. u 12:06
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

obavezna literatura za ispit iz kolegija "Psihologija edukacije" su prezentacije s predavanja i knjiga: Vizek-Vidović, V., Vlahović-Štetić, V., Rijavec, M. i Miljković, D. (2014). Psihologija obrazovanja (2. izdanje). Zagreb: IEP – Vern (poglavlja 2-7).

U mapi "Ispitna literatura i ishodi kolegija" objavljenja su skenirana poglavlja iz knjige Psihologija obrazovanja koja su obavezna literatura za ispit.

Osim toga, u mapi su objavljeni ishodi kolegija, odnosno znanja koja biste trebali steći iz ovog kolegija i ispit će se temeljiti upravo na ovim ishodima.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 14. 5. 2020. u 12:02
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

objavljena je PowerPoint prezentacija o motivaciji u obrazovanju (treći dio te teme), emocijama i akademskom nepoštenju. U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju i da provjerimo razumijevanje gradiva, molim vas da ispunite zadatak koji je opisan u dokumentu „Ispitna anksioznost – zadatak“. Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) do 24. 5.

Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 7. 5. 2020. u 09:28
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


objavljene su upute za individualni seminar o motivaciji u obrazovanju. Zadatk studenata je izraditi tzv. motivacijski toolbox, a sve upute nalaze se u prezentaciji pod nazivom "Motivacijski toolbox - upute". Za bilo kakve nejasnoće oko ovog zadatka, stojim na raspolaganju (javite se na mail vputarek@ffzg.hr).


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 7. 5. 2020. u 09:25
Uređeno: 14. 5. 2020. u 12:01
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


objavljena je PowerPoint prezentacija o motivaciji u obrazovanju (drugi dio te teme). U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju i da provjerimo razumijevanje gradiva, molim vas da ispunite zadatak koji je opisan u dokumentu „Motivacija u obrazovanju 2 – zadatak“. Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) do 17. 5.
Povratne informacije o zadaćama koje su vezane uz prošlo predavanje o motivaciji u obrazovanju (prvi dio teme), dobit će povratne informacije tijekom sljedećih tjedan dana.


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 1. 5. 2020. u 13:59
Aleksandra Huić

Postovane studentice i studenti, 

u repozitorij su stavljena rješenja zajedno s objašnjenjima zadatka vezanog uz različite oblike vrednovanja znanja. 

Na dio zadatka s ispitnim pitanjima dobili ste / dobit ćete individualni feedback mailom. 

Lijep pozdrav, 

Aleksandra Huic

Objavljeno: 30. 4. 2020. u 14:31
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

sljedeći četvrtak dobit ćete upute za Vaš individualni zadatak koji je najavljen na uvodnom predavanju (izrada motivacijskog toolboxa).

Studenti koji još nisu dobili povratne informacije o zadaćama koje su vezane uz prošlo predavanje o vrednovanju znanja, dobit će povratne informacije tijekom sljedećeg tjedna.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 30. 4. 2020. u 14:29
Uređeno: 30. 4. 2020. u 14:30
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

objavljena je PowerPoint prezentacija o motivaciji u obrazovanju (prvi dio te teme) koja je planirana prema izvedbenom planu za današnji termin. U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju i da provjerimo razumijevanje gradiva, molim vas da ispunite zadatak koji je opisan u dokumentu „Motivacija u obrazovanju 1 – zadatak“ za zadaću. Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) do kraja sljedećeg tjedna (10. 5.).

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 22. 4. 2020. u 19:52
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

povratne informacije vezane uz blog post, kojeg ste pisali u timovima i uploadali u ponedjeljak, poslane su mailom studentima koji su prijavili teme blog posta početkom semestra.

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 20. 4. 2020. u 11:44
Aleksandra Huić

Poštovane studentice i studenti, 

molim Vas za pomoć jednom kolegi psihologu koji provodi istraživanje na temu polarizirajućih društvenih tema. 

Ovdje je njegov poziv: 

 

Pozdrav, ja sam Aco Momčilović, psiholog, stručnjak za Ljudske resurse,
i radim jedno istraživanje na temu polarizirajućih društvenih tema. Molim Vas da mi pomognete prikupiti podatke za validaciju upitnika kojim se ispituju neki stavovi i vrijednosti vezane uz
razinu lakovjernosti, skepticizma i (ne)kritičkog mišljenja. Sudjelovanje je potpuno dobrovoljno i anonimno i uzet će Vam oko 10min.

Istraživanju možete pristupiti preko sljedećeg linka
https://forms.gle/Dwm88MFfUCawMvNa9
Ukoliko imate nekih pitanja slobodno se javite na aco.momcilovic@mba-croatia.com.

Hvala na pomoći.  

Objavljeno: 16. 4. 2020. u 09:27
Uređeno: 30. 4. 2020. u 14:31
Aleksandra Huić

Drage studentice i studenti,

nadamo se da ste se uspjeli barem malo odmoriti preko ovih praznika i da izdržavate ovu corona situaciju.

U repozitorij je stavljena nova prezentacija na temu Vrednovanje znanja. Tema je velika i inače bismo ju obrađivali kroz dva tjedna nastave. Zbog boljeg postizanja ishoda učenja smo odlučile odmah staviti cijelu prezentaciju te Vam zadati dva zadatka vezana uz nju kojima ćete onda odraditi zapravo 2 tjedna nastave.

Pažljivo pročitajte ppt, i posebnu pažnju obratite na notes ispod slideova jer tamo ima puno dodatnih objašnjenja. Tijekom ppt na slideovima ćete pronaći i zadatke koje trebate napraviti zajedno s uputama.

Zadatak 1

Ispuniti radni list objavljen uz ppt

Zadatak 2

Osmisliti 9 ispitnih zadataka kojima biste provjerili ishode učenja koje ste ranije osmišljavali (detaljne smjernice na slideovima i u notes na samom kraju ppt)

VAZNO – prvo dobro proučite ppt i detaljno se upoznajte s gradivom prije nego što pređete na same zadatke.

 

Krajnji rok za ovu odradu je 2 tjedna – odnosno 30.4.2020. Svoje uratke pošaljite Vanji Putarek (vputarek@ffzg.hr). Njoj se možete obratiti i s eventualnim pitanjima.


Lijep pozdrav

Objavljeno: 8. 4. 2020. u 11:57
Uređeno: 8. 4. 2020. u 11:57
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,

budući da je za 9. 4. bio planiran kolokvij iz kolegija Psihologija edukacije, koji je otkazan, ovaj tjedan (9. travnja) neće biti predavanja iz ovog kolegija. Sljedeće predavanje bit će 16. 4.

Želim svima sretne blagdane!

Lijep pozdrav,

Vanja Putarek

Objavljeno: 2. 4. 2020. u 10:49
Uređeno: 2. 4. 2020. u 10:52
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


objavljena je PowerPoint prezentacija o efikasnom poučavanju (drugi dio te teme) koja je planirana prema izvedbenom planu za današnji termin. U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju, molim vas da ispunite zadatak koji je opisan u dokumentu Stavovi i očekivanja_zadatak za zadaću.


Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) najkasnije sljedećeg četvrtka.


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 27. 3. 2020. u 12:29
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


s obzirom na situaciju, najavljeni kolokviji iz kolegija „Psihologija edukacije“ neće se održati, već samo ispiti u vrijeme ispitnih rokova.
Ishode za svaku nastavnu cjelinu ovog kolegija (tj. informacije o osnovnim sadržajima iz ovog kolegija koje ćete trebati znati za ispit) objavit ćemo naknadno. Obavezna literatura navedena je u prezentaciji s uvodnog predavanja.


Što se tiče ostalih najavljenih obaveza, oba zadatka (blog post i motivacijski toolbox) ostaju među vašim obavezama na kolegiju. Kao što je najavljeno, gotov tekst blog posta uploadate na Intranet do 20. 4. Jedna osoba iz grupe uploada tekst u mapu Blog post (u dijelu Predaja studentskih radova). Molim vas da na kraju blog posta u dokumentu navedete mail jedne osobe iz grupe kako bih vam mogla javiti povratne informacije. Ako će biti problema oko predaje blog posta u navedenu mapu, možete mi blog post poslati i na mail (vputarek@ffzg.hr).
Upute za motivacijski toolbox dobit ćete naknadno, kada dođemo do teme o motivaciji.


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 26. 3. 2020. u 10:43
Uređeno: 26. 3. 2020. u 10:44
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


objavljena je PowerPoint prezentacija o efikasnom poučavanju (prvi dio te teme) koja je planirana prema izvedbenom planu za današnji termin. U prezentaciji su pod notes navedena objašnjenja slajdova i primjeri. Kako bismo mogli evidentirati da ste prošli kroz prezentaciju, molim vas da ispunite zadatak o davanju konstruktivne povratne informacije koji se nalazi u dokumentu Povratna informacija_zadatak za zadaću. Upute za davanje konstruktivne povratne informacije nalaze se u prezentaciji. Svoje individualne zadaće pošaljite u wordu meni na mail (vputarek@ffzg.hr) najkasnije sljedećeg četvrtka.


Povratnu informaciju o zadaći vezanoj uz prošli termin, i to uz ishode učenja, poslat ću danas ili najkasnije sutra na mail svakome tko je predao tu zadaću.


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek

Objavljeno: 25. 3. 2020. u 20:32
Uređeno: 25. 3. 2020. u 20:33
Aleksandra Huić
Drage studentice i dragi studenti,
 
nadam se da ste vi i vaši bližnji dobro i zdravo.
 
U nastavku proslijedjujem molbu apsolventice psihologije koja provodi istraživanje za svoj diplomski rad na temu akademskog nepoštenja.
Molim vas da pomognete kolegici da diplomira tako da sudjelujete u njenom istraživanju. Molim vas da ispunite upitnik što prije, u ovih nekoliko dana, kolegici je to jako bitno. Naravno, istraživanje je anonimno i nijednom nastavniku pojedinačni rezultati nisu ni na koji način dostupni.
 
Lijep pozdrav, a u nastavku slijedi njena poruka i poveznica na upitnik
Vanja Putarek
 
Pozdrav, ja sam Jana Šimon, apsolventica psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i trenutno prikupljam podatake za svoj diplomski rad.
Zamolila bih Vas da izdvojite 10 minuta Vašeg vremena kako biste ispunili upitnik na temu akademskog nepoštenja. Time ja dobivam vrijedne informacije, a Vi možete ispuniti dio vremena kojeg nažalost moramo provoditi kod kuće. S obzirom na to da je tema dosta specifična, naglašavam da je Vaša anonimnost zajamčena i nitko osim mene neće imati pristup podacima. Upitnik se nalazi na linku:
 http://limesurvey.srce.hr/945811?lang=hr. Hvala Vam na sudjelovanju i pomoći :).
 
Lijepi pozdrav,
Jana Šimon
Objavljeno: 17. 3. 2020. u 16:57
Uređeno: 17. 3. 2020. u 16:57
Aleksandra Huić

Postovane studentice i studenti,

kao i sva druga nastava, i nastava iz Psihologije edukacija ce se odvijati on-line. U repozitorij su stavljene dvije prezentacije:

Konstruktivizam i ishodi ucenja

Razvojna psihologija

 

Prvom temom bismo se inace bavili na predavanju, a drugom na seminaru. Kako biste odradili svoje obaveze vezane uz tu nastavu imate nekoliko zadataka:

  1. Pazljivo procitajte prezentaciju Konstruktivizam i ishodi ucenja
  2. posaljite zadatak vezan uz ishode ucenja (upute se nalaze unutar prezentacije na slideu 25) mailom na vputarek@ffzg.hr
  3. Pazljivo procitajte prezentaciju Razvojna psihologija
  4. Procitajte i dodatni materijal Razvoj u adolescenciji (u ppt pise u kojem trenutku)
  5. posaljite zadatak vezan uz razvojnu psihologiju (upute se nalaze unutar te prezentacije na slideovima 15 i 16) mailom na ahuic@ffzg.hr

Rok za poslati zadatke je srijeda, 25. ozujak 2020.  Ukoliko zadatke ne posaljete, to ce se smatrati izostankom s nastave.

Za sva pitanja ili nejasnoce se slobodno obratite meni na mail (ahuic@ffzg.hr)

Lijep pozdrav i pazite na sebe i svoje zdravlje.

Aleksandra Huic

Objavljeno: 27. 2. 2020. u 12:52
Aleksandra Huić

Drage studentice i dragi studenti,


hvala vam na brzim prijavama tema za esej za 2.5 ECTS-a.
Popis studenata koji će pisati esej i njihove teme:
1. Iva Župčić: Problemsko učenje
2. Ana Tomašević: Suradničko učenje
3. Aneta Vidak: Online učenje
4. Ena Francuz: Teorija samodeterminacije
5. Lorena Hlaić: Učiteljska uvjerenja
6. Ivona Šimunović: Samoregulirano učenje
7. Dora Novak: Dubinski i površinski pristup učenju
8. Marija Tomas: Flipped classroom
9. Vlatka Vidinić: Korištenje tehnologije u suradničkom učenju
10. Ivana Bedeković: Trendovi u obrazovanju i tehnologiji

Profesorica Huić i ja vas molimo da se obavezno javite za konzultacije prije početka pisanja eseja, i to na mail vputarek@ffzg.hr.
Ostalim studentima koji nisu na popisu, a javili su se za pisanje eseja, javit ćemo se ako netko s popisa odustane od eseja.


Lijep pozdrav,
Vanja Putarek