Jezik | Language: HRV ENG
Novovjekovna politička filozofija
Šifra: 55475
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović
izv. prof. dr. sc. Hrvoje Cvijanović
Izvođači: izv. prof. dr. sc. Hrvoje Cvijanović - Seminar
izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij Novovjekovna politička filozofija pruža uvid u razvoj političkog mišljenja od ranog 16. do kasnog 19. stoljeća kroz razmatranje fundamentalnih političko-filozofskih kategorija i kanonskih tekstova temeljnih novovjekovnih filozofa politike poput Machiavellija, Hobbesa, Lockea, Rousseaua, Kanta, Spinoze, Milla, Marxa i Nietzschea.
Literatura:
  1. , ,;
  2. ;
  3. ;
  4. ;
  5. ,;
  6. ;
  7. ;
Preporučena literatura:
  1. , Biblioteka politička misao, Zagreb, 2013.;
  2. , Golden marketing, Zagreb, 2006.;
  3. (II), Golden marketing, Zagreb, 1998.;
2. semestar
Temeljni opći NOV 1-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Temeljni opći NOV 1-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Izborni pol 1-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Izborni pol 1-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija

4. semestar
Izborni pol 2-2 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Izborni pol 2-2 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 8. 9. 2021. u 08:53
Enes Kulenović

PISMENI ISPIT: Pismeni ispit za treći ispit rok održati će se u četvrtak 9.9. u 9:30. Pitanja će biti objavljena u 9:30 sati na intranetu pod linkom NASTAVNI MATERIJALI: Ispiti i kolokviji - seminarska grupa Kulenović. Studenti trebaju poslati svoje odgovore na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr u privitku (kao Microsoft Word dokument) najkasnije do 11:00. Za studente koji ne pošalju odgovore do ovoga roka smatra se da nisu pristupili ispitu. Svi studenti koji su poslali odgovore na vrijeme dobiti će potvrdu o primitku putem e-maila.

USMENI ISPIT: Studenti koji su na ovome ili jednom od prijašnjih rokova položili pismeni dio ispita, mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za treći ispitni rok održati će se u četvrtak 9.9. u 11:30 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.

izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović

Objavljeno: 1. 7. 2021. u 23:03
Uređeno: 1. 7. 2021. u 23:10
Enes Kulenović

PISMENI ISPIT: Pismeni ispit za treći ispit rok održati će se u četvrtak 8.7. u 10:00. Pitanja će biti objavljena u 10:00 sati na intranetu pod linkom NASTAVNI MATERIJALI: Ispiti i kolokviji - seminarska grupa Kulenović. Studenti trebaju poslati svoje odgovore na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr u privitku (kao Microsoft Word dokument) najkasnije do 11:30. Za studente koji ne pošalju odgovore do ovoga roka smatra se da nisu pristupili ispitu. Svi studenti koji su poslali odgovore na vrijeme dobiti će potvrdu o primitku putem e-maila.

USMENI ISPIT: Studenti koji su na ovome ili jednom od prijašnjih rokova položili pismeni dio ispita, mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za treći ispitni rok (8.7.) održati će se u ponedjeljak 12.7. od 10 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a, te se prijaviti na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr kako bi dobili točan termin održavanja ispita. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.

izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović

Objavljeno: 25. 6. 2021. u 12:45
Enes Kulenović

Na intranetu pod poveznicom NASTAVNI MATERIJALI: Rezultati ispita i kolokvija - seminarska grupa Kulenović nalaze se rezultati drugog ispitnog roka.
USMENI ISPIT: Studenti koji su iz ispita dobili 30 ili više bodova položili su pismeni dio ispita, te mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za drugi ispitni rok (24.6.) održati će se u ponedjeljak 28.6. od 10 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a, te se prijaviti na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr kako bi dobili točan termin održavanja ispita. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.

izv.prof.dr.sc. Enes Kulenović

Objavljeno: 21. 6. 2021. u 09:53
Enes Kulenović

PISMENI ISPIT: Pismeni ispit za drugi ispit rok održati će se u četvrtak 24.6. u 17:30. Pitanja će biti objavljena u 17:30 sati na intranetu pod linkom NASTAVNI MATERIJALI: Ispiti i kolokviji - seminarska grupa Kulenović. Studenti trebaju poslati svoje odgovore na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr u privitku (kao Microsoft Word dokument) najkasnije do 19:00. Za studente koji ne pošalju odgovore do ovoga roka smatra se da nisu pristupili ispitu. Svi studenti koji su poslali odgovore na vrijeme dobiti će potvrdu o primitku putem e-maila.

USMENI ISPIT: Studenti koji su na ovome ili jednom od prijašnjih rokova položili pismeni dio ispita, mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za drugi ispitni rok (24.6.) održati će se u ponedjeljak 28.6. od 10 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a, te se prijaviti na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr kako bi dobili točan termin održavanja ispita. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.

izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović

Objavljeno: 14. 6. 2021. u 11:44
Enes Kulenović

Na intranetu pod poveznicom NASTAVNI MATERIJALI: Rezultati ispita i kolokvija - seminarska grupa Kulenović nalaze se rezultati prvog ispitnog roka.
USMENI ISPIT: Studenti koji su iz ispita dobili 30 ili više bodova položili su pismeni dio ispita, te mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za prvi ispitni rok (10.6.) održati će se u petak 18.6. od 10 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a, te se prijaviti na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr kako bi dobili točan termin održavanja ispita. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.

izv.prof.dr.sc. Enes Kulenović

Objavljeno: 7. 6. 2021. u 09:46
Enes Kulenović

Na intranetu pod poveznicom NASTAVNI MATERIJALI: Rezultati ispita i kolokvija - seminarska grupa Kulenović nalaze se rezultati drugoga kolokvija.
USMENI ISPIT: Studenti koji su iz oba kolokvija dobili 30 ili više bodova položili su pismeni dio ispita, te mogu pristupiti usmenom dijelu ispita. Usmeni ispit za prvi ispitni rok (10.6.) održati će se u utorak 15.6. od 10 sati. Studenti koji izlaze na usmeni ispit obvezni su prijaviti se za taj rok putem ISVU-a, te se prijaviti na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr kako bi dobili točan termin održavanja ispita. Usmeni ispiti održati će se putem MS Teams platforme.
PISMENI ISPIT: Pismeni ispit za prvi ispit rok održati će se u četvrtak 10.6. u 17:30. Pitanja će biti objavljena u 17:30 sati na intranetu pod linkom NASTAVNI MATERIJALI: Ispiti i kolokviji - seminarska grupa Kulenović. Studenti trebaju poslati svoje odgovore na e-mail adresu ekulenovic@fpzg.hr u privitku (kao Microsoft Word dokument) najkasnije do 18:15 (za ispravak kolokvija) ili 19:00 (za cijeli ispit). Za studente koji ne pošalju odgovore do ovoga roka smatra se da nisu pristupili ispitu. Svi studenti koji su poslali odgovore na vrijeme dobiti će potvrdu o primitku putem e-maila.
Studenti koji nisu skupili dovoljno bodova na kolokvijima imaju mogućnost pisanja ispravka jednog od kolokvija na prvome ispitnom roku (pišu odgovore na pitanja 1 do 3 za prvi kolokvij ili 4 do 6 za drugi kolokvij, te trebaju poslati odgovore nazad do 18:15). Ostali studenti pišu cijeli pismeni ispit (pitanja od 1 do 6, te trebaju poslati odgovore nazad do 19:00). Također, studenti koji su na kolokviju dobili 0 (prepisano) izgubili su pravo pisanja ispravka kolokvija, te imaju mogućnost pisati isključivo cijeli pismeni ispit.
izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović  

Objavljeno: 18. 3. 2021. u 14:45
Hrvoje Cvijanović

Poštovani seminaristi,

Prvo, iako sam to par puta pojašnjavao želim još jednom naznačiti da se seminarski podnesci pišu na temu dopunske liteature seminara jer putem te literture nadopunjujemo obveznu literaturu s predavanja. Ta literatura vam je naznačena ispod naziva seminara. Drugo, želim pohvaliti one koji su do sada napisali podneske. Većinom je to dosta dobro pisano i stoga potičem da tako nastavite i dalje. Treće, želim napomenuti da mnogi još nisu pisali podneske, a oni su važni u kontekstu ocjenjivanja seminarske nastave kao i u kontekstu dobivanja potpisa. Pogledajte i pažljivo proučite silabus kako naknadno ne bi bilo problema. Stoga potičem da pišete podneske ukoliko još niste. Svi podnesci koje sam pročitao pokazuju mi kako promišljate tekstove i koja pitanja postavljate ili koje ideje propitujete i to je ključno za vaš dobar uspjeh na seminaru, ali i meni da vidi na koji način razumijete pročitano. Podsjećam, podnesci se šalju do početka našeg susreta utorkom na email adresu novovjekovna@gmail.com (kod naslovljavanja dokumenta navedite svoje ime i koji je to redni broj podneska, npr. za idući susret je to Podnesak3).

Srdačno,

izv.prof.dr.sc. Hrvoje Cvijanović 

Objavljeno: 22. 2. 2021. u 09:51
Uređeno: 22. 2. 2021. u 10:53
Enes Kulenović

Drage studentice i studenti,

nastava iz kolegija Novovjekovna politička filozofija počinje u utorak 23.2.2021. Nastava će se održavati putem MS Teams platforme. Predavanja će održavati profesor Cvijanović utorkom od 14:30 do 15:45. Seminarska nastava će se održavati u dvije seminarske grupe. Seminarske grupe podijeljene su prema abecedi.  

Seminarska grupa profesora Cvijanovića (M-Ž) održavati će se utorkom od 16:00 do 17:30.

Seminarska grupa profesora Kulenovića (A-LJ) održavati će se utorkom od 17:30 do 19:00.

Detaljnije informacije o silabusima, literaturi, kolokvijima, ispitima i mogućnošću zamjene seminarskih grupa dobiti ćete na prvome susretu.

 

izv. prof. dr. sc. Hrvoje Cvijanović

izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović