Jezik | Language: HRV ENG
Sectoral Public Policies
Šifra: 160515
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Ana Petek
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Napomena: Predmet nije moguće upisati u ovoj akademskoj godini
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Posebne javne politike izborni su kolegij 3. i 4. godine prediplomskog studija politologije i 3. godine preddiplomskog studija novinarstva. Izravno se nastavljaju na obvezni / OTS kolegij Javne politike na način da pojmove i pristupe usvojene u obveznom kolegiju primjenjuju u analizi hrvatskih sektorskih politika.

Tri su osnovna cilja i dijela kolegija. Prvi je cilj proširiti i produbiti kategorijalni aparat i teorijska objašnjenja u istraživanju javnih politika. Stoga kolegij započinje prikazivanjem sistematizacije različitih teorijskih i metodoloških pristupa istraživanju javnih politika. Posebno se obrađuju komparativne javne politike, koje se na podnacionalnoj razini koriste u analizi hrvatskih javnih politika u sklopu kolegija, kao i pitanja istraživačkog dizajna. Drugi je cilj usvojiti različite metode istraživanja javnih politika koje su razvijene u sklopu kvalitativne metodologije. Zato se u drugome dijelu detaljnije razlažu metode prikupljanja podataka (intervjuiranje, analiza dokumenata, izvještaji stručnjaka) i metode obrade i analize podataka (kodiranje, kvalitativna analiza sadržaja, tematska analiza). Treće, cilj je kolegija unaprijediti znanja o stvaranju javnih politika u Hrvatskoj. Posljednji dio kolegija donosi pregled stvaranja hrvatskih javnih politika: politike prava na pristup informacijama, politike regulatorne reforme, politike mentalnog zdravlja te politike prema osobama s invaliditetom.

Ispit se provodi u obliku izrade završnog istraživačkog rada, u kojemu studentica samostalno izrađuje binarnu studiju hrvatskih javnih politika. Stoga je seminarska nastava u potpunosti posvećena pripremama studentskih istraživačkih projekata, na način da se na seminaru primjenjuje i vježba sadržaj prezentiran na predavanjima, te izlažu nalazi vlastitog istraživanja.
Literatura:
1. semestar
Izborni GS-1 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Izborni GS-1 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti - Arhiva
arrowl Povratak

Rezultati 0 - 0 od 0
Stranica 1 od 0
Po stranici: 
Nema vijesti!