Jezik | Language: HRV ENG
Francuski jezik za politologe 1
Šifra: 55437
ECTS: 2.5
Nositelji: pred. dr. sc. Borka Lekaj Lubina
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Smatra se i očekuje da su studenti u dosadašnjem tijeku školovanja svladali osnove gramatike i vokabulara općeg stranog jezika u mjeri koja će im omogućiti proširenje znanja stranog jezika za posebne namjene vokabularom i sadržajima politologije i novinarstva.
U skladu s ovime, predavači Odsjeka za strane jezike služe se nastavnim materijalima koji svojim sadržajem i težinom predstavljaju nastavak, nadopunu i nadogradnju predznanju studenata (osim u slučaju kad se osnuju početničke grupe).

Strani jezici na Fakultetu političkih znanosti predaju se kao jezik struke, tj. JEZIK ZA POSEBNE NAMJENE, dakle onaj dio jezičnog sustava koji budućim stručnjacima omogućava da se najlakše i najbrže uključe u svjetske znanstvene i stručne tokove. Otvoreni nastavni program ne propisuje slijepo pridržavanje ciljeva i zadataka, već omogućuje kreativnost svih sudionika u nastavnom procesu, uvodeći u nastavu aktualna zbivanja u svijetu politike, društvenih zbivanja i medija.
Literatura:
Preporučena literatura:
  1. Putanec, Valentin; Francusko-hrvatski rječnik; Školska knjiga, Zagreb
  2. Horetzky, Edita; Precis pratique de grammaire francaise; Školska knjiga, Zagreb
1. semestar
Strani jezik politologija 1-1 - Redovni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Strani jezik politologija 1-1 - Izvanredni studij - Preddiplomski sveučilišni studij Politologija
Termini konzultacija:
Obavijesti