Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 8. 11. 2017. u 12:11
Ana Kuharić
Dan Fakulteta 2017.

U utorak, 7. studenog 2017. godine, proslavili smo 55. obljetnicu Fakulteta političkih znanosti! U dvorani A održana održana je svečana sjednica Vijeća Fakulteta kojoj su prisustvovali brojni uzvanici.

Osim 55. obljetnice Fakulteta, proslavili smo i peti rođendan Televizije Student!

Devet najboljih studenata u protekloj 2016./2017. akademskoj godini, zajedno s osam članova uredništva časopisa Mali Levijatan, dobili su nagrade dekanice za izniman uspjeh! Naš ponos su: Senna Šimek, Karlo Anić, Tin Puljić, Ivan Lasić, Ariana Kostić, Nina Skočak, Patricija Topić, Petra Sedlanić, Sandra Grego, Matija Bermanec, Kristina Ćelap, Luka Gudek, Tomislav Miloščić, Željko Poljak, Matej Sever, Ivan Suknaić i Dorotea Strelec.

U ime Sveučilišta u Zagrebu pozdravio nas je rektor, prof.dr.sc. Damir Boras.

Svečanu sjednicu svojim dolaskom uveličali su već spomenuti rektor Boras, zajedno s prorektorima, te dekani/ce: Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije , Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Fakulteta filozofije i religijske znanosti, Grafičkog fakulteta, Metalurškog fakulteta, Pravnog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Stomatološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Učiteljskog fakulteta, te prodekani Katoličko bogoslovnog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Kineziološkog fakulteta.

Još jednom veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji Dana Fakulteta i koji su svojim prisustvom uveličali naš 55. rođendan!

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 5. 12. 2018. u 13:50
Uređeno: 6. 12. 2018. u 14:40
Gea Ujčić
Skupština Hrvatskog politološkog društva

Skupština Hrvatskog politološkog društva održat će se 12. 12. 2018., u 17:30, u Vijećnici, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6.

Predloženi dnevni red je: 

  1. Izvještaj o radu Izvršnog odbora i Predsjedništva HPD-a i aktivnostima Društva u 2018. godini
  2. Izvještaj o radu Uredništva Anala Hrvatskog politološkog društva 
  3. Izbor potpredsjednika HPD-a 
  4. Međunarodna suradnja
  5. Financijska pitanja
  6. Razno.

Tekst poziva pročitajte u nastavku. 

Objavljeno: 30. 11. 2018. u 14:51
Uređeno: 30. 11. 2018. u 15:01
Gea Ujčić
Kratkoročna mobilnost na Sveučilištu...

Želite upoznati i iskusiti njemačku kulturu iz prve ruke u samo tjedan dana? Onda iskoristite jedinstvenu priliku i sudjelujte u hrvatsko-njemačkom "Tandemu": zajedno s njemačkim studentom istražite temu vezanu uz Zagreb i Hrvatsku te otiđite na uzvratni posjet u Regensburg, Njemačku.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj Tandem, između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Regensburgu koji studentima nudi mogućnost kratkoročne mobilnosti, tjedan dana, u svrhu pisanja istraživačkog eseja po vlastitom izboru. Na raspolaganju je 12 mjesta/stipendija, a rok prijave je 19. prosinca 2018.

Prihvatno sveučilište organizira studentski smještaj za dolazne studente i podmiruje troškove. Sveučilište u Zagrebu snosi troškove puta za hrvatske studente. Više informacija možete pronaći na poveznici: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-tandem-program-izmedu-sveucilista-u-zagrebu-i-sveucilista-u-regensburgu-nje/.

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 12:41
Ana Kuharić
Office 365 paketi za studente

Pozivaju se studenti preddiplomskih i diplomskih studija zainteresirani za korištenje Microsoft Office 365 paketa da se jave demonstratorima Informatičke službe na e-mail itdemonstratori@fpzg.hr. Nakon zaprimanja studentskog zahtjeva korisnički podaci se mogu preuzeti isključivo osobno radnim danom u prostoru biblioteke, u vremenu naznačenom u povratnoj e-mail obavijesti od strane IT demonstratora.

Studenti su dužni demonstratorima predočiti na uvid studentski indeks, iksicu ili osobnu iskaznicu te potpisati preuzimanje korisničkih podataka. Pravo na korištenje Office 365 paketa i dodijeljene fakultetske e-mail adrese prestaje istekom studentskih prava. Preuzete lozinke za pristup e-mail računu i instalacijama Office365 aplikacija studenti su obvezni zamijeniti na linkovima navedenima u zaprimljenom obrascu.

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 11:19
Gea Ujčić
Erasmus+: Produžen je drugi krug...

Sveučilište u Zagrebu je zbog raspoloživih financijskih sredstava produžilo 2. krug Natječaja za Erasmus+ stručne prakse u akademskoj godini 2018./19. do 19. prosinca 2018. Studenti koji se prijave na natječaj nakon 28. studenoga na prasku će moći krenuti najranije 25. veljače 2019. godine. Ovo se odnosi na sve studente čija prijavna dokumentacija bude zaprimljena nakon 28. studenoga 2018., neovisno o datumu online prijave. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-201819/

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.