Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 27. 6. 2014. u 12:00
Administrator
Polaznici PDS Vanjska politika i diplomacija sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "Where are the Boundaries of NATO's Activities? The Road to Cardiff's Meeting" koja se održala u Dubrovniku od 17. - 25 lipnja.
Polaznici PDS Vanjska politika i diplomacija sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "Where are the Boundaries of NATO+s Activities? The Road to Cardiff's Meeting" , Dubrovnik 17-25 lipnja. Nakon uvodnog izlaganje Pomoćnice Generalnog Tajnika NATO-a za javnu diplomaciju ambasadorice Kolinde Grabar Kitarović u kojem je analizirala tri glavna područja o kojima će čelnici Saveza raspravljati na predstojećem summitu u Walesu 4-5-rujna (kapaciteti, odnosi partnerstva, jačanje transatlantizma) , savjetnik predsjednika SAD-a za Bliski istok, general John Allen (bivši zapovjednik ISAF-a) govorio je o novoj ulozi Sjevernoatlantskog saveza u Afganistanu nakon završetka misije ISAF (2014) te naglasio potrebu prilagodbe Saveza tzv. mega- trendovima globalnih međunarodnih odnosa (urbanizacija, nedostupnost obrazovanja velikom dijelu mladog svjetskog stanovništva, klimatske promjene, borba za energetske resurse). Aktivnosti Saveza na euroazijskom prostoru (Rusija, Azerbajdžan, Iran, Pakistan) putem raznolikih odnosa partnerstva i funkcionalne suradnje vrlo kritički prikazali su prof. Gulsham Pashayeva i prof. Nedžad Bašić. O sigurnosnim izazovima u široj regiji Mediterana govorio je prof. Stefano Pilotto, University of Trieste, dr. Peter Stania, International Institut for Peace, Viena, analizirao je problem europskog identiteta i porast nacionalizma unutar članica Europske unije. O suodnosu NATO- EU na sigurnosnom planu te razlozima nefunkcioniranja Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU govorio je dr. Arnold Kammel, Institute for European Studies, Viena.Iskustva
petogodišnjeg hrvatskog članstva u NATO-u analizirali su komodor Robert Hranj i general pukovnik Dragutin Repinc. Na konferenciji je bilo govora i o institucionalnim oblicima regionalne suradnje na prostoru Zapadnog Balkana, potrebi širenja Saveza (ali i Europske unije) na taj rubni dio Europe,a pod mentorstvom dr. Lidije Cehulic Vukadinović sudionici su sudjelovali u simulaciji međunarodne konferencije "Kriza u Ukrajini". Polaznici PDS Vanjska politika i diplomacija imali su prilike tijekom konferencije razmijeniti mišljenja i uspostaviti suradnju sa izlagačima ali i sudionicima- polaznicima sličnih poslijediplomskih i doktorskih studija iz Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Rusije, Ukrajine, Srbijei SAD-a.

Polaznici PDS Vanjska politika i diplomacija sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "Where are the Boundaries of NATO's Activities? The Road to Cardiff's Meeting", Dubrovnik 17.-25 lipnja. Nakon uvodnog izlaganje Pomoćnice Generalnog Tajnika NATO-a za javnu diplomaciju ambasadorice Kolinde Grabar Kitarović u kojem je analizirala tri glavna područja o kojima će čelnici Saveza raspravljati na predstojećem summitu u Walesu 4-5. rujna (kapaciteti, odnosi partnerstva, jačanje transatlantizma), savjetnik predsjednika SAD-a za Bliski istok, general John Allen (bivši zapovjednik ISAF-a) govorio je o novoj ulozi Sjevernoatlantskog saveza u Afganistanu nakon završetka misije ISAF (2014) te naglasio potrebu prilagodbe Saveza tzv. mega- trendovima globalnih međunarodnih odnosa (urbanizacija, nedostupnost obrazovanja velikom dijelu mladog svjetskog stanovništva, klimatske promjene, borba za energetske resurse). Aktivnosti Saveza na euroazijskom prostoru (Rusija, Azerbajdžan, Iran, Pakistan) putem raznolikih odnosa partnerstva i funkcionalne suradnje vrlo kritički prikazali su prof. Gulsham Pashayeva i prof. Nedžad Bašić. O sigurnosnim izazovima u široj regiji Mediterana govorio je prof. Stefano Pilotto, University of Trieste, i dr. Peter Stania, International Institut for Peace, Viena, koji je analizirao problem europskog identiteta i porast nacionalizma unutar članica Europske unije. O suodnosu NATO- EU na sigurnosnom planu te razlozima nefunkcioniranja Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU govorio je dr. Arnold Kammel, Institute for European Studies, Viena. Iskustva petogodišnjeg hrvatskog članstva u NATO-u analizirali su komodor Robert Hranj i general pukovnik Dragutin Repinc. Na konferenciji je bilo govora i o institucionalnim oblicima regionalne suradnje na prostoru Zapadnog Balkana, potrebi širenja Saveza (ali i Europske unije) na taj rubni dio Europe,a pod mentorstvom dr. Lidije Čehulić Vukadinović sudionici su sudjelovali u simulaciji međunarodne konferencije "Kriza u Ukrajini". Polaznici PDS Vanjska politika i diplomacija imali su prilike tijekom konferencije razmijeniti mišljenja i uspostaviti suradnju sa izlagačima ali i sudionicima- polaznicima sličnih poslijediplomskih i doktorskih studija iz Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Rusije, Ukrajine, Srbije i SAD-a.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.