Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

03.02.2023

Poziv za sudjelovanje na 27. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Nacionalne manjine, migracije i sigurnost

Pozivamo Vas da sudjelujete na 27. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Nacionalne manjine, migracije i sigurnost u organizaciji Centra za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Institutom za narodnosna pitanja (Ljubljana), Akademskom mrežom za suradnju u Jugoistočnoj Europi i Fakultetom sigurnosti (Sveučilište u Beogradu).

Ovogodišnja konferencija održat će se na Brijunima, u hotelu „Neptun“ od 18. do 20. rujna 2023. godine.  

Konferencija će imati tri tematske cjeline: (1) Nacionalne manjine u demokratskim društvima (2) Migracije i migracijske politike (3) Suvremeni sigurnosni izazovi. Na konferenciji će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva, koji se bave pravima nacionalnih manjina, suvremenim migracijama i sigurnosnim studijama. 

Predviđeno je da svi prijavljeni sudionici imaju izlaganja u trajanju do 15 minuta. Sudionike također pozivamo da pisana izlaganja oblikuju u formu tekstova koji bi bili recenzirani i uz uvjet dvije pozitivne recenzije objavljeni u časopisu Forum za sigurnosne studije (broj 7/2023) ili posebnom zborniku radova s konferencije.

Rok za slanje prijave i sažetka izlaganja (na priloženom obrascu) je 28. 02. 2023. godine. Prijave se šalju na e-mail adresu cemss.fpzg@gmail.com. Obavijest o prihvaćanju radova bit će poslane najkasnije 06. 03. 2023.
Rok za slanje tekstova za objavu u Forumu za sigurnosne studije ili zborniku radova je 31. 08. 2023.

Za organizaciju skupa zaduženi su suradnici Centra za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koje možete kontaktirati na mail: cemss.fpzg@gmail.com.  

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 50 € po izlaganju i plaća se nakon prihvaćanja prijave i primitka uputa za uplatu. Rok za uplatu kotizacije je 31. 05. 2023.
Sudionici ovogodišnje konferencije trebaju samostalno rezervirati i platiti smještaj u hotelu Neptun na Brijunima po jedinstvenoj cijeni koju je Centar dogovorio za sve sudionike konferencije i to pozivanjem na rezervacijski kod koji će biti otvoren za sudionike konferencije do 10. 03. 2023. i koji će biti poslan zajedno s obavijesti o uvrštavanju izlaganja u program konferencije.
 

Popis obavijesti