Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

08.11.2022

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu proslavio je 60. godišnjicu osnutka!

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu proslavio je 60. godišnjicu osnutka!

Povodom 60. obljetnice postojanja, Fakultet političkih znanosti održao je svečanu sjednicu, u petak 4. studenoga 2022.

Na svečanoj sjednici prisustvovali su brojni uzvanici, profesori, djelatnici i prijatelji Fakulteta, a prisutnima su se obratili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanica predsjednika Sabora te zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Ivica Šušak, gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić.

      

Dekan Andrija Henjak poručio je prisutnima da uloga Fakulteta nije davanje odgovora, odgovori su rezultat demokratskog političkog procesa. Uloga Fakulteta je obrazovanje ljudi koji će moći sudjelovati u demokratskom procesu i kreiranje ekspertize koja će taj proces potpomoći. Nazočnima se također obratio i rektor Sveučilišta Stjepan Lakušić naglasivši da Fakultet u svom programu ističe političku korektnost u promišljanju. Smatra da političke odluke nisu odluke koje su vezane samo za politički dio, već i za sve aktere koji dolaze iz različitih sektora.

        

Proslava Dana Fakulteta nastavila se na Hrvatskim politološkim razgovorima na temu Autokracije i demokracije: rat i mir u organizaciji Hrvatskog politološkog društva. Na sveukupno deset panela koji su održani 4. i 5. studenoga okupio se veliki broj sudionika iz države i inozemstva.

Rođendan našeg Fakulteta obilježen je i objavljivanjem posebnog broja časopisa Politička misao dostupnog na poveznici.

Zahvaljujemo svima na dolasku i pomoći u proslavi našeg rođendana. Vidimo se sljedeće godine!

Popis obavijesti