Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 13. 5. 2014. u 12:00
Administrator
U ponedjeljak, 12. svibnja 2014. održana je druga tribina u okviru projekta "Europski parlament i politika Europske unije", pod naslovom "Aktualno stanje europskih politika", u organizaciji Hrvatske udruge za europske studije, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Centra za

 

Tribina "Aktualno stanje europskih politika"
U ponedjeljak, 12. svibnja 2014. održana je druga tribina u okviru projekta "Europski parlament i politika Europske unije", pod naslovom "Aktualno stanje europskih politika", u organizaciji Hrvatske udruge za europske studije, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Centra za europske studije Fakulteta političkih znanosti. Na tribini su sudjelovali prof. dr. sc. Zdravko Petak (FPZG), dr. sc. Sanja Maleković (Institut za razvoj i međunarodne odnose), dr. sc. Predrag Bejaković (Institut za javne financije) i gđa. Violeta Simeonova Staničić (Ured za informiranje EP). U ime Ureda za informiranje gđa. Violeta Simeonova Staničić je naglasila važnu poziciju Europskog parlamenta u oblikovanju europskih politika, te posebno neke od značajnijih i medijski prisutnijih odluka parlamenta. Dr. sc. Predrag Bejaković je posebnu pažnju posvetio politikama zapošljavanja, te se kritički osvrnuo na procese i politike koje generiraju dugotrajnu nezaposlenost u pojedinim državama članicama Europske unije. Dr. sc. Sanja Maleković je govorila o važnosti kohezijske politike Europske unije, te posebno o njezinoj ulozi u pokretanju gospodarstva u siromašnijim regijama Europske unije. Na koncu, prof. dr. sc. Zdravko Petak je istaknuo važno razlikovanje između procesa oblikovanja politika na nadnacionalnoj, nacionalnoj i subnacionalnoj razini, pri čemu je iznio svoja očekivanja s obzirom na buduća kretanja na nekoliko primjera podijeljenih ovlasti. 
Više na:
http://www.ces-fpzg.org
http://www.facebook.com/CESfpzg


U ponedjeljak, 12. svibnja 2014. održana je druga tribina u okviru projekta "Europski parlament i politika Europske unije", pod naslovom "Aktualno stanje europskih politika", u organizaciji Hrvatske udruge za europske studije, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Centra za europske studije Fakulteta političkih znanosti.

Na tribini su sudjelovali prof. dr. sc. Zdravko Petak (FPZG), dr. sc. Sanja Maleković (Institut za razvoj i međunarodne odnose), dr. sc. Predrag Bejaković (Institut za javne financije) i gđa. Violeta Simeonova Staničić (Ured za informiranje EP). U ime Ureda za informiranje gđa. Violeta Simeonova Staničić je naglasila važnu poziciju Europskog parlamenta u oblikovanju europskih politika, te posebno neke od značajnijih i medijski prisutnijih odluka parlamenta. Dr. sc. Predrag Bejaković je posebnu pažnju posvetio politikama zapošljavanja, te se kritički osvrnuo na procese i politike koje generiraju dugotrajnu nezaposlenost u pojedinim državama članicama Europske unije. Dr. sc. Sanja Maleković je govorila o važnosti kohezijske politike Europske unije, te posebno o njezinoj ulozi u pokretanju gospodarstva u siromašnijim regijama Europske unije. Na koncu, prof. dr. sc. Zdravko Petak je istaknuo važno razlikovanje između procesa oblikovanja politika na nadnacionalnoj, nacionalnoj i subnacionalnoj razini, pri čemu je iznio svoja očekivanja s obzirom na buduća kretanja na nekoliko primjera podijeljenih ovlasti. 

 

Više na:

http://www.ces-fpzg.org

http://www.facebook.com/CESfpzg

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.