Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 27. 5. 2014. u 12:00
Administrator
Treći po redu međunarodni festival kratkih televizijskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.

Treći po redu međunarodni festival kratkih televiziskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Sve to nije prošlo bez brojčano jake ekipe Televizije Student.
Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.
Studentska delegacija FPZG-a brojala je nas 17, ako tome pribrojimo i pridružene članove – bivšu studenticu, novinarku HRT-a Petru Mlačić i voditeljicu putovanja, našu profesoricu Tenu Perišin.

Treći po redu međunarodni festival kratkih televizijskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Sve to nije prošlo bez brojčano jake ekipe Televizije Student.
Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.

Studentska delegacija FPZG-a brojala je nas 17, ako tome pribrojimo i pridružene članove – bivšu studenticu, novinarku HRT-a Petru Mlačić i voditeljicu putovanja, našu profesoricu Tenu Perišin.

Bilo je uspješno! Reportaža “Da se ne zaboravi” o posjetu studenata FPZG-a Auschwitzu, osvojio je nagradu publike. Prvo mjesto osvojile su Matea Ribarević i Iva Jurčić s prilogom o plesnoj radionici s osobama sa i bez invaliditeta, a drugo mjesto osvojila je politička satira “Pun Kufer” Kristiana Došena i Tomislava Dmejhala. Treće su mjesto osvojili domaćini, točnije, student Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta za reportažu o Kinezima u Novom Sadu.

Festival organizira Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s ciljem promoviranja i unaprijeđenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima novinarstva, razmijene iskustava  i interkulturalnog dijaloga u regiji. Ove je godine sve bilo posebno svečano jer Filozofski fakultet slavi 60.-u obljetnicu, a Odsek za medijske studije desetu.

Tako su prošla dva svečana dana, uz dva međunarodna znanstvena skupa, novinarsku tribinu i projekciju dokumentarnog filma o nastavi novinarstva na Filozofskom fakultetu, a sve je završilo rock koncertom i dodjelom nagrada.

Mogućnost da u svemu tome sudjeluje i toliki broj zagrebačkih studenata, omogućio je projekt DAY (Different Approach to Youth) koji provodiTelevizija Student, a financira EU. Naime, projekt DAYpredviđa i posjete fakultetima u regiji te uspostavljanje dugoročne suradnje sa studentskim medijima i novinarskim odsjecima. Iako Studij novinarstva FPZG-a već dulje vrijeme surađuje s Odsekom za medijske studije u Novom Sadu, a Televizija Student već nekoliko godina sudjeluje na Festivalu On the Record, ovaj su put studenti imali priliku upoznati studente novinarstva iz Srbije, Makedonije i BiH. Osim nastavka suradnje s Novosađanima, dogovorene su i zajedničke aktivnosti s tv redakcijom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Na ovaj se način stvara svojevrsna regionalna mreža za razmjenu iskustva i razmjenu studentskih novinarskih radova. Dogovoreno je također da će TVS emitirati priloge studenata iz Novog Sada i Beograda, a naročito one koji su bili u užoj selekciji na Festivalu. Planira se i nova zajednička televizijska emisija FPN-a iz Beograda i FPZG-a iz Zagreba.

Ne treba sumnjati da su sva događanja ovjekovječile kamere Televizije Student. Provod zagarantiran, iskustvo zajamčeno! :)

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 22. 9. 2020. u 08:59
Uređeno: 22. 9. 2020. u 10:11
Toni Kliškić

Objavljene su konačne rang liste za upis u 1. godinu diplomskog studija Novinarstva, diplomskog studija Politologije, diplomskog studija Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i diplomskog studija Master of European Studies na Fakultetu političkih znanosti u akademskoj godini 2020./2021. Rang listama možete pristupiti na poveznicama:

DIPLOMSKI STUDIJ NOVINARSTVO

DIPLOMSKI STUDIJ POLITOLOGIJA

DIPLOMSKI STUDIJ POLITOLOGIJA, SMJER NACIONALNA SIGURNOST

DIPLOMSKI STUDIJ MASTER OF EUROPEAN STUDIES

Objavljeno: jučer u 12:14
Toni Kliškić

Svečana misa Veni Sancte Spiritus će se održati u četvrtak 15. listopada 2020. u 18:30 sati u crkvi sv. Blaža, prilaz Gjure Deželića 54, a njome se već tradicionalno obilježava početak nove akademske godine. Euharistijsko slavlje predvodit će uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta.

Objavljeno: 21. 9. 2020. u 12:33
Toni Kliškić

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za dodjelu mjesečnih stipendija i jednokratnih pomoći na temelju socioekonomskog statusa za akademsku godinu 2020./2021.

Prijave na Natječaj za dodjelu stipendija i jednokratnih pomoći podnose se od 21. rujna 2020. do 21. listopada 2020. godine u Urudžbeni ured od 10:00 do 12:00 sati.

Više informacija o Natječaju možete pronaći na poveznici.

Obrazac za prijavu na Natječaj možete preuzeti na poveznici.

Odluku o imenovanju Povjerenstva za provedbu Natječaja za dodjelu 9 mjesečnih stipendija i 4 jednokratne pomoći na temelju socioekonomskog statusa za akdemsku godinu 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Objavljeno: 18. 9. 2020. u 11:45
Uređeno: 18. 9. 2020. u 11:52
Nika Jelavić
FISIP Summer Course 2020: A Glimpse...

Fakultet društvenih i političkih znanosti Sveučilišta Diponegoro organizira međunarodnu online ljetnu školu „Uvid u društvenu, političku i kulturnu dinamiku Indonezije“ s desetak različitih tematskih skupina. Ljetna škola održat će se od 19. do 30. listopada 2020. Sudjelovanje je besplatno, a organizator izdaje certifikat za sudjelovanje svim sudionicima. Prijavu možete izvršiti putem registracijskog obrasca.

Sveučilište Diponegoro državno je sveučilište koje se nalazi u gradu Semarangu (sedmi grad po veličini u Indoneziji u čijem metropolitanskom području živi više od šest milijuna stanovnika) na središnjoj Javi i spada u kategoriju prominentnih indonezijskih sveučilišta (kojih u zemlji ima više od 4000).

Objavljeno: 14. 9. 2020. u 11:12
Uređeno: 14. 9. 2020. u 11:17
Toni Kliškić

N A T J E Č A J

za upis na sveučilišni poslijediplomski specijalistički studiji

Sigurnosna politika Republike Hrvatske u akademskoj godini 2020./2021.

za stjecanje akademskog naziva sveučilišni specijalist/specijalistica za nacionalnu sigurnost

voditelj: prof. dr. Siniša Tatalović

I. Opći uvjeti i kriteriji upisa na studij:

  • Diplomirani novinari/magistri novinarstva, diplomirani politolozi/ magistri politologije
  • Pristupnici koji su završili sveučilišni dodiplomski (četverogodišnji predbolonjski) ili diplomski studij (petogodišnji bolonjski) na nekom od fakulteta društvenih ili humanističkih znanosti u RH
  • Pristupnici koji su završili sveučilišni dodiplomski (četverogodišnji predbolonjski) ili diplomski studij (petogodišnji bolonjski) na nekom od fakulteta društvenih ili humanističkih znanosti u inozemstvu, a diploma im je priznata prema važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Pristupnik koji je stekao diplomu o završenom diplomskom, odnosno dodiplomskom sveučilišnom studiju na sveučilištu u inozemstvu dužan je o svom trošku pribaviti i nakon prijave na natječaj dostaviti Stručnom vijeću studija rješenje nadležnog tijela o akademskom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije i priznavanja razdoblja studija, odnosno ECTS bodova, u svrhu upisa na odabrani specijalistički studij.
  • Prednost pri upisu imat će pristupnici s boljim ocjenama tijekom prethodnog studija
Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.