Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 7. 1. 2020. u 10:41
Uređeno: 7. 1. 2020. u 11:18
Nika Jelavić
Napredni istraživački seminar - Stela...

Shvaćanje post-istinitog društva u kojem su laži, alternativne činjenice, lažne vijesti, masovni nadzor, polarizacija, “trolovi” i populizam postali novo normalno tema je novog naprednog istraživačkog seminara koji će se održati u četvrtak, 9. siječnja u 15 sati u Vijećnici. Asistentica i predavačica na FPZG-u Stela Lechpammer u sklopu predavanja pod nazivom “Lažne vijesti i smrt povjerenja - dobrodošli u novo normalno!” izložit će glavne zaključke s međunarodne konferencije o post-istinitom društvu. Pritom će odgovoriti na aktualna pitanja vezana uz ovaj gorući društveni fenomen - Je li istina samo konsenzus? Jesu li mišljenja postala važnija od činjenica? Kako mediji prenose istine? Na koji način političari koriste pojam lažnih vijesti u vlastitu korist? Te u konačnici, svjedočimo li općoj smrti povjerenja?

Nakon predavanja, uslijedit će rasprava. Kratak video s međunarodne konferencije o post-istinitom društvu koji na zanimljiv način predstavlja sve gore navedene probleme pogledajte na linku.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:10
Uređeno: 1. 12. 2020. u 13:12
Dario Nikić Čakar

Centar za istraživanje medija i komunikacije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu provodi istraživanje o upotrebi vijesti u Hrvatskoj pod vodstvom prof.dr.sc. Zrinjke Peruško. Istraživanje financira Sveučilište u Zagrebu. Ovo istraživanje pomoći će nam da razumijemo kako upotreba vijesti i informativnih medija utječe na razumijevanje svijeta i demokratskog procesa. Zato bismo željeli da s nama podijelite kako koristite vijesti i informativne medije u svakodnevnom životu - koje izvore pratite, koje su vam vijesti važne, koliko imate u njih povjerenja, itd. Istraživanje se odnosi na tri grada- Zagreb, Split i Slavonski Brod, pa vam molimo da nam se javite e-mailom ako živite u jednom od tih gradova i voljeli biste sudjelovati u istraživanju (cimfpzg.2007@gmail.com). Traže se ispitanici iz tri dobne skupine: od 18 do 34, 35 do 61 i stariji od 61 godine.

 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.