Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 26. 4. 2021. u 10:15
Toni Kliškić

Ovim putem pozivamo vas da se pridružite online predavanju Razgovori o demokraciji na temu Dezinformacije u eri pandemije i posljedice na demokraciju, koje će se održati u utorak, 4. svibnja 2021. od 11.30 do 12.30 sati putem Zoom platforme. Predavanje će govoriti o prirodi dezinformacija i zašto smo im toliko podložni, koji su uobičajeni oblici dezinformacija, kako je pandemija utjecala na širenje te koje su posljedice po demokraciju. O temi će govoriti Åsa Wikforss, profesorica filozofije na Sveučilištu u Stockholmu i članica Švedske Kraljevske Akademije Znanosti. Razgovorima se možete pridružiti putem poveznice (Meeting ID: 820 7736 5274, Passcode: 003896).

Åsa Wikforss je doktorirala na Columbia University, a trenutno vodi veliki, interdisciplinarni istraživački program na Sveučilištu u Stockholmu gdje se priroda i uzroci otpora znanju sustavno proučavaju, empirijski i teoretski. Program sponzorira fond Riksbank (Središnja banka) i uključuje istraživače iz psihologije, političkih znanosti, medijskih znanosti i filozofije. 

Rasprava će primarno okupiti studente s Fakulteta političkih znanosti, a razgovor će moderirati profesorica Tena Perišin, voditeljica Odsjeka za novinarstvo i medijsku produkciju. 

Razgovori o demokraciji dio su globalne inicijative švedske vlade Drive 4 Democracy koja ima za cilj potaknuti globalne razgovore o raznim aspektima zaštite demokracije i zagovarati međunarodnu suradnju, solidarnost, poštivanje ljudski prava i demokratske vrijednosti. U sklopu inicijative održano je do sada sedamdeset Razgovora o demokraciji koji su okupili više od 10.000 sudionika u brojnim zemljama. Dodatno je održano više od šest stotina različitih aktivnosti u sklopu inicijative Drive 4 Democracy poput filmskih festivala, izložbi, panel rasprava, predavanja i drugih koji su dosegli skoro dva milijuna ljudi.
 

Popis obavijesti