Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 16. 2. 2021. u 17:37
Uređeno: 26. 2. 2021. u 08:18
Đana Luša

Nastava u ljetnom semestru počinje u ponedjeljak 22. veljače. 

S obzirom da 15. veljače  nisu objavljene nove mjere koje bi dopuštale veća okupljanja i na informaciju koju smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja da je preporuka od 27. studenog i dalje na snazi, obavještavamo vas da će se nastava do daljnjega održavati online

U međuvremenu ćemo pratiti sve informacije Stožera civilne zaštite RH, HZJZ  i Ministarstva znanosti i obrazovanja, te kada se steknu epidemiološki uvjeti biti spremni za prijelaz na hibridni model nastave prema rasporedu koji smo u međuvremenu pripremili. 

Podsjećamo da su nam ovaj semestar na raspolaganju samo tri dvorane u prizemlju s obzirom na potrebu sanacije stubištaHibridni model bi se slučaju popuštanja mjera odnosio na izborne kolegije preddiplomskih studija politologije i novinarstva i kolegije smjera na studiju novinarstva koji se izvode na hrvatskom jeziku. Za ostale nažalost nemamo prostorne mogućnosti.

Kako bismo bili u potpunosti spremni prijeći na hibridni model nastave kada epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, morali smo odmah napraviti novi raspored koji se odnosi na preddiplomske studije politologije i novinarstva (raspored broj 1).

  1. Raspored održavanja nastave za preddiplomske studije politologije i novinarstva dostupan je na linku U rasporedu na prvoj stranici možete vidjeti izborne kolegije preddiplomskih studija politologije i novinarstva, te kolegije smjera studija novinarstva koji će kada uvjeti dozvole moći prijeći na hibridni model. Na drugoj stranici se nalaze svi ostali kolegiji preddiplomskih studija novinarstva i politologije, kod kojih je došlo samo do manjih promjena u terminima.
  1. Raspored održavanja nastave za diplomske studije ostaje nepromijenjen i dostupan je na linku. 

Dakle od 22. veljače nastava na preddiplomskoj razini održava se prema rasporedu broj 1, a na diplomskoj razini prema rasporedu broj 2. 

Ukoliko dođe do popuštanja mjera, kolokvije planiramo održati fizički ili hibridno ( ovisno o epidemiološkoj situaciji). 

Ukoliko (kada) prijeđemo na hibridni model, fizički dolasci će biti opcionalni.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: jučer u 15:29
Uređeno: jučer u 15:31
Toni Kliškić
Pandemija lažnih vijesti

Diplomatski klub Fakulteta političkih znanosti u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel organizira radionicu pod nazivom Pandemija lažnih vijesti koja će se održati 4. ožujka 2021. u 16:00 sati putem Zoom platforme. Radionica je dio projekta Mladi u uvjetima pandemije: kriza kao prilika za osobni rast i razvoj?

Objavljeno: 19. 2. 2021. u 13:46
Uređeno: 23. 2. 2021. u 19:34
Dario Nikić Čakar

Akademija izrazite raznolikosti Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) organizira prvi u seriji seminara na temu “Izrazita raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju: koncepti i prakse“. Cilj ovog seminara, koji će zbog epidemiološke situacije biti organiziran u formi webinara, razvijanje je najboljih praksi UNIC-ovih sveučilišta u odnosu na izrazitu raznolikost te širenje tih praksi na sva druga sveučilišta u Europi.

Webinar će se održati na engleskom jeziku 3. ožujka 2021. u 15:00 sati putem aplikacije Zoom. Sudionici se trebaju prethodno registrirati na poveznici .

Objavljeno: 17. 2. 2021. u 08:31
Uređeno: 23. 2. 2021. u 19:34
Dario Nikić Čakar

The Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder), Germany, conducts the 22nd Summer Course "The European System of Human Rights Protection", 30 August - 10 September 2021, at the Faculty of Law. The Summer Course is offered online.

Objavljeno: 16. 2. 2021. u 12:56
Uređeno: 16. 2. 2021. u 13:00
Toni Kliškić
9. Proljetna škola i istraživačka...

U srednjoj i Istočnoj Europi prošlo je 30 godina od pada socijalističkih režima i uvođenja demokracije. Trideset godina transformacije bilo je raznoliko. Isti izvorni trenutak pada socijalizma razni su akteri, zemlje ili institucije različito koristile i oblikovale kako bi proizvele različite rezultate. Ne samo da postoji podjela središnje i Istočne Europe na one koji su sada članice EU i one koje to nisu, već postoji i podjela između onih koji su učvrstili neku razinu demokracije i onih koji su učvrstili određeni stupanj autoritarnih režima. Autoritarno zaostajanje je činjenica koja se više ne može tretirati kao faza u konsolidaciji demokracije, ali se također mora prepoznati kao jedna vrsta rezultata transformacija. Što je oblikovalo ta raznolika kretanja? Zašto su neke zemlje konsolidirale demokraciju i slobodne medijske sustave, a druge hibridne ili autoritarne režime sa cenzuriranim medijima? Kako se te promjene uspoređuju s promjenama drugih europskih medijskih sustava? Trebamo li usporediti medijske sustave ili medijske kulture? Upravo ovom problematikom bavit će se proljetna škola i istraživačka konferencija pod nazivom „Usporedba postsocijalističkih medijskih sustava“ koja će se održati u Dubrovniku (Interuniversity Center, IUC) od 12. do 16. travnja 2021.