Jezik | Language: HRV ENG
Obavijesti
Objavljeno: 13. 9. 2021. u 11:11
Toni Kliškić

Objavljen je natječaj za upis na sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij Sigurnosna politika Republike Hrvatske u akademskoj godini  2021./2022. za stjecanje akademskog naziva sveučilišni specijalist/specijalistica za nacionalnu sigurnost. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. Uvjete i kriterije upisa možete pronaći u nastavku obavijesti.


Vijesti
Objavljeno: jučer u 14:03
Toni Kliškić

Upisi u 1. godinu sveučilišnog diplomskog studija Novinarstvo, sveučilišnog diplomskog studija Politologija, sveučilišnog diplomskog studija Politologija; smjer: Nacionalna sigurnost i sveučilišnog diplomskog studija Master of European Studies na FPZG-u u ak. god. 2021./2022. će se održati na temelju konačnih rang lista koje će biti objavljene 27. rujna 2021. u 8:30 sati.

Sve informacije vezane uz upis na diplomske studije Fakulteta političkih znanosti moguće je pronaći na poveznici.

Objavljeno: jučer u 10:07
Uređeno: jučer u 10:07
Toni Kliškić

Objavljene su preliminarne rang liste za upis u 1. godinu diplomskog studija Novinarstva, diplomskog studija Politologije, diplomskog studija Politologije; smjer: Nacionalna sigurnost i diplomskog studija Master of European Studies na Fakultetu političkih znanosti u akademskoj godini 2021./2022. Rang listama možete pristupiti na poveznicama:

DIPLOMSKI STUDIJ NOVINARSTVO

DIPLOMSKI STUDIJ POLITOLOGIJA

DIPLOMSKI STUDIJ POLITOLOGIJA; SMJER: NACIONALNA SIGURNOST - REDOVNI

DIPLOMSKI STUDIJ POLITOLOGIJA; SMJER: NACIONALNA SIGURNOST - IZVANREDNI

DIPLOMSKI STUDIJ MASTER OF EUROPEAN STUDIES

Objavljeno: 22. 9. 2021. u 15:18
Đana Luša

Uvodno predavanje za studente prve godine preddiplomskih studija održat će se u petak, 1. listopada 2021. u dvorani A, prizemlje, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6.

Predavanje nije obavezno.

Preddiplomski studij poltiologije

9:00 studenti prezimena od Artić do Kaćunić

10:15 studenti prezimena od Karmelić do Oršolić

11:30 studenti prezimena od Ozmec Jovanović do Žagar

Preddiplomski studij novinarstva

12:45 studenti prezimena od Andrušić do Kalšan

14:00 studenti prezimena od Karabegović do Plantak

15:15 studenti prezimena Podrug do Županović

Molimo studente koji imaju da pripreme pri dolasku na predavanje dokument kojim dokazuju cijepljenost ili preboljenje bolesti COVID-19 unazad 9 mjeseci (digitalna COVID potvrda, predočenja nalaza pozitivnog PCR testa unazad 11 dana do 9 mjeseci ili liječnička potvrda o preboljenju ili cijepljenju).

Obavezno je nošenje maski u svim prostorima fakulteta!

Objavljeno: 21. 9. 2021. u 11:32
Domagoj Vujeva

S obzirom na prostorna ograničenja zgrade Fakulteta, a slijedeći posljednje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nastava (predavanja i seminari) će u predavaonicama Fakulteta biti organizirani na način da osobe koje su cijepljene i koje su preboljele bolest unazad 9 mjeseci sjede bliže jedne drugima kako bi se ostavilo više mjesta, odnosno najmanje 1,5 m razmaka između onih koji nisu cijepljeni i nisu preboljeli bolest unazad 9 mjeseci, pri čemu svi prisutni nose maske!

Kako bi se u predavaonicama mogao organizirati raspored sjedenja u skladu s gore navedenom odredbom Preporuka, studenti trebaju pripremiti i imati kod sebe pri dolasku na predavanja i seminara dokument kojim dokazuju cijepljenost ili preboljenje bolesti COVID-19 unazad 9 mjeseci (digitalna COVID potvrda, predočenja nalaza pozitivnog PCR testa unazad 11 dana do 9 mjeseci ili liječnička potvrda o preboljenju ili cijepljenju).

S obzirom na prostorna ograničenja našeg fakulteta, želju da budete što je više moguće zaštićeni, kao i na nastojanje da što duže održavamo kontaktnu nastavu, koristimo ovu priliku da vas pozovemo da se cijepite ukoliko možete.

Objavljeno: 11. 9. 2021. u 15:02
Uređeno: 22. 9. 2021. u 15:19
Đana Luša


Nova akademska godina počinje za brucoše u petak 1. listopada (uvodno orijentacijsko predavanje, informacije uskoro), a za sve ostale studente prema rasporedu u ponedjeljak 4. listopada. Nošenje maski je obavezno za sve!
 
Nastava se izvodi na Fakultetu političkih znanosti na klasičan, kontaktan način, kao nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenata.
 

Objavljeno: 7. 9. 2021. u 09:00
Toni Kliškić

Studenti 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i 4. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija koji su položili sve ispite trebaju žurno predati u referadu  sve potrebno za završetak studija kako bi im se mogla izraditi potvrda o stečenom akademskom nazivu koja im je potrebna za prijavu na diplomske studija.

Studentska referada

Objavljeno: 15. 6. 2021. u 12:13
Uređeno: 14. 9. 2021. u 12:07
Toni Kliškić

Obrasci prijave dostupni su na poveznicama:

Popunjeni obrasci sa svim potrebnim dokumentima navedenim na obrascu predaju se 22. i 23. rujna 2021. osobno (u Tajništvu Fakulteta od 8,00 do 15,00 sati) ili preporučenom pošiljkom (na adresu: Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6, 10 000 Zagreb, uz napomenu: natječaj za upis na diplomski studij / navesti koji).

VAŽNI DATUMI
24. rujna – objava preliminarnih rang-lista za upis na diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a 
24. rujna – žalbeni postupak, prigovori na rang-liste za diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a
27. rujna (9:00)  – objava konačnih rang-lista za upis na diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a 
27., 28., 29. i 30. rujna – upisi i odabir izbornih predmeta, prema redoslijedu na rang-listi
1. listopada – upisi na Master of European Studies

Sve informacije vezane uz upis na diplomske studije Fakulteta političkih znanosti moguće je pronaći na poveznici.

Objavljeno: jučer u 14:18
Uređeno: jučer u 14:19
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Rektorove nagrade u ak. god. 2020./2021. Na temelju prijedloga Povjerenstva za Rektorovu nagradu, rektor je nagradio ukupno 186 radova za Rektorovu nagradu u pet kategorija: 126 radova u a) kategoriji, 19 u b), 8 u d), 7 u e) i 26 radova u f) kategoriji. Popis imena dobitnika Rektorove nagrade u akademskoj godini 2020./2021. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici možete pronaći na poveznici. Čestitamo dobitnicima!

Objavljeno: jučer u 13:46
Toni Kliškić
Poziv za sudjelovanje na Regionalnoj...

Zaklada dr. Zoran Đniđić u suradnji s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu organizira IX. Regionalnu školu političke filozofije dr. Zoran Đinđić. Škola će se ove godine baviti temom "Politike identiteta na Zapadnom balkanu i održavat će se u Beogradu od ponedjeljka, 25. listopada do četvrtka, 28. listopada 2021. godine.

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskih i diplomskih studija iz Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore. Troškovi prijevoza i smještaja za sudionike koji nisu iz Beograda bit će pokriveni. Prijavnu dokumentaciju (CV i motivacijsko pismo od 250 do 400 riječi potrebno je poslati do utorka, 5. listopada do 17:00 sati na email adresu office@fondacija-djindjic.org. Dodatne informacije možete pronaći na poveznici

Objavljeno: 23. 9. 2021. u 14:32
Uređeno: 23. 9. 2021. u 14:32
Toni Kliškić

Nakon uspješno provedene lipanjske radionice u CEDC formatu, zadovoljstvo nam je pozvati vas na drugi dio online ekspertne radionice na temu “SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJSKIH KAMPANJA“, koju u okviru predsjedanja Srednjoeuropskom obrambenom suradnjom organizira Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, ovoga puta za zemlje članice CEDC te zemlje tzv. Zapadnog Balkana.
Radionica će se održati u srijedu  13. listopada 2021. godine putem platforme Webex, a detaljnije informacije o programu radionice, predavačima i panelistima te načinu registracije možete pronaći u prilogu.

Prijave su otvorene do 4. listopada 2021.
Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju putem e-maila: cedc.workshop@morh.hr.

Objavljeno: 21. 9. 2021. u 15:27
Toni Kliškić
ECREA - novi izvršni odbor

Na plenarnoj sjednici krovne europske asocijacije za medijske studije ECREA članovi su u novi izvršni odbor (Executive Board) za sljedeći trogodišnji mandat izabrali i našeg kolegu izv.prof.dr.sc. Zlatana Krajinu. Novoizabrani izvršni odbor potom je među svojim članstvom izabrao i novi upravljački tim asocijacije, koji čine predsjednik, potpredsjednik, tajnik i blagajnik, za kojeg je također izabran kolega Krajina. Čestitamo!

Više informacija na poveznici.

Objavljeno: 20. 9. 2021. u 09:40
Đana Luša

Poštovane studentice i studenti,

u nastavku su informacije o sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnom za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Objavljeno: 20. 9. 2021. u 08:07
Uređeno: 20. 9. 2021. u 08:08
Toni Kliškić
Pokrenuto online istraživanje o...

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu provodi projekt Youth Voice for Integrity. Kao zadnja aktivnost projekta, pokrenuto je online istraživanje o percepciji korupcije u Hrvatskoj među mladima. Cilj projekta je aktivno uključiti mlade u borbu protiv korupcije, s obzirom na to da se problem korupcije u javnosti prezentira uglavnom kao problem koji se rješava na “višim razinama”, dok su mladi isključeni, a upravo oni u budućnosti postaju donosioci odluka i oni su ti koji će određivati razinu integriteta Hrvatske u narednim desetljećima. Cilj online istraživanja je istražiti percipiraju li mladi u Hrvatskoj korupciju kao problem, znaju li definirati i prepoznati korupciju, gdje je smatraju najzastupljenijom i koga smatraju odgovornim za borbu protiv iste. Rezultati online istraživanja bit će javno objavljeni i služit će daljnjem planiranju aktivnosti za aktivno uključivanje mladih u borbu protiv korupcije.
Ispunjavanje upitnika traje manje od 10 minuta, a dostupan je na poveznici do 5. listopada 2021. godine.

Objavljeno: 13. 9. 2021. u 07:54
Toni Kliškić
Održana 25. međunarodna znanstvena...

Od 6. do 8. rujna 2021. na Brijunima je održana 25. međunarodna znanstvena konferencija “Nacionalne manjine, migracije i sigurnost”, koju je organizirao Centar za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske te Akademskom mrežom za suradnju u Jugoistočnoj Europi.

Objavljeno: 30. 6. 2021. u 15:27
Toni Kliškić

Natječaj za prijelaz studenata sa srodnih sveučilišnih studija iste razine na preddiplomske sveučilišne studije politologije i novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u ak. god. 2021./2022. te za upis razlikovne godine možete pronaći na poveznici.

Prijave se zaprimaju svakim radnim danom u Urudžbenom uredu Fakulteta, u razdoblju od 13. do 17. rujna 2021. od 10:00 do 12:00 sati, s naznakom Prijelaz na studij.

Objavljeno: 29. 10. 2020. u 10:02
Uređeno: 4. 11. 2020. u 13:02
Toni Kliškić

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba, priprema online seminar pod nazivom „Antisemitizam, holokaust, stradanja - prošlost u sadašnjosti” s ciljem informiranja i educiranja izravnih sudionika u stvaranju javnog mnijenja o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i javnog prikazivanja istine o holokaustu i stradanjima. Seminar će se održati na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, povodom sjećanja na „Kristalnu noć”, od 9. do 11. studenoga 2020. godine, online putem Zoom platforme te će se moći pratiti na Facebook stranici Centra za promicanje tolerancije. Program seminara možete pronaći na poveznici. Sudionici zainteresirani za praćenje i aktivno sudjelovanje u seminaru trebaju se javiti email Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Satnicu seminara "Antisemitizam, holokaust, stradanja - prošlost u sadašnjosti" možete pronaći na poveznici.

Popis obavijesti