Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 1. 5. 2020. u 12:20
Uređeno: 2. 5. 2020. u 17:32
Toni Kliškić
In memoriam - prof.dr.sc. TENA MARTINIĆ

Naša draga profesorica Tena Martinić preminula je u 85. godini života. Najveći dio svog radnog vijeka provela je na Fakultetu političkih znanosti.

Sociologinja po struci, diplomirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bila je urednica revije za kulturu 15 dana (od 1957-1962.), a potom je radila, do umirovljenja, na Fakultetu političkih znanosti. Izvodila je nastavu na predmetima Sociologija kulture i Sociologija masovnih komunikacija. Bila je članica Hrvatskog sociološkog društva i Hrvatskog filozofskog društva.

Tijekom sedamdesetih godina 20. stoljeća pokrenula je jednogodišnji, odnosno dvogodišnji, studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

Napisala je niz znanstvenih i stručnih radova, a od značajnih knjiga izdvajamo sljedeće: Slobodno vrijeme i suvremeno društvo (1977), Kultura kao samoodređenje (1986) i Postmoderna, svakidašnjica komunikacija (1994).

Mi, njezini studenti politologije i novinarstva, pamtit ćemo profesoricu Tenu Martinić kao decentnu i posvećenu znanstvenicu, dosljednu, poštenu i, nadasve, dragu osobu.

Popis obavijesti