Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 9. 3. 2020. u 14:38
Uređeno: 9. 3. 2020. u 14:44
Nika Jelavić
Dijalog s mladima: Mogućnosti...

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u suradnji sa Diplomatskim klubom Fakulteta političkih znanosti pozivaju sve zainteresirane u petak, 13. ožujka 2020. u 11 sati (Europski dom Zagreb) na „Dijalog s mladima“, događaj potaknut predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije. U fokusu ovog događaja naći će se neka od najvažnijih pitanja u kontekstu mladih - niske stope izlaznosti mladih na Europske izbore, nezaposlenost, prilike na tržišu rada, mogućnost radne i obrazovne mobilnosti, Erasmus programi, mogućnost sudjelovanja u kreiranju europskih politika te dosadašnje europske mjere i rezultati istih.

Nakon uvodnih riječi govornika, pokrenut će se dijalog s pitanjima iz publike sastavljene od studentica i studenata Sveučilišta u Zagrebu uz predstavnike studentskih udruga značajnih za ovu tematiku. Govornici na ovom događaju bit će predstavljeni u narednim danima.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:10
Uređeno: 1. 12. 2020. u 13:12
Dario Nikić Čakar

Centar za istraživanje medija i komunikacije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu provodi istraživanje o upotrebi vijesti u Hrvatskoj pod vodstvom prof.dr.sc. Zrinjke Peruško. Istraživanje financira Sveučilište u Zagrebu. Ovo istraživanje pomoći će nam da razumijemo kako upotreba vijesti i informativnih medija utječe na razumijevanje svijeta i demokratskog procesa. Zato bismo željeli da s nama podijelite kako koristite vijesti i informativne medije u svakodnevnom životu - koje izvore pratite, koje su vam vijesti važne, koliko imate u njih povjerenja, itd. Istraživanje se odnosi na tri grada- Zagreb, Split i Slavonski Brod, pa vam molimo da nam se javite e-mailom ako živite u jednom od tih gradova i voljeli biste sudjelovati u istraživanju (cimfpzg.2007@gmail.com). Traže se ispitanici iz tri dobne skupine: od 18 do 34, 35 do 61 i stariji od 61 godine.

 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.