Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 3. 3. 2020. u 10:40
Uređeno: 3. 3. 2020. u 10:44
Nika Jelavić
Predstavljanje projekta...

Pozivamo vas na predstavljanje projekta pod nazivom „ISTRAŽIVAČKI NOVINARSKI LABORATORIJ: VJERODOSTOJNOST MEDIJA KROZ KULTURU EKSPERIMENTA I INOVACIJE U REDAKCIJAMA“. Realizaciju projekta skraćenog naziva „JOURLAB“ financira Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ), a riječ je o projektu kojemu je cilj tijekom naredne četiri godine uspostaviti novinarski laboratoriji na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Bit će to prvi laboratorij te vrste u Hrvatskoj u kojem će se proizvoditi i testirati nove novinarske forme i informativni oblici po uzoru na primjere dobre prakse na vrhunskim sveučilištima u SAD-u i Europi. Predstavljanje projekta održat će se u četvrtak, 5. ožujka 2020. u 10h u dvorani A Fakulteta političkih znanosti.

U sklopu projekta provest će se i sveobuhvatno istraživanje medijskih sadržaja u Hrvatskoj, kao i istraživanje percepcija medijskih publika te istraživanje na praktičarima unutar hrvatskih medijskih redakcija. Također, provest će se i mapiranje inovativnih novinarskih praksi u međunarodnom kontekstu, a članovi istraživačkog tima sve će navedene faze projekta prezentirati na njegovom javnom predstavljanju.

Istraživački tim ovog projekta čine: prof. dr. sc. Tena Perišin (voditeljica projekta), izv. prof. dr. sc. Andrija Henjak, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, Stela Lechpammer (PhD candidate) i Petra Kovačević (PhD student).

Više o projektu možete saznati na linku: https://www.fpzg.unizg.hr/znanost_i_istrazivanje/medunarodni_projekti/istrazivacki_novinarski_laboratorij

Popis obavijesti
Objavljeno: 27. 12. 2021. u 14:55
Uređeno: danas u 08:48
Dario Nikić Čakar

Temeljem Pravilnika o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova za postupke obnove (Narodne novine, broj 126/2021), Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti provodi postupak nabave:

Usluge vanjskih stručnjaka za upravljanje i administraciju projekta u sklopu Operacije „Cjelovita obnova zgrade oštećene potresom u Ulici Ivana Lepušića 6 u Zagrebu“ broj Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: FSEU.2021.MZO.037

Dokumentacija o nabavi je dostupna na poveznici.