Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 18. 12. 2019. u 11:26
Uređeno: 18. 12. 2019. u 11:28
Nika Jelavić
Poziv na predstavljanje knjige...

Predstavljanje knjige "(Ne)informirani građani" doc. dr. sc. Dine Vozab s Fakulteta političkih znanosti održat će se u četvrtak, 19. prosinca u 17:30 sati u Kulturno informativnom centru (KIC).

U predstavljanju će još sudjelovati:
prof. dr. sc. Nenad Zakošek (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu)
prof. dr. sc. Zrinjka Peruško (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu)

Voditelj: Goran Batina (JT)

Iz recenzija:
"Ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja se bavi pitanjem političke participacije u odnosu na medijsku upotrebu i društvenu stratifikaciju publika; u nas je područje medijskih publika izrazito pod-reprezentirano u znanstvenoj literaturi. Važnost ove knjige je također u uvođenju suvremene i inovativne teme odnosa medijske upotrebe i političke participacije i u hrvatsku političku znanost, sociologiju i medijske i komunikacijske studije. Pitanje je, naime, u svjetskim razmjerima, koja je budućnost demokracije u razvijenim društvima u kojima se smanjuje interes publika/građana za sudjelovanje u politici a također i za informativni program."
Zrinjka Peruško

"Ova knjiga namijenjena je u prvom redu znanstvenoj javnosti, tj. društvenim i humanističkim znanstvenicima, osobito politolozima, sociolozima, socijalnim psiholozima i komunikolozima, kao i akademskim nastavnicima i studentima društvenih i humanističkih znanosti. Ona je također namijenjena novinarima, političkim i medijskim analitičarima, političarima i aktivistima civilnog društva. Napokon, ona će biti zanimljiva i široj javnosti, svima koji su zainteresirani za razumijevanje odnosa medija i demokratske participacije u Hrvatskoj."
Nenad Zakošek

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:10
Uređeno: 1. 12. 2020. u 13:12
Dario Nikić Čakar

Centar za istraživanje medija i komunikacije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu provodi istraživanje o upotrebi vijesti u Hrvatskoj pod vodstvom prof.dr.sc. Zrinjke Peruško. Istraživanje financira Sveučilište u Zagrebu. Ovo istraživanje pomoći će nam da razumijemo kako upotreba vijesti i informativnih medija utječe na razumijevanje svijeta i demokratskog procesa. Zato bismo željeli da s nama podijelite kako koristite vijesti i informativne medije u svakodnevnom životu - koje izvore pratite, koje su vam vijesti važne, koliko imate u njih povjerenja, itd. Istraživanje se odnosi na tri grada- Zagreb, Split i Slavonski Brod, pa vam molimo da nam se javite e-mailom ako živite u jednom od tih gradova i voljeli biste sudjelovati u istraživanju (cimfpzg.2007@gmail.com). Traže se ispitanici iz tri dobne skupine: od 18 do 34, 35 do 61 i stariji od 61 godine.

 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.