Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 5. 12. 2019. u 07:53
Uređeno: 5. 12. 2019. u 07:57
Nika Jelavić
Okrugli stol "Govor mržnje na...

Internet je ispunjen diskriminatornim govorom i govorom mržnje, između ostalog i zbog nedovoljno razvijene svijesti šire javnosti o ozbiljnosti i posljedicama takvog izražavanja. Europska komisija za rasizam i netoleranciju (ECRI) Vijeća Europe u svom je posljednjem izvješću o Hrvatskoj izrazila zabrinutost govorom mržnje među mladim ljudima, te da su na Internetu uobičajeni izrazi rasizma i ksenofobije protiv Srba, LGBT osoba i izbjeglica.

Upravo iz tog razloga pučka pravobraniteljica i IPSOS proveli su nacionalno istraživanje, čiji sudionici su bili mladi u dobi od 18 do 30 godina koji koriste Internet. Kako bi se razmijenila iskustva i doprinijelo jačanju svijesti o ovom problemu, na Fakultetu političkih znanosti u ponedjeljak, 9.prosinca u A dvorani s početkom u 11 i 30 sati održat će se okrugli stol "Govor mržnje na Internetu i mladi".

Mole da svoj dolazak potvrdite do 6. prosinca putem adrese tatjana.vlasic@ombudsman.hr ili pozivom na broj 01 4851 855. Program okruglog stola možete preuzeti na poveznici.

Popis obavijesti