Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 13. 11. 2019. u 09:15
Uređeno: 13. 11. 2019. u 09:30
Nika Jelavić
Posjet studenata Fakulteta političkih...

Oko šezdeset studenata Fakulteta političkih znanosti posjetilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te sudjelovalo na predavanjima i raspravi pod nazivom “Proširenje EU i predsjedavanje Hrvatske Vijećem EU 2020”. U programu su sudjelovali studenti politologije i novinarstva te Erasmus studenti koji pohađaju kolegij na engleskom jeziku “EU Enlargement and Europeanization of Croatia”, kao i polaznici kolegija “Politics and Political System of the EU” u okviru diplomskog studija Master of European Studies.

Ovaj je program nastavak uspješne suradnje Fakulteta političkih znanosti i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. U fokusu rasprava studenata sa stručnjacima MVEP-a bile su teme vezane uz mogućnosti djelotvornog zagovaranja politike proširenja EU kao jednog od prioriteta hrvatskog Predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovici 2020. te iskustva rada službenika MVEP-a, odnosno predstavnika Hrvatske, u radnim skupinama Vijeća EU. Predstavljeni su i zanimljivi projekati koje institucije RH provode kroz bilateralne projekte i twinning instrument sa zemljama jugoistočne Europe. 

 

Posjet studenata pripremljen je u suradnji sa Službom za prijenos znanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u svrhu produbljivanja znanja studenata o aktualnim EU temama te upoznavanja s aktivnostima Ministarstva na području europskih poslova. U planu je daljnje jačanje ovog vida suradnje Fakulteta i Ministarstva koji studentima pruža vrijednu priliku da nadopune teorijska znanja o Europskoj uniji te steknu nove uvide i iskustva koja im mogu biti korisna za budući profesionalni razvoj.

Popis obavijesti