Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 11. 11. 2019. u 07:27
Uređeno: 11. 11. 2019. u 08:41
Nika Jelavić
Najbolji diplomski rad iz odnosa s...

U sklopu 6. Studentske konferencije Hrvatske udruge za odnose s javnošću, koja je održana u petak, 9. studenoga u Zagrebu, dodijeljene su nagrade „Mlada nada“ za najuspješnije studentske radove na području komunikacija. Stručni žiri te nacionalne profesionalne udruge, koja okuplja stručnjake za odnose s javnošću iz cijele Hrvatske, proglasio je rad Senke Švraka najboljim diplomskim radom u protekloj akademskoj godini. Rad pod nazivom “Povezanost vizualnih identiteta hrvatskih brendova čokolade i udjela na tržištu“ izrađen je pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Bože Skoke te obranjen na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Rad je izabran u velikoj konkurenciji sveučilišta i visokih škola iz svih dijelova Hrvatske, odnosno fakulteta koji u svome programu imaju studije novinarstva, medija ili odnosa s javnošću.

Rad je pobijedio zbog izvrsnosti u teorijskom pristupu, inovativnosti u metodologiji i istraživanju te doprinosu razumijevanju te iznimno važne problematike, posebice međuodnosa kvalitete, dizajna i komunikacije u brendiranju i tržišnom uspjehu proizvoda. Uz to, u Hrvatskoj do sada nije provedeno slično istraživanje recepcije vizualnog identiteta proizvodnog brenda u kontekstu položaja na tržištu, stoga je ovo istraživanje relevantno za napredak grane odnosa s javnošću u smislu vođenja i upravljanja brendovima. Među ostalim, to je zaključio ocjenjivački sud kojim je predsjedala Stana Krasić Odak sa Sveučilišta Vern.

Zanimljivo je kako se u finalu nagrade „Mlada nada“ našao još jedan rad s Fakulteta političkih znanosti – Celebrity populizam u Hrvatskoj na primjeru Ivana Pernara i Miroslava Škore, rad Silvije Vuković i izrađen pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Marijane Grbeše Zenzerović. Treći finalista dolazi s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a to je rad Retorička i statistička analiza hrvatskih suvremenih reklama za pivo Ive Puškar i mentora dr. sc. Nikole Košćaka.

Projektom Mlada nada, Hrvatska udruga za odnose s javnošću potiče akademsku izvrsnost, istraživanja studenata te povezivanje teorije i prakse. A projekt se provodi pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.    

Popis obavijesti