Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 6. 11. 2019. u 12:27
Uređeno: 6. 11. 2019. u 12:45
Nika Jelavić
Studenti novinarstva sudjelovali na...

U hotelu International 4. i 5. studenog održala se Međunarodna medijska konferencija (SEEMF) koja je bila posvećena budućnosti javnog emitiranja i tiskanih medija na području jugoistočne Europe. Na konferenciji se raspravljalo o financiranju i neovisnosti medija te novim poslovnim modelima. Dobrodošlicu je poželjela ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a jedan od glavnih govornika bio je Jean Philip de Tender, medijski direktor Europske radiodifuzijske unije.

Prva rasprava problematizirala je odnos medija i politike u Hrvatskoj. U toj raspravi su sudjelovali Ilko Ćimić (Index.hr), Vesna Karuza Podgorelec (HRT), Sandra Križanec (N1), Zrinka Vrabec-Mojzeš (Nacional weekly) i Hrvoje Zovko (predsjednik HND-a).

Govorilo se o odnosu političara prema novinarima, izbjegavanju novinara te kako se novinare iznova kažnjava zbog istine koju napišu i objave. Također je istaknuto kako je prošle godine u Hrvatskoj zabilježeno preko 50 napada na novinare. Raspravljalo se i o tome kako je HRT pod velikim utjecajem politike. Poslije te burne rasprave održala se prezentacija za „CEI SEEMO Award for Outstanding Merits in Investigate Journalism“.

Drugi dan, 5. studenog, započeo je govorom profesorice Viktorije Car s Fakulteta političkih znanosti. U panelu su također sudjelovali Andrea Arežina Grgičević (HRT), Belmin Karamehmedović (generalni direktor BHRT-a, Sarajevo) i Susanne Pfab (glavna tajnica ARD-a, Berlin). Raspravljalo se tome kako javni programi televizije trebaju imati više edukacijskih sadržaja i tema koje su radili istraživački novinari. Na drugom panelu govorilo se o multimediji, odnosno o tome kako novinarstvo prilagoditi novim tehnologijama. Ivan Lovreček (glavni direktor Videoclick-a) istaknuo je rast društvene aplikacije Instagram te kako se čak i političari polako prebacuju, to jest otvaraju profile na Instagramu. Nakon pauze Martin Liss (savjetnik za medije i upravljanje, Berlin) održao je dinamičan „wake-up talk“ praćen glazbom, fotografijama i videima. Svoju prezentaciju o “10 stvari koje ste uvijek htjeli znati o budućnosti medija, ali se nikad niste usudili pitati” završio je riječima „Relax – nothing is under control“. Zatim je dodijeljena „SEEMO Award for Better Understanding“ Bori Kontiću, direktoru i osnivaču Medijskog centra u Sarajevu.

Treći panel fokusirao se na tiskane medije kao stupove demokracije, gdje se raspravljalo kako novine kao tiskani mediji danas sve više gube publiku jer se više fokusiramo na elektroničke medije. Završni govor održali su Oliver Vujović (glavni tajnik SEEMO-a) i Nina Kodelja (zamjenica glavnog tajnika CEI-a). 

 

 

Izvještaj pripremila: Laura Jurković

Fotografije: Tonia Jurišić

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.