Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 11. 10. 2019. u 15:38
Uređeno: 11. 10. 2019. u 16:16
Nika Jelavić
VII Regionalna škola političke...

Kakva je važnost Marxove filozofije danas? Koliki je utjecaj socijaldemokracije? Jesu li društveni pokreti zaista sposobni promijeniti odluke političkih elita?

Samo su neka od pitanja kojima će se baviti VII Regionalna škola političke filozofije dr. Zoran Đinđić. Tema ovogodišnje škole je "Jesen ljevice - dva stoljeća marksizma", a održat će se u Beogradu od  27. listopada do 2. studenog 2019. godine.

Zaklada Zorana Đinđića u suradnji s Fakultetom političkih znanosti u Beogradu organizira ovu školu kojoj je cilj utvrditi stanje ljevice u regiji, njen utjecaj na akademske afere, političke stranke i društvene pokrete danas. U godini nakon obilježavanja dva stoljeća od rođenja Karla Marxa, dolazi razdoblje u kojem je potrebno istražiti stanje ljevice, i to akademsko, politički i ideološki. U okviru škole organizirat će se predavanja, radionice i studijski posjeti. Radni jezik škole je BHS.

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskog (druge, treće i četvrte godine studija) i diplomskog studija Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prednost prilikom odabira će imati studenti koji su društveno angažirani radom na sveučilištu, institutima, nevladinom sektoru ili su politički aktivni. Troškovi prijevoza i smještaja za sudionike koji nisu iz Beograda bit će pokriveni. Svaka prijava mora sadržavati CV i Motivacijsko pismo od najmanje jedne A4 stranice. Rok za prijave je četvrtak, 17. listopada 2019. do 17h na e-mail adresu djokvucic@fondacija-djindjic.org. Sva dodatna pitanja moguće je postaviti na broj telefona +381 11 2623 056.

Popis obavijesti