Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 9. 1. 2019. u 09:48
Uređeno: 10. 1. 2019. u 20:20
Gea Ujčić
Predavanje profesora Franka...

Profesor Frank Schimmelfennig s ETH Sveučilišta u Zurichu održat će predavanje na temu “EU enlargement and differentiated integration” u petak, 18. siječnja u 12h na Fakultetu političkih znanosti (seminar C, 2. kat).

Frank Schimmelfennig je redovni profesor europske politike u Centru za komparativne i međunarodne studije Sveučilišta ETH u Zurichu i jedan od najutjecajnijih autora u području teorija europske integracije, proširenja EU i demokratizacije.

 

U fokusu predavanja je koncept diferencirane integracije, „Europe više brzina“ odnosno Europe „a la carte“ koji već dugo vremena izaziva velike polemike u akademskoj i stručnoj javnosti, a u zadnje vrijeme je dobio dodatni zamah u kontekstu mogućih rješenja za aktualne izazove s kojima se suočava EU, uključujući i perspektive daljnjeg širenja Unije.

 

Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a organizirano je u okviru kolegija „EU Enlargement and Europeanization of Croatia“, u sklopu provedbe Jean Monnet projekta EU LEAD koji IRMO (Institut za razvoj i međunarodne odnose) provodi u suradnji s Fakultetom političkih znanosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografija: en.wikipedia.org

Popis obavijesti