Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 10. 2. 2012. u 12:00
Administrator
U utorak, 21. veljače 2012. u 18.00 sati u Knjižari Matice hrvatske će se održati ciklus ''Mediji i znanost'' na kojem će bivši studenti izlagati svoje diplomske radove.

KNJIŽARA Matice hrvatske poziva Vas na treći susret ciklusa 

Mladi i znanost: mediji pod povećalom

u utorak 21. veljače 2012. u 18.00 sati

u Knjižari Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2, Zagreb

 

Izlažu:

         
Petra Skelin: Djeca i mediji. Imaginarni zatočenici virtualnih svjetova. 

(mentor doc. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji, Zagreb)
Anita Fabić: Odgojna uloga medija u zdravstvenim pitanjima. Reklame u ilustriranom tjedniku Svijet u odnosu na reklame časopisa Sensa i Men's Health
(mentor doc. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji, Zagreb)

(mentor doc. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji, Zagreb)

Jedan od glavnih čimbenika socijalizacije djece, uz obitelj, školu i prijatelje postali su i mediji stoga je važno poznavati prirodu dječje upotrebe medija. Središnji dio rada odnosi se na istraživanje provedeno u lipnju 2010. godine na uzorku od 453 učenika šestih i sedmih razreda iz jedanaest osnovnih škola u Gradu Zagrebu. Rezultati istraživanja pokazali su da mediji zauzimaju značajno mjesto u životu djece koje se nikako ne bi smjelo zanemariti. Međutim, kako u svijetu tako, nažalost, i u Hrvatskoj roditelji i nastavnici, prema prikupljenim i dobivenim rezultatima i nalazima u istraživanju, nemaju veliku ulogu u navikama gledanja televizije i upotrebe računala među učenicima šestih i sedmih razreda osnovnih škola u Gradu Zagrebu. Rezultati dobiveni istraživanjem svakako pokazuju da je edukacija o medijima, o njihovoj upotrebi te njihovom značenju nužna ne samo djeci, kao imaginarnim zatočenicima virtualnih svjetova, nego i roditeljima i nastavnicima.

 

Anita Fabić: Odgojna uloga medija u zdravstvenim pitanjima. Reklame u ilustriranom tjedniku Svijet u odnosu na reklame časopisa Sensa i Men's Health

(mentor doc. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji, Zagreb)

Rad je nastao na temelju rezultata istraživanja reklama zdravstvene tematike koje su izlazile u zagrebačkom ilustriranom tjedniku Svijet 1920-ih i 1930-ih godina, te na temelju njima sličnih reklama koje su 2010. bile objavljene u suvremenom ženskom časopisu Sensa i muškom časopisu Men's Health. Istražilo se mogu li se reklame u spomenutim trima tiskovinama, osim za smišljeno i organizirano informiranje te plansko populariziranje industrijskih proizvoda i usluga, kako ih se obično određuje, promatrati i kao mogući odgojni medij u zdravstvenim pitanjima. Analizirajući reklame zdravstvene tematike koje izlaze u današnjim tiskovinama (Sensa i Men's Health) pokazalo se da one, osim što potiču na globalni konzumerizam, mogu djelovati odgojno u npr. domeni zaštite zdravlja, ali i doprinositi širenju ideologija o rodnim i spolnim ulogama u društvu, tj. određenih stereotipa. Zbog  svega ovoga reklame u tiskanim medijima nisu samo ukras nekih novina, već u sebi kriju vrlo zanimljiv i složen fenomen.


Ciklus Mladi i znanost: mediji pod povećalom pokrenut je se namjerom da se mladim (budućim) znanstvenicima omogući predstavljanje njihovih obranjenih diplomskih radova široj zainteresiranoj javnosti.
Ciklus obuhvaća natječajem izabranih trinaest radova koji će biti izlagani od prosinca 2011. do lipnja 2012, jednom mjesečno.

Ostale naslove diplomskih radova i njihov raspored po mjesecima pogledajte OVDJE.

Srdačno Vas pozivamo i veselimo se Vašem dolasku!

Ako smatrate da bi netko bio zainteresiran, slobodno proslijedite poziv.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.