Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 16. 2. 2012. u 12:00
Administrator
Povodom Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zakoračite u kuću hrvatske pismenosti i kulture, te zavirite u škrinju s blagom iz domaće baštine.

Povodom Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji obilježavamo 22. veljače, odlučili smo otvoriti vrata Knjižnice, kako bi vrijednosti o kojima brinemo učinili dostupnima zainteresiranoj javnosti. Dani otvorenih vrata NSK, koji se ove godine održavaju 23. i 24. veljače, prilika su da zavirimo u škrinju s blagom iz domaće baštine, koja je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu pronašla svoj dom. Pozivamo vas stoga da se odazovete našem pozivu i s interesom zakoračite u kuću hrvatske pismenosti i kulture. 

Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu započinju pričom o glagoljici, pismu koje je u hrvatskoj kulturi već davno postalo simbolom. Svjetlost glagoljice, izložba Željke i Borisa Rogića koju otvaramo 23. veljače 2012. u 19 sati, najavljuje Virtualni centar glagoljice, projekt koji će procesom digitalizacije objediniti bogatu i raznovrsnu hrvatsku glagoljičku baštinu. Spajajući složene umjetničke tehnike i glagoljička slova, autori su nam ponudili originalnu viziju ovoga osebujnog pisma, koje stoji u temeljima našega
kulturnog identiteta. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu toga dana u suradnji s Udrugom za promociju i razvoj hrvatskog dizajna "Koncept" za sve zainteresirane organizira i radionicu Izrada nakita na temu glagoljice.

Drugi dan, 24. veljače, obilježen je umjetničkim izvedbama, koje poklanjamo našim vjernim korisnicima, kao i svim posjetiteljima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Predvorje Knjižnice odzvanjat će akordima Jazz&Swing ansambla, dok je večer rezervirana za Kazalište sjena, koje djeluje u sklopu karlovačkog Promenada kluba. Dane otvorenih vrata NSK zaključit će predstavom Slike s izložbe.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata posjetiteljima smo omogućili obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom od 9 do 17 sati, koji uključuje i posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je
pohranjen najvredniji dio fonda NSK.

U Zbirci rukopisa i starih knjiga moguće je razgledati izbor građe nastale u rasponu od IX. do XVIII. st. Grafička zbirka pripremila je Rembrandtove faksimile grafičkih listova, koje je dvadesetih godina prošloga stoljeća izdala poznata izdavačka kuća iz Berlina Amsler & Ruthardt Reichsdruckerei. Zbirka muzikalija i audiomaterijala svojim je posjetiteljima izložila autografe hrvatskih skladatelja - Blagoja Berse, Jakova Gotovca te Ivana Zajca te zbornik crkvenih napjeva Cithara octochorda. Iz fonda tiskanih nota posjetitelji mogu pogledati starija izdanja hrvatskih crkvenih pjesmarica, kao i knjige iz povijesti glazbe. Od zvučne građe izložena je opereta Mala Floramye Ive Tijardovića, album šelak gramofonskih ploča iz 1931. U zbirci
muzikalija i audiomaterijala može se i poslušati glazba iz fonda Zbirke. U čitaonici Zbirke zemljopisnih karata i atlasa posjetitelji mogu razgledati odabrane atlase iz 20. stoljeća.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu kroz Dane otvorenih vrata želi vam ponuditi uvid u svoju vrijednu građu, aktivnosti i ustroj. Otvorena vrata NSK ujedno su i otvoren prozor u prostor hrvatske kulture, čije vrijednosti baštinimo i prenosimo generacijama koje dolaze.

Raspored skupnih posjeta uz stručno vodstvo 23. veljače i 24. veljače 2012.:


1.                 skupina  -   9  do 10 sati

2.                 skupina  - 11  do 12 sati

3.                 skupina  - 13  do 14 sati

4.                 skupina  - 15  do 16 sati

5.                 skupina  - 17  do 18 satiSkupni obilazak je moguć isključivo uz prethodnu najavu telefaksom na broj 01/616 4186 ili e-poštom na info@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Radionica Izrada nakita na temu glagoljice održat će se 23. veljače 2012. u 12 sati.

Prijave se primaju isključivo uz prethodnu najavu telefaksom na broj 01/616 4285 ili e-poštom na osj@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Detalje o programu možete pronaći na www.nsk.hr.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.