Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 24. 5. 2012. u 12:00
Administrator
Izlaganje diplomskih radova "Percepcija novinarske profesije studenata Fakulteta političkih znanosti i studenata komunikologije Hrvatskih studija" i "Proizvodnja hrvatskih celebrityja u showbiz magazinu »Red Carpet«".

KNJIŽARA Matice hrvatske

 

poziva Vas na nova izlaganja iz ciklusa 

Mladi i znanost: mediji pod povećalom

 

u utorak 29. svibnja 2012. u 18.00 sati

u
 Knjižari Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2, Zagreb

 

Izlažu:


          
Ines Jokoš: Percepcija novinarske profesije studenata Fakulteta političkih znanosti i studenata komunikologije Hrvatskih studija 

(mentor doc. dr. sc. Igor Kanižaj, Fakultet političkih znanosti, Zagreb)

Dejan Živković: Proizvodnja hrvatskih celebrityja u showbiz magazinu »Red Carpet«

(mentor doc. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji, Zagreb )


Ciklus Mladi i znanost: mediji pod povećalom pokrenut je se namjerom da se mladim (budućim) znanstvenicima omogući predstavljanje njihovih obranjenih diplomskih radova široj zainteresiranoj javnosti.
Ciklus obuhvaća natječajem izabranih trinaest radova koji će biti izlagani od prosinca 2011. do lipnja 2012, jednom mjesečno.

Percepcije novinarske profesije studenata novinarstva Fakulteta političkih znanosti i studenata komunikologije Hrvatskih studijafera

Što studenti novinarstva Fakulteta političkih znanosti i studenti komunikologije Hrvatskih studija koji se stručno obrazuju za rad u novinarstvu očekuju i pretpostavljaju o svojoj budućoj profesiji? Autorica se posebno bavi pitanjima profesionalizacije i obrazovanja budućih medijskih djelatnika, percepcije karakteristika tipičnoga hrvatskog novinara i njegove uloge u društvu, povjerenja u medije i stavova studenata prema glavnoj strukovnoj organizaciji novinara u Hrvatskoj. Komentirane su i razlike između studenata viših te nižih studijskih godina, razlike između studenata novinarstva Fakulteta političkih znanosti i studenata komunikologije Hrvatskih studija,  razlike s obzirom na preferirano buduće zaposlenje te se navode neke značajke poslova na kojima su studenti zaposleni. Pokušavaju se dati i smjernice za daljnja istraživanja te preporuke za pokušaj rješavanja uočenih problema dobivenih rezultatima istraživanja.  


Proizvodnja hrvatskih celebrityja u showbiz magazinu »Red Carpet« 

Istraživanje poznatih osoba i celebrity kulture je sve češća tema istraživanja humanističkih i društvenih znanosti tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Popularna hrvatska showbiz emisija Red Carpet karakterističan je primjer televizijskoga programa koji funkcionira na ekonomskim temeljima. Kroz svoje priloge, emisija proizvodi celebrityje za svrhu zabave publike s krajnjim ciljem postizanja što veće gledanosti, odnosno profita. Koncept emisije zasnovan je na iskorištavanju želje modernoga čovjeka za slavom i uspjehom. Rezultat proizvodnoga procesa poznatih ljudi je skladan odnos između četiri međusobno ovisne strane: medija, koji ostvaruju profit i dobivaju predmet o kojemu će izvještavati, celebrityja, koji dobivaju medijsku eksponiranost i slavu, publike, koja dobiva zabavni program i poznate osobe koje će pratiti, te industrije za odnose s javnošću koja među svima njima posreduje. 


Srdačno Vas pozivamo i veselimo se Vašem dolasku!
Ako smatrate da bi netko bio zainteresiran, slobodno proslijedite poziv.

Naslove svih izvođača koji sudjeluju u ciklusu Mladi i znanost i teme diplomskih radova pogledajte OVDJE.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.