Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 27. 5. 2014. u 12:00
Administrator
Treći po redu međunarodni festival kratkih televizijskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.

Treći po redu međunarodni festival kratkih televiziskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Sve to nije prošlo bez brojčano jake ekipe Televizije Student.
Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.
Studentska delegacija FPZG-a brojala je nas 17, ako tome pribrojimo i pridružene članove – bivšu studenticu, novinarku HRT-a Petru Mlačić i voditeljicu putovanja, našu profesoricu Tenu Perišin.

Treći po redu međunarodni festival kratkih televizijskih i radijskih formi, On the Record, održao se 23. svibnja u Novom Sadu. Sve to nije prošlo bez brojčano jake ekipe Televizije Student.
Studenti televizijskog novinarstva Fakulteta političkih znanosti bili su najbrojniji, i to ne samo po broju prijavljenih priloga na Festivalu.

Studentska delegacija FPZG-a brojala je nas 17, ako tome pribrojimo i pridružene članove – bivšu studenticu, novinarku HRT-a Petru Mlačić i voditeljicu putovanja, našu profesoricu Tenu Perišin.

Bilo je uspješno! Reportaža “Da se ne zaboravi” o posjetu studenata FPZG-a Auschwitzu, osvojio je nagradu publike. Prvo mjesto osvojile su Matea Ribarević i Iva Jurčić s prilogom o plesnoj radionici s osobama sa i bez invaliditeta, a drugo mjesto osvojila je politička satira “Pun Kufer” Kristiana Došena i Tomislava Dmejhala. Treće su mjesto osvojili domaćini, točnije, student Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta za reportažu o Kinezima u Novom Sadu.

Festival organizira Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s ciljem promoviranja i unaprijeđenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima novinarstva, razmijene iskustava  i interkulturalnog dijaloga u regiji. Ove je godine sve bilo posebno svečano jer Filozofski fakultet slavi 60.-u obljetnicu, a Odsek za medijske studije desetu.

Tako su prošla dva svečana dana, uz dva međunarodna znanstvena skupa, novinarsku tribinu i projekciju dokumentarnog filma o nastavi novinarstva na Filozofskom fakultetu, a sve je završilo rock koncertom i dodjelom nagrada.

Mogućnost da u svemu tome sudjeluje i toliki broj zagrebačkih studenata, omogućio je projekt DAY (Different Approach to Youth) koji provodiTelevizija Student, a financira EU. Naime, projekt DAYpredviđa i posjete fakultetima u regiji te uspostavljanje dugoročne suradnje sa studentskim medijima i novinarskim odsjecima. Iako Studij novinarstva FPZG-a već dulje vrijeme surađuje s Odsekom za medijske studije u Novom Sadu, a Televizija Student već nekoliko godina sudjeluje na Festivalu On the Record, ovaj su put studenti imali priliku upoznati studente novinarstva iz Srbije, Makedonije i BiH. Osim nastavka suradnje s Novosađanima, dogovorene su i zajedničke aktivnosti s tv redakcijom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Na ovaj se način stvara svojevrsna regionalna mreža za razmjenu iskustva i razmjenu studentskih novinarskih radova. Dogovoreno je također da će TVS emitirati priloge studenata iz Novog Sada i Beograda, a naročito one koji su bili u užoj selekciji na Festivalu. Planira se i nova zajednička televizijska emisija FPN-a iz Beograda i FPZG-a iz Zagreba.

Ne treba sumnjati da su sva događanja ovjekovječile kamere Televizije Student. Provod zagarantiran, iskustvo zajamčeno! :)

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2020. u 12:39
Toni Kliškić

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo upisivati 21. i 22. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Studenti će se u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Politologija upisivati 23. i 24. srpnja 2020. godine od 9:00 do 18:00 sati u Studentskoj referadi Fakulteta, Lepušićeva 6, Zagreb, prizemlje, lijevo.

Detaljne informacije o upisu u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i preddiplomskog sveučilištnog studija Politologija u akademskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Točan redosljed upisa na temelju rednog broja na rang listi za upis možete pronaći na poveznici. Pridržavanje redoslijeda upisa je važno jer studentu daje prednost pri odabiru izbornih kolegija. Studenti koji se ne upišu u predviđenom terminu gube pravo upisa!

Objavljeno: 2. 7. 2020. u 08:50
Toni Kliškić

Obavještavamo korisnike da će knjižnica Fakulteta biti otvorena za rad svaki dan od 10 do 14 sati.

Čitaonica će biti otvorena od 8 do 20 sati.

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica i čitaonica bit će zatvorene u periodu od 27. srpnja 2020. do 14. kolovoza 2020.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Uređeno: 1. 7. 2020. u 08:03
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu je objavilo preliminarne Rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Čestitamo svim odabranim studentima! Rezultatima možete pristupiti na poveznici.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Uređeno: 29. 6. 2020. u 11:31
Toni Kliškić

Obavještavamo Vas da Studentska referada zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora neće raditi u vremenskom periodu od 21. srpnja 2020. do 24. kolovoza 2020. godine.
Od 21. srpnja do 24. srpnja 2020. godine studentska referada raditi će samo za upise u novu generaciju 1. godine  preddiplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i Politologija.
Studentska referada u te dane raditi će samo hitne predmete. Molimo studente, odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i slično.
 

Objavljeno: 8. 6. 2020. u 15:51
Toni Kliškić

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je produljiti rok studentima za prijavu radova za Rektorovu nagradu na mrežnim stranicama Sveučilišta do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. do 16:00 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenu roka prijaveradova za Rektorovu nagradu možete pronaći na poveznici.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na poveznici.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.