Jezik | Language: HRV ENG
BookCrossing u knjižnici FPZ

Knjižnica Fakulteta političkih znanosti uključila se u međunarodni projekt BookCrossing. U prostoru čitaonice pogledajte kutak postavljen za taj zanimljivi pokret i uključite se osobno!

 

 

 

Predstavljanje programa  BookCrossing održano je po prvi puta simultano u svim hrvatskim sveučilišnim knjižnicama u studenom 2011. godine.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je tom prilikom u svom prostoru trajno postavila mjesto gdje se odvija BookCrossing, a takvo mjesto je organizirano i u ostalim sveučilišnim knjižnicama u Hrvatskoj. Prigoda je to da se korisnici, ali i građani, uključe u ovaj zanimljivi pokret, čija je svrha razvijanje i populariziranje kulture čitanja.

Mjesta za BookCrossing posebno su označena i na njima korisnici knjižnice, ali i cjelokupna zainteresirana javnost, mogu ostavljati knjige koje žele podijeliti s drugima te, također, uzeti neke knjige koje bi i sami voljeli pročitati. Nakon čitanja, knjige se vraćaju u knjižnicu i stavljaju na mjesta koja su označena kao mjesta razmjene ili se prosljeđuju dalje svima koji vole čitati. Ako imate neku knjigu koju biste voljeli podijeliti s drugima, donesite je u neku od navedenih knjižnica ili u knjižnicu Fakulteta političkih znanosti i uključite se u pokret BookCrossing-a.

BookCrossing je virtualni pokret, nastao u Sjedinjenim Američkim Državama 2001., kada je pokrenuta internetska stranica bookcrossing.com. Načelo je BookCrossinga da knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Pristaše diljem svijeta ostavljaju knjige koje prolaznici mogu ponijeti, pročitati, a onda negdje ostaviti za novog čitatelja.

Više informacija o BookCrossingu na: http://www.bookcrossing.com