Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 9. 11. 2018. u 12:37
Uređeno: 9. 11. 2018. u 12:49
Gea Ujčić
Dan Fakulteta kroz...

Danas, u 16:40 na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije možete pogledati emisiju Televizije Student posvećenu danu Fakulteta i medijima koji djeluju na Fakultetu.

U nastavku pročitajte i Globalov članak o 56. rođendanu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. 

Dekanov (anti)klišejski govor o sjajnih 56 godina Fakulteta možete pogledati na dnu ove objave. 

DAN FPZG-a Dekan Kurelić: Ponosni smo na naše vrsne stručnjake i ugledne časopise koje fakultet izdaje

Autor: Ivana Turković 

 

FOTO: Kristina Uremović/Global

“Velik ponos ovog fakulteta četvero je naših profesora koji su dobili Državne nagrade za znanost, što je više od deset posto dodijeljenih Državnih nagrada za znanost u našoj zemlji”, podijelio je s punom dvoranom prof. dr. sc. Zoran Kurelić, dekan Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na svečanoj proslavi 56. obljetnice postojanja fakulteta, 7. studenoga 2018.

Posebno se ističe i djelovanje časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva, Medijske studije te Politička misao, koja već godinu dana drži status najčitanijeg časopisa iz polja društvenih znanosti u Hrvatskoj, naglasio je Kurelić

 

“Ovaj fakultet pruža fantastične prilike za stjecanje iskustva i stvara vrhunski obrazovane, medijski i politički pismene, društveno odgovorne mlade ljude”, rekao je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

“Grad Zagreb ima čast pohvaliti se činjenicom da u njemu djeluje ustanova poput FPZG-a koja je desetljećima nositelj prepoznatljivog akademskog ugleda i visoke razine obrazovne kvalitete”, čestitka je Katarine Milković iz Sektora za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba.

U ime Vlade fakultetu je na dobrom radu čestitao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. “Nastavite kritički gledati na društvo i pozivati na promjene”, riječi su ministra.

Obljetnica je proslavljena i prisjećanjem na same početke i lijepe uspomene koje su kroz godine profesori i studenti gradili, a koje su ostale dokumentirane na filmu i montirane u prigodnu kompilaciju.

 

Izvanredni uspjesi studenata nisu prošli neopaženo pa su dekanove nagrade dobili budući novinari: Karla Zupičić, Nina Skočak, Patricija Topić, Tereza Plantak, Darjan Fiolić, Lucija Janković i Lucija Tunković, te mlade politološke nade: Nikolina Blažanović, Bartul Vuksan-Ćusa, Tin Puljić, Ivan Lasić, Robert Mihaljinec, Matej Mikašinović-Komšo, Hrvoje Galić, Tomislav Mikulin, Ivan Suknaić, Leon Runje i Dario Sršen.

Nakon proslave započeli su “Politološki razgovori”, godišnja politološka konferencija, na temu “Suvremena predstavnička demokracija: manjkavosti i mogućnosti”. U sklopu događaja predstavljena je jedna od knjiga iz serije “Teorije međunarodnih odnosa”, koje je uredio prof. dr. sc. Dejan Jović.

Znanstvena tribina organizirana je u suradnji s Hrvatskim politološkim društvom, a na međunarodnoj konferenciji koja se održala na temu “Teorije međunarodnih odnosa: kako interpretirati suvremeni svijet” prisustvovali su gosti iz Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Fakulteta društvenih znanosti u Ljubljani, International Burch Universityja u Sarajevu i Fakulteta političkih nauka u Banja Luci te raspravljali o gorućim, ali i uvijek aktualnim pitanjima iz struke.

 

Dan Fakulteta političkih znanosti- govor dekana Zorana Kurelića from TV Student FPZG on Vimeo.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 22. 1. 2019. u 10:48
Ana Kuharić
Stipendije za Indoneziju

Vlada Republike Indonezije nudi studentske stipendije za učenje indonezijskog jezika, umjetnosti i kulture.

Navedeno se odnosi na akademsku godinu 2019./2020. i sveukupno 54 sveučilišta diljem Indonezije sudjeluju u navedenom programu. Početak programa je krajem kolovoza 2019. godine.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. Dodatne informacije dostupne su na poveznici

Za pojedine informacije o Indoneziji i njihovim sveučilištima možete kontaktirati doc. dr. sc. Roberta Mikca, koji je tijekom 2018. boravio u Indoneziji i održao seriju predavanja na različitim sveučilištima.

Objavljeno: 21. 1. 2019. u 17:55
Ana Kuharić

Dragi studenti, u tijeku je natječaj za upis kolegija Comparative Media Systems (3.5 ECTS), koji će se održati na Inter University Centre, Dubrovnik od 15-20 travnja 2019. Zainteresirani studenti trebaju se javiti mailom profesorici Peruško zrinjka.perusko@gmail.com. Za pokriće troškova puta i boravka studenti se mogu natjecati na fakultetski fond za sudjelovanje na međunarodnim znanstvenim konferencijama – provjeriti web fakulteta za informacije.

Objavljeno: 11. 1. 2019. u 10:28
Uređeno: 14. 1. 2019. u 10:09
Ana Kuharić
Promocija prvostupnika Politologije i...

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održat će se 22. veljače 2019. godine SVEČANA  PROMOCIJA

  • ZA SVEUČILIŠNE PRVOSTUPNIKE  POLITOLOGIJE

        I. GRUPA u 10 sati (A-L)

        II. GRUPA u 11,30 sati (LJ-Ž)

  • ZA SVEUČILIŠNE PRVOSTUPNIKE  NOVINARSTVA

        I. GRUPA u 13 sati (A-L)

        II. GRUPA u 14,30 sati (LJ-Ž)

Više informacija dostupno je na poveznici

Objavljeno: 11. 1. 2019. u 10:23
Uređeno: 14. 1. 2019. u 10:08
Ana Kuharić
Promocija magistara Politologije i...

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održat će se SVEČANA  PROMOCIJA

  • 8. veljače 2019. godine

     ZA MAGISTRE POLITOLOGIJE

     10 sati (A-G), 12 sati (H-M), 14 sati (N-Ž)

  • 15. veljače 2019. godine

     ZA MAGISTRE NOVINARSTVA

     10 sati (A-I), 12 sati (J-M), 14 sati (N-Ž)

Poziv za promociju dostavit će se poštom na kućnu adresu.

Objavljeno: 18. 12. 2018. u 12:45
Uređeno: 18. 12. 2018. u 12:45
Ana Kuharić

Uredništvo časopisa Mali Levijatan poziva sve zainteresirane studentice i studente da pošalju svoje radove za potencijalnu objavu u idućem broju časopisa.

Primaju se sve vrste stručnih članaka relevantnih za politologiju te prikazi i recenzije knjiga i izvještaji sa skupova, konferencija i ljetnih škola.

Radovi se primaju do 28. veljače 2019. godine na: casopis.malilevijatan@gmail.com

Više informacija dostupno na: http://fpzgunizg.wixsite.com/malilevijatan

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 12:41
Ana Kuharić
Office 365 paketi za studente

Pozivaju se studenti preddiplomskih i diplomskih studija zainteresirani za korištenje Microsoft Office 365 paketa da se jave demonstratorima Informatičke službe na e-mail itdemonstratori@fpzg.hr. Nakon zaprimanja studentskog zahtjeva korisnički podaci se mogu preuzeti isključivo osobno radnim danom u prostoru biblioteke, u vremenu naznačenom u povratnoj e-mail obavijesti od strane IT demonstratora.

Studenti su dužni demonstratorima predočiti na uvid studentski indeks, iksicu ili osobnu iskaznicu te potpisati preuzimanje korisničkih podataka. Pravo na korištenje Office 365 paketa i dodijeljene fakultetske e-mail adrese prestaje istekom studentskih prava. Preuzete lozinke za pristup e-mail računu i instalacijama Office365 aplikacija studenti su obvezni zamijeniti na linkovima navedenima u zaprimljenom obrascu.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.