Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 9. 11. 2018. u 12:37
Uređeno: 9. 11. 2018. u 12:49
Gea Ujčić
Dan Fakulteta kroz...

Danas, u 16:40 na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije možete pogledati emisiju Televizije Student posvećenu danu Fakulteta i medijima koji djeluju na Fakultetu.

U nastavku pročitajte i Globalov članak o 56. rođendanu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. 

Dekanov (anti)klišejski govor o sjajnih 56 godina Fakulteta možete pogledati na dnu ove objave. 

DAN FPZG-a Dekan Kurelić: Ponosni smo na naše vrsne stručnjake i ugledne časopise koje fakultet izdaje

Autor: Ivana Turković 

 

FOTO: Kristina Uremović/Global

“Velik ponos ovog fakulteta četvero je naših profesora koji su dobili Državne nagrade za znanost, što je više od deset posto dodijeljenih Državnih nagrada za znanost u našoj zemlji”, podijelio je s punom dvoranom prof. dr. sc. Zoran Kurelić, dekan Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na svečanoj proslavi 56. obljetnice postojanja fakulteta, 7. studenoga 2018.

Posebno se ističe i djelovanje časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva, Medijske studije te Politička misao, koja već godinu dana drži status najčitanijeg časopisa iz polja društvenih znanosti u Hrvatskoj, naglasio je Kurelić

 

“Ovaj fakultet pruža fantastične prilike za stjecanje iskustva i stvara vrhunski obrazovane, medijski i politički pismene, društveno odgovorne mlade ljude”, rekao je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

“Grad Zagreb ima čast pohvaliti se činjenicom da u njemu djeluje ustanova poput FPZG-a koja je desetljećima nositelj prepoznatljivog akademskog ugleda i visoke razine obrazovne kvalitete”, čestitka je Katarine Milković iz Sektora za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba.

U ime Vlade fakultetu je na dobrom radu čestitao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. “Nastavite kritički gledati na društvo i pozivati na promjene”, riječi su ministra.

Obljetnica je proslavljena i prisjećanjem na same početke i lijepe uspomene koje su kroz godine profesori i studenti gradili, a koje su ostale dokumentirane na filmu i montirane u prigodnu kompilaciju.

 

Izvanredni uspjesi studenata nisu prošli neopaženo pa su dekanove nagrade dobili budući novinari: Karla Zupičić, Nina Skočak, Patricija Topić, Tereza Plantak, Darjan Fiolić, Lucija Janković i Lucija Tunković, te mlade politološke nade: Nikolina Blažanović, Bartul Vuksan-Ćusa, Tin Puljić, Ivan Lasić, Robert Mihaljinec, Matej Mikašinović-Komšo, Hrvoje Galić, Tomislav Mikulin, Ivan Suknaić, Leon Runje i Dario Sršen.

Nakon proslave započeli su “Politološki razgovori”, godišnja politološka konferencija, na temu “Suvremena predstavnička demokracija: manjkavosti i mogućnosti”. U sklopu događaja predstavljena je jedna od knjiga iz serije “Teorije međunarodnih odnosa”, koje je uredio prof. dr. sc. Dejan Jović.

Znanstvena tribina organizirana je u suradnji s Hrvatskim politološkim društvom, a na međunarodnoj konferenciji koja se održala na temu “Teorije međunarodnih odnosa: kako interpretirati suvremeni svijet” prisustvovali su gosti iz Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Fakulteta društvenih znanosti u Ljubljani, International Burch Universityja u Sarajevu i Fakulteta političkih nauka u Banja Luci te raspravljali o gorućim, ali i uvijek aktualnim pitanjima iz struke.

 

Dan Fakulteta političkih znanosti- govor dekana Zorana Kurelića from TV Student FPZG on Vimeo.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 29. 7. 2019. u 08:06
Uređeno: 29. 7. 2019. u 08:11
Ana Kuharić

U nastavku obavijesti pročitajte sve o upisima na diplomski studij Politologije; Politologije, smjer Nacionalna sigurnost; Novinarstva i Master of European Studies

Objavljeno: 23. 7. 2019. u 07:39
Ana Kuharić

Službe Fakulteta koriste kolektivni godišnji odmor od 22. srpnja do 23. kolovoza 2019.

Nakon ljetnog odmora, službe započinju s radom 26. kolovoza 2019                                 

Objavljeno: 22. 7. 2019. u 08:49
Ana Kuharić

Nakon provedenih upisa u I. godinu preddiplomskog studija u akad. god. 2019./2020. ostalo je slobodnih mjesta za rujanski rok, kako slijedi:

  • Studij politologije – 5 mjesta za redovite studente i 5 mjesta za strane studente​
  • Studij novinarstva - 2 mjesta za redovite studente i 5 mjesta za strane studente
Objavljeno: 19. 7. 2019. u 14:46
Uređeno: 19. 7. 2019. u 14:49
Ana Kuharić

Dragi studenti,

na poveznici je dostupna odluka o uvjetima upisa u višu godinu studija u akad. god. 2019/2020., a u nastavku pročitajte detaljne upute za upis u više godine studija. 

Objavljeno: 11. 6. 2019. u 12:16
Uređeno: 11. 6. 2019. u 12:17
Ana Kuharić

Studentska referada prije odlaska na kolektivni godišnji odmor radit će za svoje korisnike do 15. srpnja 2019. godine.

Dani od 16. do 19. srpnja 2019. godine predviđeni su za upise nove generacije studenata za akademsku godinu 2019./20.

Studentska referada u te dane radit će samo hitne predmete.

Molimo studente odnosno korisnike usluga studentske referade da na vrijeme zatraže potrebne potvrde, prijepise ocjena i sl.  

Nakon ljetnog odmora, referada započinje s radom od 19. kolovoza 2019. godine.

Studentska referada

Objavljeno: 5. 6. 2019. u 14:06
Uređeno: 6. 6. 2019. u 12:20
Ana Kuharić

Nakon što student položi zadnji ispit na sveučilišnom preddiplomskom studiju politologije ili novinarstva, odnosno nakon što izvrši sve obveze po nastavnom planu i programu upisanog preddiplomskog studija, treba u studentsku referadu na obradu donijeti indeks kako bi mu bila izdana potvrda o stečenom akademskom nazivu, koja je neophodna pri prijavi za upis na sveučilišni diplomski studij.

Uz indeks je potrebno priložiti potvrdu o uplati 150,00 kn (Odluka o visini naknade za tiskanje diplome i dopunskih isprava ), X-icu, te unesenu ovjeru u indeksu da nema zaduženja u biblioteci.

Studentska referada

Objavljeno: 31. 5. 2019. u 11:15
Ana Kuharić

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, CENTAR ZA POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE raspisuje NATJEČAJ za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist/specijalistica intelektualnog vlasništva u akademskoj godini 2019./2020.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.