Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 9. 11. 2018. u 12:37
Uređeno: 9. 11. 2018. u 12:49
Gea Ujčić
Dan Fakulteta kroz...

Danas, u 16:40 na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije možete pogledati emisiju Televizije Student posvećenu danu Fakulteta i medijima koji djeluju na Fakultetu.

U nastavku pročitajte i Globalov članak o 56. rođendanu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. 

Dekanov (anti)klišejski govor o sjajnih 56 godina Fakulteta možete pogledati na dnu ove objave. 

DAN FPZG-a Dekan Kurelić: Ponosni smo na naše vrsne stručnjake i ugledne časopise koje fakultet izdaje

Autor: Ivana Turković 

 

FOTO: Kristina Uremović/Global

“Velik ponos ovog fakulteta četvero je naših profesora koji su dobili Državne nagrade za znanost, što je više od deset posto dodijeljenih Državnih nagrada za znanost u našoj zemlji”, podijelio je s punom dvoranom prof. dr. sc. Zoran Kurelić, dekan Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na svečanoj proslavi 56. obljetnice postojanja fakulteta, 7. studenoga 2018.

Posebno se ističe i djelovanje časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva, Medijske studije te Politička misao, koja već godinu dana drži status najčitanijeg časopisa iz polja društvenih znanosti u Hrvatskoj, naglasio je Kurelić

 

“Ovaj fakultet pruža fantastične prilike za stjecanje iskustva i stvara vrhunski obrazovane, medijski i politički pismene, društveno odgovorne mlade ljude”, rekao je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

“Grad Zagreb ima čast pohvaliti se činjenicom da u njemu djeluje ustanova poput FPZG-a koja je desetljećima nositelj prepoznatljivog akademskog ugleda i visoke razine obrazovne kvalitete”, čestitka je Katarine Milković iz Sektora za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba.

U ime Vlade fakultetu je na dobrom radu čestitao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. “Nastavite kritički gledati na društvo i pozivati na promjene”, riječi su ministra.

Obljetnica je proslavljena i prisjećanjem na same početke i lijepe uspomene koje su kroz godine profesori i studenti gradili, a koje su ostale dokumentirane na filmu i montirane u prigodnu kompilaciju.

 

Izvanredni uspjesi studenata nisu prošli neopaženo pa su dekanove nagrade dobili budući novinari: Karla Zupičić, Nina Skočak, Patricija Topić, Tereza Plantak, Darjan Fiolić, Lucija Janković i Lucija Tunković, te mlade politološke nade: Nikolina Blažanović, Bartul Vuksan-Ćusa, Tin Puljić, Ivan Lasić, Robert Mihaljinec, Matej Mikašinović-Komšo, Hrvoje Galić, Tomislav Mikulin, Ivan Suknaić, Leon Runje i Dario Sršen.

Nakon proslave započeli su “Politološki razgovori”, godišnja politološka konferencija, na temu “Suvremena predstavnička demokracija: manjkavosti i mogućnosti”. U sklopu događaja predstavljena je jedna od knjiga iz serije “Teorije međunarodnih odnosa”, koje je uredio prof. dr. sc. Dejan Jović.

Znanstvena tribina organizirana je u suradnji s Hrvatskim politološkim društvom, a na međunarodnoj konferenciji koja se održala na temu “Teorije međunarodnih odnosa: kako interpretirati suvremeni svijet” prisustvovali su gosti iz Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Fakulteta društvenih znanosti u Ljubljani, International Burch Universityja u Sarajevu i Fakulteta političkih nauka u Banja Luci te raspravljali o gorućim, ali i uvijek aktualnim pitanjima iz struke.

 

Dan Fakulteta političkih znanosti- govor dekana Zorana Kurelića from TV Student FPZG on Vimeo.

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: jučer u 10:07
Uređeno: jučer u 10:07
Ana Kuharić

Raspisuje se natječaj za demonstratora/icu na kolegiju Teorije i politike mira. Prima se jedan (1) izvršitelj na volonterskoj bazi.

Uvjeti:

  • Redoviti student/ica FPZG-a
  • Minimalna ocjena vrlo dobar (4) iz kolegija Teorije i politike mira
  • Odlično poznavanje rada na računalu (MS Office paket, posebice Excel)

Rok za prijavu: 1. prosinac 2018. godine u 23:59 h. Molbu i životopis treba poslati na e-poštu: ana.matan@fpzg.hr i borna.zguric@fpzg.hr.

Objavljeno: jučer u 10:04
Ana Kuharić

U srijedu, 21. studenoga 2018. ECTS koordincija će se održati od 11 do 12 sati. 

Objavljeno: jučer u 07:21
Ana Kuharić

Obavijest o otkazivanju nastave iz Političke sociologije i Uvoda u sociologiju, te konzultacija doc.dr.sc. Ane Pažanin.

Zbog bolesti docentice Ane Pažanin, otkazuje se  nastava 19.11.2018. i 20.11.2018., te konzultacije, 21.11.2018.

 

Objavljeno: 8. 11. 2018. u 12:52
Ana Kuharić

Obavještavaju se studenti:

  • 2. godine preddiplomskog studija novinarstva, Engleski jezik, grupa A (dr. C. Brown) da će nastavu u petak umjesto od 17,15 do 18,45 imati od 15,30 do 17,00 u dvorani F3
  • 1. godine preddiplomskog studija politologije i novinarstva, Njemački jezik 1 da će nastavu u petak od 15,30 do 17,00 umjesto u dvorani F3 imati u Vijećnici Fakulteta (2. kat, Lepušićeva)
Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.