Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 7. 6. 2018. u 08:16
Ana Kuharić
Studentice FPZG-a nagrađene za reportažu

Na Europskom tjednu održive energije u Bruxellesu (4.- 8.lipnja) bile su i studentice novinarstva Ivana Buljan i Katarina Krnčević. Naime, tijekom ožujka i travnja 2018., na studiju novinarstva FPZg-a odvijao se projekt “Energetska učinkovitost-novinarstvo za budućnost” kojeg je inicirala REGEA (Regionalna energetska agencija SZ Hrvatske). Video reportaža Ivane i Katarine proglašena je najboljom, a nagrađene su putem u Bruxell gdje su prisustvovale središnjoj svečanosti.

Konferencija je okupila oko 2500 sudionika te ponudila 60 predavanja, panela i radionica. Dvoranu u zgradi Charlemagne Europske komisije ispunili su predstavnici javnog i privatnog sektora, povjerenici, gradonačelnici i udruge potrošača. Cilj je isti: čista energija svim Europljanima. Središnje događanje, svečanu konferenciju i dodjelu ovogodišnje nagrade Sustainable Energy Week (EUSEW) otvorio je Miguel Arias Canete, povjerenik Europske komisije za klimu i energiju.

REGEA, najjača energetska agencija u Hrvatskoj našla se u najužem izboru, među 12 najboljih u Europi. Međutim, nagrade su ove godine pripale WiseGRID projektu iz Španjolske, Bio-energy parku Saerbeck iz Njemačke, PEACE_Alps projektu iz Italije i  Češkoj održivoj kući.

Na fotografijama su Katarina Krnčević, Ivana Buljan i glasnogovornica REGEA-e Ivana Belić.

Više na linku: https://ec.europa.eu/info/events/eu-sustainable-energy-week-eusew-2018-2018-jun-04_en

 

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 8. 11. 2018. u 12:52
Ana Kuharić

Obavještavaju se studenti:

  • 2. godine preddiplomskog studija novinarstva, Engleski jezik, grupa A (dr. C. Brown) da će nastavu u petak umjesto od 17,15 do 18,45 imati od 15,30 do 17,00 u dvorani F3
  • 1. godine preddiplomskog studija politologije i novinarstva, Njemački jezik 1 da će nastavu u petak od 15,30 do 17,00 umjesto u dvorani F3 imati u Vijećnici Fakulteta (2. kat, Lepušićeva)
Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.