Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 9. 2. 2018. u 10:00
Uređeno: 9. 2. 2018. u 17:47
Đana Luša
Održana konferencija "Budućnost...

U organizaciji Fakulteta političkih znanosti i Zaklade Hanns Seidel, Ured u Zagrebu, uz potporu Veleposlanstva Slovenije i Francuske te pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova, 9. veljače na Sveučilištu u Zagrebu održana je konferencija "Budućnost Europe".

Na konferenciji su o izazovima koji stoje pred Europom, zajedničkim vrijednostima i idealima, kao i mogućnostima jačanja suradnje u brojnim područjima politika govorili Mr.sc. Marija Pejčinović Burić, Ministrica vanjskih i europskih poslova, prof.dr.sc. Damir Boras, Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Mr.sc. Branko Baričević, Voditelj Predstavništva Europske komisije, Dr.sc. Klaus Fiesinger iz Zaklade Hanns Seidel, Gosp. Markus Ferber, Zastupnik u Europskom parlamentu, Nj.E. Smiljana Knez, Veleposlanica Republike Slovenije, Dr.sc. Sebastian Maillard, Direktor Instituta Jacques Delors, Pariz, Dr.sc. Arnold Kammel, Direktor Instituta za europsku i sigurnosnu politiku, Austrija i Doc.dr.sc. Đana Luša s Fakulteta političkih znanosti.

U okviru projekta na Fakultetu političkih znanosti, 8.veljače održana je radionica na kojoj je 50-ak studenata raspravljalo o pet scenarija iz Bijele knjige o budućnosti Europe: "ne odustajemo", "samo zajedničko tržište", "oni koji žele, čine više", "činiti manje, a učinkovitije", "Zajedno činimo više".

U organizaciji radionice i konferencije sudjelovali su članovi Diplomatskog kluba FPZG, kojima ovom prilikom zahvaljujemo na angažamanu!

Fotografije s konferencije i radionice dostupne su na poveznici

Prilog kolegice Marije Horvat ( TV student)  s radionice dostupan je na

 https://vimeo.com/255059431

 

 

Popis obavijesti
Obavijesti