Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 10. 11. 2017. u 11:02
Ana Kuharić

Obavještavamo studente da se odlukom dekanskog kolegija zamolbe za ispriku izostanaka s nastave više ne primaju. Proceduru u slučaju bolesti pročitajte u nastavku obavijesti.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA STUDENATA TIJEKOM STUDIJA U ZAGREBU

Svaka/i redovna/i studentica/student na fakultetu ima dva liječnika:liječnika obiteljske medicine kojeg ste izabrali ( kojem se obraćate kada ste bolesni) i studentskog liječnika, specijalistu adolescentne i sveučilišne medicine. Svaki fakultet ima pripadajućeg nadležnog studentskog liječnika .
Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja
sistematski pregled u koji je, uz pregled, uključen i razgovor o Vašim navikama i prilagodbi na fakultet. Ukoliko na sistematskom pregledu studentski liječnik otkrije određeni zdravstveni problem uputiti će Vas na daljnju obradu.

Na oglasnoj ploči fakulteta biti će izvješen raspored dolazaka studenta prve godine na sistematski pregled.

Molimo Vas da se držite rasporeda pregleda, a ukoliko to iz opravdanih razloga niste u mogućnosti, molim vas da nas obavijestite telefonski kako bi vam ponudili novi termin.

Na sistematski pregled ponijeti:

1. indeks

2. zdravstvenu iskaznicu

3. povijest bolesti (ako imate).

Studentskom liječniku se za vrijeme studiranja možete obratiti :

 1. u slučaju poteškoća vezanih za učenje kao i mogućih problema uzrokovanih promjenama, prilagodbom na fakultet- savjetovališni rad
 2. ukoliko trebate konzultacije o reproduktivnom zdravlju kao i savjetovanje o kroničnim bolestima-savjetovališni rad
 3. pregleda za studentski dom i ostvarivanje prava iz zdravstvenih razloga na jednokrevetnu sobu
 4. zbog ispričnice za faks kad ste bolesni ( donijeti potvrdu liječnika obiteljske medicine da ste bili bolesni, nalaz specijaliste ili otpusno pismo u roku od mjesec nakon završetka liječenja ili otpusta iz bolnice). ISPRIČNICE SE IZDAJU SAMO ZA  BOLOVANJA DUŽA OD 30 DANA UZ PREDOČENJE MEDICINSKE DOKUMENTACIJE
 5. prilagodba tjelesnog odgoja ( kronični bolesnici donijeti nalaz specijaliste i KOPIJU ZADNJEG NALAZA ne starijeg od godinu dana, početkom semestra, ostali donijeti nalaze specijaliste ili otpusno pismo u roku od mjesec dana nakon završetka liječenja ili otpusta iz bolnice.
 6. mirovanja studentskih obaveza iz zdravstvenih razloga - Na stručnom sastanku Odjela za školsku i sveučilišnu medicinu održanog 28.11.2012. odlučeno je da će se potvrde izdavati studentima koji su se pravovremeno (unutar 30 dana od pojave tegoba) javili nadležnom studentskom liječniku. Potom će se izdati Liječnička potvrda da su verificirane zdravstvene poteškoće. Student je dužan predati navedenu potvrdu fakultetu. Na taj način će liječnik imati uvid u studentovo zdravstveno stanje, tijek obrade i liječenje, a fakultet obavijest o mogućnosti da će biti potrebno mirovanje studentskih obveza. Pred upis u slijedeću akademsku godinu, ukoliko je zdravstveno stanje odgovaralo traženom, izdati će se Potvrda za mirovanje studentskih obveza za prošlu akademsku godinu. Vezano uz neke upite studenata o izdavanju Potvrde za mirovanje studentskih obveza unaprijed, koristimo priliku objasniti kako to nije moguće jer liječnik ne može znati kakav će biti tijek bolesti i hoće li potvrda uopće biti potrebna.

Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti fakultetu. Mirovanje studentskih prava zbog zdravstvenih razloga u suprotnom neće biti moguće ostvariti, odnosno smatrati će se nevažeće.

Za studente Fakulteta političkih znanostzi nadležan je tim u sastavu:

Zorana Galić, dr.med.

vms. Barbara Pavlović

naše radno vrijeme sa pacijentima je:

PARNI DATUMI : prijepodne  (08:00-13:00)

NEPARNI DATUMI : poslijepodne (14:00-19:00)

Školska i studentska ambulanta za studente Fakulteta političkih znanosti nalazi se u Laginjinoj 16,  DZ Medveščak.

U skrbi imamo osnovne i srednje škole, a dio našeg radnog vremena odvija se na terenu (po školama), stoga se potrebno prethodno najaviti.

Narudžbe za sistematske preglede (nadoknade), preglede za studentski dom, oslobođenja od pohađanja tjelesne kulture, savjetovanje možete napraviti i putem e- maila: Zorana.Galic@stampar.hr ili telefon 01/4556 367


Kamo ići kad ste bolesni?

Kada ste bolesni ( boli vas grlo, kašljete, imate povišenu temperaturu, upalu mokraćnog mjehura …)  idete svom izabranom liječniku obiteljske medicine.
Studenti i sve osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji se zateknu na području druge županije od središte izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite u slučaju
nedloživog zdravstvenog problema po naputku  Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje iz  10.10.2016., imaju pravo zdravstvenu zaštitu ostvariti u najbližoj ugovornoj ordinaciji primarne zdravstvene zaštite.

Ukoliko zdravstveno stanje nije hitno predlažemo studentima da izaberu liječnika obiteljske medicine (  prebaciti medicinski  karton) u mjestu studiranja u  tri domovima zdravlja u Zagrebu: DZ Centar, Zapad i Istok u pravilu prema mjestu stanovanja.
Ista je procedura sa stomatologom i za djevojke s ginekologom.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA TIJEKOM STUDIJA

Liječnik opće medicine za liječenje bolesti, stomatologa i ginekologa:

 • DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR; Runjaninova 4 (tel. 01/489-7666)
 • DOM ZDRAVLJA ZAGREB, ZAPAD; Prilaz Baruna Filipovića 11 (tel. 01/377- 4444)ž
 • DOM ZDRAVLJA ZAGREB, ISTOK; Grižanska 4 (tel. 01/296-0444)

Studenti koji zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu također imaju pravo  na HITNU MEDICINSKU POMOĆ (tel. 194).

DEŽURNE BOLNICE ZAGREB

Klinika za traumatologiju

Draškovićeva 19

01/4697-000

KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR ZAGREB

Klinika za psihijatriju - Centar za krizna stanja

Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb

tel. 01/2388888; 01/2421-603

i druge dežurne bolnice (http://www.kartazagreba.net/dezurne-bolnice-zagreb).

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 5. 12. 2018. u 13:50
Uređeno: 6. 12. 2018. u 14:40
Gea Ujčić
Skupština Hrvatskog politološkog društva

Skupština Hrvatskog politološkog društva održat će se 12. 12. 2018., u 17:30, u Vijećnici, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6.

Predloženi dnevni red je: 

 1. Izvještaj o radu Izvršnog odbora i Predsjedništva HPD-a i aktivnostima Društva u 2018. godini
 2. Izvještaj o radu Uredništva Anala Hrvatskog politološkog društva 
 3. Izbor potpredsjednika HPD-a 
 4. Međunarodna suradnja
 5. Financijska pitanja
 6. Razno.

Tekst poziva pročitajte u nastavku. 

Objavljeno: 30. 11. 2018. u 14:51
Uređeno: 30. 11. 2018. u 15:01
Gea Ujčić
Kratkoročna mobilnost na Sveučilištu...

Želite upoznati i iskusiti njemačku kulturu iz prve ruke u samo tjedan dana? Onda iskoristite jedinstvenu priliku i sudjelujte u hrvatsko-njemačkom "Tandemu": zajedno s njemačkim studentom istražite temu vezanu uz Zagreb i Hrvatsku te otiđite na uzvratni posjet u Regensburg, Njemačku.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj Tandem, između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Regensburgu koji studentima nudi mogućnost kratkoročne mobilnosti, tjedan dana, u svrhu pisanja istraživačkog eseja po vlastitom izboru. Na raspolaganju je 12 mjesta/stipendija, a rok prijave je 19. prosinca 2018.

Prihvatno sveučilište organizira studentski smještaj za dolazne studente i podmiruje troškove. Sveučilište u Zagrebu snosi troškove puta za hrvatske studente. Više informacija možete pronaći na poveznici: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-tandem-program-izmedu-sveucilista-u-zagrebu-i-sveucilista-u-regensburgu-nje/.

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 12:41
Ana Kuharić
Office 365 paketi za studente

Pozivaju se studenti preddiplomskih i diplomskih studija zainteresirani za korištenje Microsoft Office 365 paketa da se jave demonstratorima Informatičke službe na e-mail itdemonstratori@fpzg.hr. Nakon zaprimanja studentskog zahtjeva korisnički podaci se mogu preuzeti isključivo osobno radnim danom u prostoru biblioteke, u vremenu naznačenom u povratnoj e-mail obavijesti od strane IT demonstratora.

Studenti su dužni demonstratorima predočiti na uvid studentski indeks, iksicu ili osobnu iskaznicu te potpisati preuzimanje korisničkih podataka. Pravo na korištenje Office 365 paketa i dodijeljene fakultetske e-mail adrese prestaje istekom studentskih prava. Preuzete lozinke za pristup e-mail računu i instalacijama Office365 aplikacija studenti su obvezni zamijeniti na linkovima navedenima u zaprimljenom obrascu.

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 11:19
Gea Ujčić
Erasmus+: Produžen je drugi krug...

Sveučilište u Zagrebu je zbog raspoloživih financijskih sredstava produžilo 2. krug Natječaja za Erasmus+ stručne prakse u akademskoj godini 2018./19. do 19. prosinca 2018. Studenti koji se prijave na natječaj nakon 28. studenoga na prasku će moći krenuti najranije 25. veljače 2019. godine. Ovo se odnosi na sve studente čija prijavna dokumentacija bude zaprimljena nakon 28. studenoga 2018., neovisno o datumu online prijave. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-201819/

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.